פורצי הדרך
L'Oréal תדפיס ב-3D עור אנושי; הקץ לניסויים בבעלי חיים?
ענקית הקוסמטיקה מפתחת ביחד עם יצרנית מדפסות תלת ממד טכניקות חדשות להדפסת עור אנושי. המטרה: לאפשר בדיקות אפקטיביות, זולות ומהירות למוצרים. הפיתוח עשוי לייתר ניסויים אכזריים בבעלי חיים - הסטנדרט הקיים בתעשייה
- Something3D הישראלית מציגה: פריצת דרך בהדפסת תלת ממד
- תוצרת שביל החלב: החלה ההדפסה התלת ממדית בחלל
- שוק מדפסות ה-3D יגיע ל-13.4 מיליארד דולר עד 2018
שיתוף הפעולה יאפשר ללוריאל ולחברות קוסמטיקה אחרות שרוצות להמנע מביצוע ניסויים בבעלי חיים (לוריאל חדלה מכך ב-2013 לאחר מחאה צרכנית ממושכת) לבחון את המוצרים שלהן באופן יסודי ומהיר יותר. עד כה השתמשה לוריאל ברקמות שנוצרו במעבדה מתרבית תאים כתחליף או השלמה לניסויים הללו, כשהיא מגדלת כ-100 אלף דגימות עור בשנה, והשימוש בטכנולוגיה של אורגנובו אמור לאפשר לה להאיץ ולייעל את התהליך משמעותית.
הטכנולוגיה של אורגנובו מאפשרת ייצור אוטומטי של רקמות חיות שמשחזרות את הצורה והפונקציונליות של איברים אמיתיים באמצעות שני ראשי הדפסה - האחד שממקם את התאים החיים ושני שמצמיד להם שכבת הזנה תומכת. החברה הוקמה בסן דייגו ב-2007 על ידי ד"ר גאבור פורגאקס - פיזיקאי, מהנדס ביולוגי ויזם. היא גייסה 26.4 מיליון דולר מקרן ספנסר.
"פריצת הדרך של אורגנובו בתחום ההדפסה הביולוגית משלימה את העבודה שלנו במחקר ויישום של גידול רקמות במעבדה ב-30 השנים האחרונות. שיתוף הפעולה בינינו יביא לפיתוח שיטות חדשות לייצר רקמות מלאכותיות עבור בדיקות בטיחות ואפקטיביות של מוצרים, ולמיצוי הפוטנציאל בתחום חדש זה של טכנולוגיה ומחקר", נמסר מלוריאל.
מלבד השימושים בתעשיית הקוסמטיקה, לטכנולוגיות של אורגנובו ומתחרותיה (בהן OxSyBio הבריטית, CyFuse היפנית ו-RegunHU השוויצרית) יש יישומים פוטנציאליים רבים בתחומי המחקר האקדמי התעשיות הרפואיות וענפים אחרים, בעיקר בנושא של ייצור איברים מלאוכתיים לביצוע ניסויים בתרופות חדשות.