$
הייטק והון סיכון

אינטל התחייבה לרכש גומלין של 550 מיליון דולר במסגרת המענק הממשלתי

בתמורה לרכש הגומלין, החברה תקבל מענק בגובה 300 מיליון דולר כנגד שדרוג המפעל שלה בקריית גת לטכנולוגיית 10 ננומטר, בעלות כוללת של 21 מיליארד שקל

אסף גלעד 17:1721.12.14

אינטל חתמה הבוקר (א') על הסכם לפיו היא מתחייבת לרכש גומלין בישראל בהיקף של 550 מיליון דולר עד 2020. בכך מממשת חברת השבבים את התחייבויותיה לממשלת ישראל מחודש ספטמבר האחרון, בתמורה מענק ממשלתי בגובה של 300 מיליו דולר אתו היא מקבלת. המענק יתמוך בשדרוג מפעל הייצור בקרית גת, פרויקט משמעותי שעלותו הכוללת מוערכת בכ- 21 מיליארד שקל.

 

ההסכם נחתם עם הרשות לשיתוף פעולה תעשייתי (רשפ"ת), שאוחדה לאחרונה עם המטה לקידום השקעות במשרד הכלכלה. זהו הסכם רכש הגומלין הרביעי במספר עליו חתמה המדינה עם אינטל לאורך השנים, רובם במסגרת שדרוג והרחבת מפעלי החברה. ההסכם הקודם נחתם ב- 2011 ובו התחייבה אינטל לרכוש בישראל בהיקף של 300 מיליון דולר, בתמורה למענק בהיקף של 200 מיליון דולר שייועד לבניית המפעל הנוכחי בקריית גת (Fab 28).

 

מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל מקסין פסברג, מנכ"לית אינטל ישראל צילום: עמית שעל

 

 

אינטל עובדת עם חברות קבלן רבות כחלק מהתהליך התכנון והייצור שלה בקרית גת. היא מעסיקה עשרות עובדים מחברות כגון גמידה, קוואנטום, ו-יב מערכות. היא נחשבת ליצואנית הגדולה בישראל ולמעסיקה הפרטית הגדולה בארץ, גם לאחר שמאות איש עזבו את החברה במסגרת תוכנית "פיטורים מרצון" - זאת לאחר שהתברר לחברה כי לא תוכל לקלוט את 800 עובדי מפעל מיקרון הכושל שהועברו אליה לאחר סגירתו. במסגרת ההסכם אינטל התחייבה לגייס 1,000 נוספים למפעל וכן להעסיק 2,500 איש בהקמת המפעל. לאחר השלמת השדרוג, מתחייבת אינטל להעסיק בו 4,000 עובדים בסך הכל.

 

במסגרת שדרוג המפעל, אינטל תקים פס יצור בטכנולוגיית 10 ננומטר העתידית, שתחליף את טכניקות היצור הקיימות של אינטל ב-14, 22 ו-28 ננומטר. אלו יהיו המעבדים המתקדמים ביותר של החברה, וקריית גת יהיה אחד המפעלים היחידים בעולם המייצרים בטכנולוגיה זו. המעבדים הראשונים מבית החברה בטכנולוגיית 10 ננומטר, הידועים כעת תחת שם הקוד קאנונלייק, צפויים לצאת לשוק ב-2016.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x