צופים בנטפליקס דרך VPN? מחקר חדש קובע שאתם בסכנה
גולשים מכל העולם משתמשים ב-VPN על מנת להסתיר את זהותם ולעקוף את הצנזורה הממשלתית. עכשיו מחקר של אוניברסיטת לונדון קובע כי 11 מתוך 14 שירותי ה-VPN הפופולריים בעולם בעצם אינם מאובטחים
- 74 מדעני מחשב בכירים מזהירים מפני המאגר הביומטרי
- קבוצת Y Combinator משקיעה ב-Cymmertia הישראלית
- פרצת אבטחה חמורה נחשפה בסמסונג גלקסי S6
שירותי VPN משמשים גולשים מכל העולם על מנת להסתיר את הנתונים המזדהים שלהם במהלך הגלישה, ולהתחבר בצורה אנונימית לשירותים שבאופן רגיל היו יכולים להיות חסומים להם. הם הפכו להיות יותר ויותר פופולריים בשנים האחרונות. כך למשל, גולשים בסין, איראן, רוסיה וטורקיה משתמשים לעיתים קרובות בכלי VPN על מנת לעקוף את הצנזורה המקומית ולהתחבר לשירותים החסומים במדינה, כגון יוטיוב או פייסבוק. בישראל, משתמשים מתקדמים משתמשים ב-VPN על מנת שיוכלו להתחבר לשירותי תוכן שזמינים רק בארצות הברית, כגון נטפליקס, פנדורה, גוגל מיוזיק או הולו.
המחקר, שפורסם השבוע, מתריע ששימוש ב-VPN עלול להסגיר את זות המשתמשים או אפילו לאפשר למידע אישי ורגיש לדלוף החוצה. 11 מתוך 14 שירותי ה-VPN שנבדקו התגלו כפרוצים, ביניהם כמה מהשירותים המובילים בעולם כגון TorGuard או Hide My Ass. השירותים האלו עלולים להסגיר מידע, כגון היסטוריית הגלישה של המשתמש ונתוני הגלישה המלאים.
הפירצה, מסבירים החוקרים, הם שהשירותים הבעייתיים עושים שימוש בפרוטוקול הרשת IPV4, ולא את פרוטוקול IPV6 שצפוי להיכנס לשימוש בשנים הקרובות. כמו כן, השירותים שנפרצו לא השתמשו בהצפנה מבוססת HTTPS - שירותים שעשו שימוש בהצפנה לא נחשבו לפגיעים.
אחד ממחברי המחקר ציין שהתוצאות הן מדאיגות במיוחד, בהתחשב בכך ישנן סיבות טובות רבות עבור משתמשים לבחור והסתיר את זהותם במהלך גלישה, ושהוא מודאג בעיקר ממעקב אחר מתנגדי משטר במדינות דיקטטרוריות.