גוגל הדגימה את ARA, העתיד המודולרי של הגוגלפון
המכשיר מאפשר למשתמש לבחור אילו רכיבים יהיו בטלפון ולהחליפם בעצמו - והפעולה הודגמה לראשונה, תוך כדי שהסלולרי פועל בצורה חלקה. לצידו, הוצג מיזם יצירתי של גוגל וליווי'ס: מכנסיים חכמים שיוכלו לשלוט במכשירים
האם כך ייראה העתיד של המובייל? גוגל הדגימה בסוף השבוע את פעילותו של הסמארטפון המודולרי פרי פיתוחה, שמכונה פרויקט Ara - והציגה לראשונה בהדגמה חיה את הליך הרכבתו והפעלתו.
- גוגל קנתה את Pulse.io של אופיר רונן
- גוגל חשפה את אנדרואיד M ושירות תשלום סלולרי
- הפלישה התחילה: מיקרוסופט נחתה בחופי אנדרואיד
הפרויקט, שנחשף לפני כשנתיים, פועל לפיתוח סארטפון שכל הרכיבים בו - והחל מהמעבד והסוללה ועד הרמקולים והמצלמה - הם מודלים מתפרקים שניתנים להחלפה על ידי המשתמש. הוא מפותח על ידי חטיבת המו"פ העצמאית ATAP, שבראשה עומדת ראש DARPA לשעבר ד"ר רג'ינה דוגאן.
כעת, בוועידת המפתחים השנתית גוגל I/O שנערכה בסוף השבוע, הדגים מהנדס גוגל ראפא קמראגו אב טיפוס מתפקד. בהדגמה הקצרה, מציג תחילה קמראגו את מסגרת הטלפון, שכוללת מסך וסלוטים למודלים שונים. לאחר מכן הוא מחבר מודל של מעבד ושבבים, מודל בטרייה ושני מודלים של רמקולים ומפעיל את המכשיר. אחרי שניות ספורות המכשיר מתעורר לחיים וקמראגו מכריז: “הנה, Ara, עם הגרסה העדכנית ביותר של אנדרואיד".
לאחר מכן הפעיל המהנדס את אפליקציית המצלמה, שכמובן מציגה הודעה שלפיה לא מחוברת למכשיר מצלמה. הוא הופך את המכשיר על גבו, מצרף מודול מצלמה, וכעת האפליקציה מוכנה לפעולה. “זה עד כדי כך פשוט", הוא אומר בעודו מצלם את הקהל לתמונה הציבורית הראשונה עם Ara. “כולכם נראים מדהים".
ומה עם הסוללה?
לא ניתן לשפוט את חוויית השימוש במכשיר מהדגמה קצרה כל כך, אך יש בה כדי להעלות כמה שאלות בנוגע לשימושיות המכשיר. בסמארטפונים מודרניים, את מרבית השטח הפנימי של המכשיר תופסת הסוללה. ואולם, מודול הסוללה של Ara נראה קטן במיוחד מה שמעלה תהיות לגבי אורח החיים של המכשיר בשימוש יומיומי. תשובות לשאלה זו ולאחרות יתקבלו כנראה בהמשך השנה, עם תחילתו הצפויה של פיילוט נרחב בפורטו ריקו.
ובחזית אחרת, גוגל הכריזה על שיתוף פעולה עם חברת האפנה Levi's לקידום מחשוב לביש באמת. שתי החברות ישתפו פעולה בפיתוח בדים חכמים, שיכולים לשמש לשליטה במכשירים באמצעות ביצוע מחוות מגע על גבי הבגד שלובש המשתמש ולא על המכשיר עצמו. זאת, באמצעות בדים שבהם ארוגים חומרים מוליכים.