בדיקת כלכליסט
Galaxy Gear S: השעון החכם שיכול להחליף את הטלפון שלך
הוא נראה כמו אביזר מסרט מד"ב, חיישני הכושר שלו מדויקים במיוחד, המסך מרהיב ותוכלו להתקשר בעזרתו, לכתוב הודעות ולמיין אנשי קשר - אך השעון החדש של סמסונג יקר, ענק ולא יקלע לכל טעם
- מהם אתגרי המחשוב הלביש בענף שירותי הבריאות
- UBS: מכירות שעון אפל יהיו נמוכות משמעותית מהצפוי
- מורגן סטנלי למשקיעיו: שעון אפל עומד להיות להיט
סמסונג הציגה כבר מספר שעונים חכמים, שאף אחד מהם לא זכה להצלחה בולטת בשוק, בעיקר בשל בשלות המוצר. עתה מגיע לישראל ה-Gear S, שעון חכם מבוסס מערכת ההפעלה Tizen ובו סט יכולות מעניינות. הבולטת שבהן: היכולת להחליף את הטלפון שלכם.
עיצוב ומבנה: אביזר מסרט מד"ב
לגלקסי גיר S יש מסך בגודל 2 אינץ' וברזולציה של 480 על 360 פיקסל. הבהירות שלו טובה, מה שמאפשר צפייה בבירור גם תחת תאורה ישירה, אך המסך עדיין מבריק - מה שיקשה עליכם להביט בו בשמש. איכות הצבע מצוינת ולא נופלת בהרבה משל סמארטפוני החברה. השעון עמיד במים, אך אינו מיועד לשרוד שחיה או מקלחת.
הרצועה אינה שונה משמעותית מהרצועות של הדגמים הקודמים: היא עשויה גומי גס ונוחה לענידה ולהתאמה. הדגם שהגיע למערכת "כלכליסט" הוא לבן, כפי שאתם רואים; בצבע הזה, השעון החכם נראה כמו איזה אביזר מסרט מדע בדיוני, או כחלק מאזיקים עתידניים. בנוסף, השעון הזה פשוט ענקי. הוא לא כבד (שוקל 66 גרם), אבל בולט מאוד - עוד אמירה אופנתית שלא בהכרח מדברת אל כל אחד.
התקנה והפעלה
השעון תומך בשני הדורות האחרונים של סמארטפוני סמסונג מסדרה S ו-Note. כדי להתחיל להשתמש בו, תצטרכו חיבור לסלולרי (מבוסס בלוטות') ואפליקציית סנכרון ייעודית שאותה תמצאו בחנות היישומים של סמסונג. אין צורך להירשם לחנות כדי להוריד אותה.
תצוגה וממשק: מקלדת של שעון-מחשבון
הגיר S מאפשר לכם להחליף את פניו בהתאם לסגנון המועדף עליכם: תצוגת זמן דיגיטלית, שעון כרונוגרף ועוד. בנוסף, מחווני השעונים בעיצוב האנלוגי מציגים תאריך, מונה צעדים או את זמן הסוללה - בחירה טובה ויצירתית של סמסונג.
הממשק פשוט וחביב: ניתן לחזור אחורה בהחלקת האצבע כלפי מעלה על המסך, להיכנס לתפריטים בלחיצה ולעבור בין מספר מסכי בית - ראשי, התראות, אפליקציות כושר, עדכוני חדשות ועוד. סווייפ כלפי מטה מהמסך הראשי יעביר אתכם לתפריט שמזכיר את מגירת האפליקציות של אנדרואיד: רשימת יישומי סמסונג, כניסה למסך הגדרות, אפליקציות צד ג', רשימת אנשי קשר, מרכז הודעות וחייגן. ממסך זה אפשר גם לפתוח את תצוגת האפליקציות האחרונות שהפעלתם.
ברגע שיש SIM בשעון שלכם, הוא טלפון לכל דבר ועניין: הוא מייבא את רשימת אנשי הקשר שלכם ומציג אותם בצורה נוחה. סווייפ ימינה מחייג אליהם ושמאלה - פותח הודעת SMS חדשה. הרמקול החיצוני של השעון חזק דיו כדי להשמיע לכם צלצול וכדי שתוכלו לדבר בעזרתו. ואולם, כנראה שזה יעבוד טוב יותר באמצעות אוזניית בלוטות'.
