$
אינטרנט

המתחרה השווייצרי של רדיט מבטיח לשמור על ניטרליות

אתר Voat, קהילת גולשים מתחרה, זכתה לזינוק משמעותי בשיעור השימוש בה בעקבות המשבר בין הנהלת רדיט למנהלי הקהילות. כך, הפכה ווט הפכה למפלטם של המיזוגנים ומפיצי השנאה

נמרוד צוק 12:3215.07.15
בעקבות התקופה רוויית הטלטלות שחווה רדיט וההחלטה לסגור קהילות בעייתיות חלק מהמשתמשים נטשו אותה לטובת פלטפורמה חדשה בשם Voat שמבטיחה הימנעות מצנזורה. בתקופה שבין 26 במאי ל-25 ביוני, אומרים ב-Voat, נכנסו אליו 700 אלף גולשים, לעומת עשרות אלפי גולשים בלבד בחודשים קודמים.

"אלה נתונים מטורפים", כתבו מנהלי Voat ב-25 ביוני, והוסיפו בתחילת החודש: "אנו חווים כעת תעבורה בהיקף אדיר בגלל השינויים המתרחשים במקום האחר ההוא (הכוונה כמובן לרדיט - נ"צ). אנו עצובים לראות את מה שאהבנו בעבר משתנה בצורה כזו, ולא נסכים ש-Voat ילך בנתיב דומה. למרות התקציב המוגבל שלנו נעשה הכל כדי לשמר אותו כקהילה". על אף הזינוק בכוחו Voat הוא עדיין לא איום ממשי על רדיט, שאליה נכנסים ביום ממוצע יותר גולשים משנכנסים למתחרה בחודש.

 

מבטיחים שלא לצנזר את הגולשים מבטיחים שלא לצנזר את הגולשים צילום: shutterstock

 

Voat השוויצרי נראה כהעתק כמעט מדויק של רדיט בשל ממשק משתמש דומה המחולק לנושאים ותתי נושאים, והגולשים יכולים להצביע בעד או נגד ההודעות של חבריהם כדי לקדמן או לצמצם את החשיפה אליהן. חוקי האתר בנויים במטרה למנוע צבירת כוח רב מדי בידי גולשים מסוימים ובין היתר מגבילים את מספר הפורומים שביכולתם לנהל.

 

מבחינת נושאי השיחה הדרישה היחידה של Voat ממנהלי הקהילות היא לא לעבור על החוק השוויצרי. חלק מחברי קהילת רדיט שלעגה לאנשים שמנים ונסגרה, למשל, עברו לקהילה מקבילה ב-Voat, הפועלת זה חצי שנה ומשרתת כ-19 אלף מנויים קבועים. עם זאת, הקהילה השנויה במחלוקת היא חריגה גם באתר הצעיר והמתירני, ורוב המשתמשים מעדיפים נושאי שיחה מקובלים יותר כמו אקטואליה, מוזיקה או הומור.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x