ממסלולי טיולים לתיירים ועד הגנה מקודים זדוניים
בוגרי יחידת המודיעין 8200, שמסמנים מדי שנה את הטרנד הטכנולוגי הבא, יכריעו מי תהיה חברת הסטארט־אפ המבטיחה של השנה
נמל תל אביב יארח מחר את שלב הגמר בתחרות הסטארט־אפים של עמותת בוגרי 8200, יחידת המודיעין שהפכה למנוע צמיחה בתעשייה ההייטק הישראלית. שלמה קרמר, גיל שוויד, ניר צוק וגם מורי ארקין הם רק חלק מרשימה ארוכה של בוגרי היחידה. לא פחות מ־50 חברות נרשמו השנה לתחרות, ומתוכן עלו לגמר ארבע שיתחרו על פרס של 20 אלף שקל מטעם קרן ההון סיכון מאגמה.
החברות שעלו לגמר הן Voyjer, שפיתחה מערכת המשדכת בין תיירים למקומיים ומאפשרת להם להזמין בתשלום יומי מותאם אישית לצרכיהם על בסיס היכרותם של המקומיים עם האזור; SafeDK, שמספקת שכבת הגנה מפיסות קוד זדוני לאפליקציות שמשתמשות בתוכנות צד־שלישי חיצוניות (SDK), לצורך ניתוח התנהגות משתמשים, תשלומים וקופה או שירותי ענן. חלק מתוכנות אלה עשויות לגרום בעיות לאפליקציה הראשית ואף לעשות שימוש במידע שלה מבלי לבקש את רשות המפתח; Coralogix, שמפתחת מערכת לחברות סטארט־אפ ומפתחי תוכנה ומנטרת עבורם תקלות במהלך פיתוח התוכנה ומציעה כלים לפתרון בעיות קידוד; וחברת Vitalitix, שפיתחה מערכת תקשורת משולבת בין קשישים, בני המשפחה, המטפלים ורשויות החירום.
בין השופטים בכנס יהיו מודי רוזן, שותף ומייסד בקרן ההון סיכון מאגמה; יו"ר קבוצת מר חיים מר, וסגן נשיא ג'נרל אלקטריק ומנהל הטכנולוגיות הראשי של הקונצרן כולו בתחום התוכנה הראל קודש; עו"ד גיל ברנדס, שותף במשרד נשיץ ברנדס אמיר; הממונה על ההייטק בבנק הפועלים יוסי ויניצקי, מתי סימן, מייסד וסמנכ"ל טכנולוגיות בצ'קמרקס וסגן נשיא לשיווק בנייס מערכות אבי רובינשטיין. לכנס צפויים להגיע כ־2,000 מבוגרי היחידה.