$
התעשייה

בדיקת כלכליסט

מיהי חברת הסייבר המסתורית שבני גנץ יעמוד בראשה

הרמטכ"ל לשעבר הודיע כי יתמנה ליו"ר חברת ההייטק המימד החמישי. אלא שמבדיקת כלכליסט עולה כי מדובר בחברת סייבר שראשיה – גיא כספי ויואל נאמן – שומרים על חשאיות. בין המשקיעים בה: יעקב סדן וארביטרז' השקעות

אסף גלעד 06:5508.09.15

הרמטכ"ל לשעבר האלוף במיל' בני גנץ הודיע אתמול כי הוא מתמנה לתפקיד יו"ר חברת ההייטק Fifth Dimension, חברת הייטק מסתורית שמעולם לא נחשפה קודם לכן ושמנהליה שומרים על פרופיל נמוך. לפי ההודעה, החברה מפתחת כלים ואלגוריתמים מבוססי אינטליגנציה מלאכותית לייעול תהליכים מרובי נתונים בארגונים גדולים כמו צבאות וממשלות. ל"כלכליסט" נודע כי החברה שייכת לבעלים של חברת הסייבר Deep Instinct שמזהה איומים באמצעות שימוש במידע מובנה ולא־מובנה ומסוגלת, לפי חברת המחקר IVC, לזהות איומי סייבר בוודאות גבוהה מאוד של 99.7%. בנוסף, בחברה מתגאים באחוזי התרעות שווא של פחות מ־1%, שיעור נמוך ביותר שכמעט ולא קיים בתעשייה.

 

החברה נוסדה ומנוהלת בידי גיא כספי, לשעבר מנכ"ל תמרס טלקום של פויו זבלודוביץ', שניהלה את הקמת הסיב האופטי התת ימי השני לישראל, וקודם לכן שימש בכמה תפקידים בכירים בקומברס, האחרון שבהם הוא מנהל חטיבת מוצרי הערך המוסף בקומברס. מייסדים נוספים בחברה הם יואל נאמן, לשעבר שותף במחלקת המיזוגים והרכישות במשרד תדמור, וכן מנהל בכיר בשם דורון כהן. השלושה שומרים על פרופיל ציבורי נמוך, וברשתות החברתיות הם אינם מופיעים כעובדי המימד החמישי או כעובדי דיפ אינסטינקט. כספי, למשל, אינו רושם את תוארו, אלא מסתפק בתיאור הכללי "אלגוריתמאי בתחום הבינה המלאכותית בתחום הסייבר". נאמן כינה את עצמו כ"סגן נשיא חברת CyberSec AG", ולאחר הפרסום הבוקר שינה את הגדרת תפקידו ל"בכיר בחברת סייבר" (ללא איזכור שמה).

 

מבדיקת "כלכליסט" עולה כי מאחורי שתי החברות, המימד החמישי ודיפ אינסטינקט, עומדת רשימת משקיעים מכובדת שהשקיעה לפי ההערכה 10־20 מיליון דולר במהלך השנה האחרונה בהם איש הנדל"ן יעקב סדן, מבעלי סדן אחזקות; ארביטרז' השקעות של גיל אנגליסטר, אחד המשקיעים הבולטים בהנפקת האג"ח של קבוצת דלק של יצחק תשובה מתחילת השנה ובעברו בעל עניין בחברת הנגזרים איתי פיננסים; עמיקם בלטברג ואור יוסטמן, מבעלי חברת האחזקות טטרפוד.

 

בני גנץ. "ייעול תהליכים מרובי נתונים בארגונים גדולים כמו צבאות וממשלות" בני גנץ. "ייעול תהליכים מרובי נתונים בארגונים גדולים כמו צבאות וממשלות" צילום: יובל חן

 

בהשקעה בחברות פעילות גם כמה קרנות הון סיכון, המרכזית שבהן היא קרן בלאמברג של משקיע ההייטק דיוויד בלאמברג, שבין השקעותיה חברות ישראליות כגון Feex, Zooz ו־Yotpo. קרן נוספת היא קלומבוס נובה (CNTP) שהוקמה בארה"ב על ידי היזם הוותיק ירון איתן, מייסד ג'יאוטק, חברה שמכרה בעבר רשתות תקשורת אלחוטיות ונסחרה בטרם התפוצצות בועת הדוט.קום בכמיליארד דולר. איתן השקיע באקסלמדיה של צביקה בארנבוים, וכן הקים את הקרנות SCP, שותפתה של ויטהלייף הישראלית להשקעות בתחום מדעי החיים ואת קרן הפרייבט אקוויטי Selway. נוסף על כך משקיעה בחברה גם ענקית מערכות המידע האמריקאית UST Global.

 

גנץ הוא גנרל נוסף במילואים שמתמנה לראשות חברת סייבר הישראלית. קדמו לו אהוד ברק שהשקיע ב־ FST Biometrics של ראש אמ"ן לשעבר אהרון זאבי פרקש; דן חלוץ שהפך לאחרונה ליו"ר חברת כלי משאבי האנוש ג'ובוקיט; וראש אמ"ן לשעבר עמוס מלכא שמכהן כיו"ר חברת הסייבר ניוטרון וכמנהלה של לוג'יק, חברת הציוד הבטחוני של מתי כוכבי שמצמצמת את פעילותה בימים אלה.

 

חברות הייטק ישראליות מצרפות לעתים קרובות בכירים לשעבר ממערך הביטחון כדי לתת "תו תקן ביטחוני" לחברה וכדי להשתמש ברשת הקשרים שלהם עם המערך הביטחוני זאת כאשר הם מוכרים מוצרי תוכנה, בדרך כלל מערכות סייבר, לארגונים, ממשלות ומוסדות.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x