BlueVine גייסה 18.5 מיליון דולר
החברה מפעילה שירות הלוואות קצרות טווח לעסקים קטנים. זוהי ההשקעה הראשונה של קרן 83north - שגויסה רק לפני שבועיים - והיא בוצעה ביחד עם קרן לייטספיד
רק גוייסה, וכבר משקיעה: לפני כשבועיים הודיעה קרן גריילוק ישראל לשעבר, כיום 83north, קרן שלישית של 200 מיליון דולר. היום (ה') מודיעה חברת BlueVine על השקעה ראשונה מהקרן, לצד לייטספיד.
- כסף לנסיעות: אובר גייסה 1.6 מיליארד דולר
- 2014 היתה שנת שיא בגיוסי הון לסטארט-אפים בישראל
- Appsflyer גייסה 20 מיליון דולר
שתי הקרנות משקיעות יחד בחברה 18.5 בסיבוב גיוס ראשון, זאת לאחר שהשתיים כבר השקיעו בחברה עוד כמיליון דולר מסבב הסיד, שכלל יחד איתם גם מספר משקיעים בריטיים כמו סטיוארט וליקינסון, לשעבר דירקטור בהרבורמסטר ומומחה לתחום המימון. לסבב הנוכחי מצטרפים גם משקיעים נוספים, בהם Correlation Ventures ובנק הלוואות הטכנולוגיה סיליקון ואלי בנק.
BlueVine היא ישראלית נוספת שפעילה בזירת ההלוואות לתשלומים שוטפים לעסקים קטנים, וההכרזה מהיום מתכתבת עם ההסכם שחתמה המתחרה Behalf (לשעבר Zazma), גם היא ישראלית, עם מאסטרקארד בשבוע שעבר.
שתי החברות פעילות בנישה הצומחת שנוצרה בחלל שהותירו הבנקים: הלוואות שוטפות לעסקים קטנים או בינוניים המסייעות להם לגשר על תשלומים דחויים (שוטף+). תחום זה, המכונה Factoring, או מימון חשבוניות בעברית, הוא אחד הצומחים כיום והוא מגשר בין חוסר הגמישות של הבנקים לתת מימון חוזר לעסקים קטנים, לבין הצורך של מנהלי העסקים הללו לממן הוצאות שוטפות כמו שכר או חומרי גלם.
הפלטפורמה מבוססת הענן של BlueVine מאפשרת לעסקים לקבל מקדמות על חשבוניות דחויות - ובכך, לעשות שימוש במזומן הדרוש להם לתשלום חשבונות, רכישת מלאי, למימון משכורות או להרחבת העסק. כדי לקבל מימון מהשירות, יש להציג חשבונית מלקוח. לאחר מכן, העסק יוכל לקבל הלוואה שעומדת על כ-80% מסכום החשבונית.
בבלו-וויין עסקים יכולים לקבל קווי אשראי בטווח של 5,000 דולר עד 50,000 דולר, בהתאם לעמידה בקריטריונים, לתקופה של 15 עד 90 יום. Behalf, לעומת זאת, מספקת הלוואה של לפחות 10,000 דולר שיש להחזיר בטווח של עד 120 יום.
סיכון נמוך למלווה
"כמו צרכנים פרטיים, בעלי עסקים קטנים למדו לצפות לחוויה טובה מכל אחד מספקי השירות שלהם. בשעה שהפתרונות הקיימים מפגרים מאחור בעשרות שנים, עסקים קטנים מחפשים פתרונות טכנולוגיים ממוקדי-לקוח לצורכיהם הפיננסיים", אמר אייל ליפשיץ, מנכ"ל החברה והמייסד. ליפשיץ שימש כמנהל השקעות בגריילוק ישראל בעברו ולאחר איתור נישות חדשות בתחום הפינטק, הגיע לעולם מימון החשבוניות.
הפתרון הוא, כמובן, טכנולוגי: בחברה פיתחו מנגנון מבוסס אלגוריתם לחישוב הסיכון להחזר ההלוואה, וטכנולגיה לבדיקת אותנטיות הרקע של המלווה. גם ההלוואה ניתנת באמצעות ממשק מבוסס ענן. רמת הסיכון בתחום הפקטורינג הוא נמוך באופן יחסי, ותלוי לא ביציבות הפיננסית של לקוחותיה של בלו-וויין, אלא ביציבות של לקוחותיהן. כל עוד התשלום מועבר, אפילו אם באיחור של 30 או 60 יום, הכסף עדיין יחזור בחזרה לידיה של בלו-וויין.
את ההשקעה מנהלים לורל באודן מ-83North ויוני חפץ מלייטספיד. לחברה משרדים בתל אביב ובקליפורניה. מועסקים בה סך הכל 18 עובדים, מחציתם בישראל, ובכוונת החברה להכפיל את מספר עובדיה. החברה מחזקת את הנהלתה עם צירופו של עידו לוסטיג, לשעבר מנהל קבוצת ניתוח ומחקר הונאות בפייפאל, לתפקיד מנהל הסיכונים בחברה. לוועדה המייעצת מצטרפים ריימונד סטרן, בעבר סמנכ"ל פיתוח עסקי גלובלי ביאהו ובכיר לשעבר באינטואיט, וכן טאהר בהבהאני, סמנכ"ל שיווק ב-BroadSoft שמילא תפקידים בכירים בחברות בלקברי, אמריקן אקספרס וטיים וורנר. לדירקטוריון החברה מצטרף סטיוארט וילקינסון, בעבר דירקטור ב-Harbourmaster Capital ומתמחה באשראי ובאג"חים.