$
סטארט-אפים והון סיכון

אינטל ישראל השיקה מאיץ סטארט-אפים חדש

תשע חברות צעירות נבחרו למחזור האחרון שימשך כחצי שנה ויכלול הדרכה, מנטורים, הקמת מיזם משותף ודמו בפני צמרת החברה. במקביל להכרזה, אינטל העולמית עוברת שינויים מרחיקים לכת, כולל מיזוגים ופרישות בצמרת החברה

מאיר אורבך 14:4006.07.15

אינטל ישראל הכריזה הבוקר (ב') על IPP (או Ingenuity Partner Program) - מאיץ סטארט-אפים חדש שיעסוק בקידום חברות צעירות ובוגרות. למחזור הראשון של התוכנית כבר נבחרו תשע חברות מקומיות, ובסופן הן יציגו פרויקט או דמו בפני צמרת אינטל, ותבדק אפשרות ליצירת קשרים עסקיים או שיתוף פעולה שיווקי עמוק יותר.

בין תשע החברות שנבחרו למחזור הראשון ניתן למצוא את Lexifone, המציעה כלי לתרגום קולי אוטומטי בזמן אמת; Extreme Reality שפיתחה טכנולוגיית זיהוי מחוות על בסיס מצלמת רשת סטנדרטית, Green IT שפיתחה כלי חכם לחיסכון במים בשוק הגינון ו-Safe Solutions שפיתחה מערכת לשירותים פיננסיים סלולריים. החברות שנבחרו יזכו בליווי של אנשי אינטל ישראל וגישה למשאבים הטכנולוגיים, העסקיים והשיווקיים של אינטל. בראש התוכנית יעמוד רועי רמון.

 

רועי רימון, ראש תוכנית IPP באינטל ישראל רועי רימון, ראש תוכנית IPP באינטל ישראל

 

כל מחזור יכלול חודשיים של למידה משותפת וארבע חודשים של פיתוח החברה והמוצר. בסוף המחזור, יציג החברות את המיזם.

 

המאיצים תופסים תאוצה

 

תופעת המאיצים בישראל קיבלה בשנים האחרונות תאוצה משמעותית. מרבית החברות הבינלאומיות הפעילות בישראל מקימות מאיצים או מפעילות כאלה. סמסונג, מיקרוסופט, איביי ו-IBM מפעילות מאיצים בישראל מזה מספר שנים.

 

אינטל ישראל מצידה משתפת פעולה עם עולם היזמות הישראלית במגוון אפיקים. רק לפני כחודשיים הברה הקימה במרכז הפיתוח שלה בחיפה את Ignition, מעבדה יעודית המשתפת פעולה עם חברות צעירות בתחום אינטרנט הדברים. החברה גם מפעילה בארץ את Challenge-Up!, תוכנית משותפת בין אינטל, דויטשה טלקום וסיסקו המסייעת לחברות סטארט-אפ ישראליות, גם הן בתחום אינטרנט הדברים.  אינטל גם שותפה בתוכנית מגנ"ט של המדען הראשי, המאפשרת לחברות ישראליות מימון של עד 50% מהתקציב המאושר וסל הטבות ותמיכה בשווי דומה מחברת אינטל.

 

מאיצים אבל פורשים

 

בעוד שהחברה מרחיבה את ההשקעה שלה בישראל, בחזית הבינלאומית אינטל מתמודדת עם לא מעט בעיות - ביניהן גם שורה של פרישות של בכירים בצמרת החברה. במהלך סוף השבוע הודיעה על פרישתה נשיאת אינטל הותיקה, רנה ג'יימס. כמו כן פרש מהחברה אירווינד סודני, נשיא זרוע ההון סיכון של החברה, אינטל קפיטל. שנים היו עובדים ותיקים במיוחד בחברה: ג'יימס הצטרפה לאינטל ב-1987 ואילו סודני הצטרף ב-1981. פורש נוסף מהחברה הוא מיק בל שהיה אחראי לכל הפעילות של אינטל בתחום המכשירים הלבישים.

 

רנה ג'יימס, נשיאת אינטל לשעבר רנה ג'יימס, נשיאת אינטל לשעבר צילום: בלומברג

 

במסגרת פרישתו של סודני, אינטל תמזג את מחלקת המיזוגים והרכישות של החברה עם קרן ההון סיכון, והחטיבה המאוחדת תנוהל על ידי וונדל ברוקס, מנהל חטיבת המיזוגים הנוכחי. לפי אינטל, מטרת המיזוג נועדה לתת לחברה "מבט טוב יותר על כל השקעותיה".

 

לשינויים הרבים שעוברים על תמרץ החברה לא אמורה להיות השפעה על פעילות אינטל בישראלף  שמעסיקה בארץ למעלה מ-10 אלף עובדים והיא נחשבת למעסיקה הפרטית הגדולה בישראל. עם זאת, אינטל קפיטל הייתה אחת המשקיעות הגדולות בשוק הישראלי. בראיון שנתן בעבר ל"כלכליסט", סודני הדגיש את המחוייבות של אינטל קפיטל להשקעות בישראל ואת הערכתו למדינה.

 

מעבר למיזוגים ולפרישות מתוקשרות היטב, אינטל גם הודיעה על השלמת המיזוג עם חברת האבטחה מקאפי. החטיבה החדשה תכונה מעתה Intel Security Organization ותנוהל על ידי כריס יאנג. החברה אמרה שהיא מאמינה שהאיחוד המלא עם מקאפי יאפשר לה לספק ללקוחותיה פתרונות טובים יותר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x