WireX מגייסת 9.3 מיליון דולר בהובלת ורטקס ומיקי בודאי
ורטקס מצטרפת למגאמה, שותפתה הותיקה להשקעה הרווחית במיוחד ב- Waze, ומובילה השקעת ענק בחברת הסייבר ש'מקליטה' את התעבורה בארגון ויודעת למצות ממנו מידע קריטי על התקפות סייבר בזמן אמת
חברת הסייבר הישראלית WireX השלימה היום (ג') סבב גיוס נוסף של 9.3 מיליון דולר, בהובלת קרן הסיכון ורטקס שייסד יורם אורון. לגיוס הצטרפו גם המשקיעות הקיימות מאגמה ו-Entree, וכן המשקיעים הסדרתיים מיקי בודאי ורקש לונקר, שהיו השותפים לייסוד טראסטיר וכן השקיעו בחברות סייבר רבות בחודשים האחרונים.
- אנטרה ביו בדרך להנפקה בוול סטריט
- Splacer מגייסת 1.4 מיליון דולר מכרמל, שלמה קרמר ומשפחת שקד
- שיא גיוסים מ־2007 באג"ח קונצרניות: 31.5 מיליארד שקל
גיוס זה מהווה שיתוף פעולה נוסף בין קרנות ההון סיכון הישראליות ורטקס ומאגמה, שמהדקות לאחרונה את היחסים ביניהן. שתי הקרנות השקיעו ביחד בסבב הגיוס הראשון של Waze. מאגמה השקיעה ב-WireX במקור לפני יותר משנתיים, במסגרת סבב סיד בגובה 2 מיליון דולר.
WireX פיתחה במקור מערכות מתוחכמות לניתוח רשתות חברתיות עבור גופי מודיעין, במטרה לנתח ולזהות התנהגויות חשודות. אבל עם השנים היא שינתה מיקוד, וכיום היא מפתחת מערכת תחקור לפרצות אבטחה בארגונים. בפועל, היא מתחרה במוצרי האנליטיקס של חברות כגון RSA. הטכנולוגיה של WireX מבצעת ניתוח של הרשת הארגונית בזמן אמת. תוצאות הניתוח נשמרות בשרתי ביג-דאטה בפורמט דחוס אך קריא ואינטואטיבי, וכך מאפשר למומחי אבטחה לבצע תחקור מהיר של היסטוריית תעבורת הרשת הארגונית במקרה של התקפה.
כאשר מתגלה פעולה זדונית ברשת, המערכת תאסוף ותציג באופן מיידי את המידע הנדרש על מנת להבין ולטפל באירוע, ובדרך זו מאפשרת למזער את זמן החשיפה לאיום. "המערכת שלנו תוכננה מתוך הבנה שכיום לא ניתן להגן הרמטית על ארגון מפני פריצה, ושכל מערכת הגנה סופה שתיפרץ", אומר ל'כלכליסט' המנכ"ל תומר סבן. "במקום זאת, אנחנו מסייעים למנהל אבטחת המידע בארגון להבין את ההתרעות ולתרגם אותם לסיפור בכדי לענות מיידית על שאלות כגון: האם באמת נפרצה המערכת? מי פרץ אליה וכיצד? איזה נזק נגרם ובאיזו דרך? ארגונים כיום נתקלים במצב שבו עליהם לבצע תחקור יקר עם צוות אנליסטים חיצוני שעלותו יכולה להגיע לעשרות אלפי דולרים לאירוע, ואנחנו חוסכים זאת להם".
WireX הוקמה ב-2010 על ידי תומר סבן, גלבוע דברה ו-ואדים ליפובצקי, שעבדו יחד כצוות בחברת Nice במשך כשמונה שנים. היא מעסיקה כיום כ-12 עובדים ומשרדיה ממוקמים ביהוד. היא מתכוונת להשתמש בכספי הגיוס על מנת להכפיל את מצבת כוח האדם שלה ולפתוח משרדים בארצות הברית.