מבחינה זו, הגיר S יכול להחליף את הטלפון שלכם. לפחות עד שתצטרכו להקליד; המקלדת הווירטואלית זערורית ובלתי שמישה לחלוטין ושורת תצוגת הכתיבה קטנטנה אף היא. זוכרים את שעוני קסיו של תחילת שנות התשעים, אלו שצוידו במחשבון או שלט אוניברסלי? מקלדת הגיר S צפופה משמעותית משלהם.
כדי לקרוא מייל, תצטרכו לגלול הרבה מאוד, אפילו אם מדובר בהודעה של שלוש שורות טקסט במסך סמארטפון ממוצע. בנוסף, לוקח זמן להתרגל להשתמש בשעון כבטלפון ואיכות השמע מאכזבת, בעיקר בסביבה רועשת; סמסונג היתה צריכה להתקין בשעון שלה עוד מיקרופון או שניים לזיהוי וסינון רעשי רקע. ברמת חוויית השימוש, פשוט מוזר ולא נוח לדבר אל פרק היד.
לשעון גם יש יכולת הפעלה קולית שמבוססת על S-Voice של סמסונג. היא איטית, מתקשה לזהות פקודות באנגלית ואינה מסוגלת לבצע פעולות מורכבות, בניגוד לקורטנה של מיקרוסופט, גוגל Now או סירי.
מסך ההתראות של הגיר S יציג לכם עדכונים מאפליקציות שתבחרו, שילוו בצליל עדין. מומלץ בחום שלא להגדיר כך את כל האפליקציות כולן, שכן במקרה זה תגלו שכל המשחקים ששכחתם למחוק מתחילים להציק לכם בהתראות והשעון פשוט לא יפסיק לצלצל.
חיישנים ואפליקציות: כושר מדויק יותר
לשעון החכם יש אפליקציית עדכוני חדשות פשוטה, שמציגה כותרות מרחבי הרשת בתצורה דומה לשל פליפבורד. ניתן לדפדף בין הכתבות בסווייפ, אם כי קשה מאוד לקרוא על המסך כתבות ארוכות.
לגיר S יש חיישני ניטור דופק, ברומטר וחיישן תאורה שהם מדויקים משמעותית משל שעוני הגיר 2 והגיר Fit. אפליקציית הכושר של המכשיר יכולה לעקוב אחר מספר הצעדים (גם כאן, בדיוק רב משל הדגמים הקודמים), לזהות תנועה בשינה (נתון לא שימושי במיוחד) ולהשתלב עם תוכניות אימון - הליכה, ריצה ורכיבה על אופניים.
טיזן סובלת מאותה המחלה שמכה בכל מערכות ההפעלה החדשות: מיעוט אפליקציות. בעוד שלאנדרואיד Wear תמצאו גרסאות של הרבה שירותים מקוונים פופולריים, לטיזן אין כמעט כלום זולת אפליקציות מבית סמסונג עצמה וכמה גרסאות ליישומים של נייקי וחברות בודדות אחרות. ואולם, מי שאוהב את אפליקציות סמסונג למיניהן ימצא את רובן זמינות בשעון.
ביצועים וזמן סוללה: יום וחצי
לגיר S יש 4 מרחב אחסון של 4 גיגה-בייט ו-512 מגה-בייט זכרון. הממשק פועל חלק וללא עיכובים או תקיעות. יחידת התקשורת שלו מבוססת על אנטנת WiFi+סלולר ובלוטות' 4.1.
במהלך הבדיקה לא ארעו ניתוקים בין הטלפון והשעון, והוא עבד בצורה יציב. יש לו סוללה בעוצמה של 300 מיליאמפר-שעה, שתיגמר לכם די מהר אם תשתמשו בגיר S בתור טלפון - לי הוא לא החזיק יותר משמונה שעות וחצי. בשימוש שמרני יותר, הגיר S החזיק יום וחצי. ככל הנראה שלו הייתי מחליש את תאורת המסך ומסנכרן אליו פחות אפליקציות, היה יכול להחזיק עוד כמה שעות טובות. סוגיית זמן הסוללה היא נקודת חולשה של רוב השעונים החכמים - ובגיר S היא פחות בולטת.
סיכום ואלטרנטיבות: מגניב. אבל האם אני צריך אותו?
קשה לשפוט את השעון החכם הזה בהשוואה לאחרים שזמינים בשוק כיום, משום שהוא נמצא שלב אחד מעליהם כמעט בכל קנה מידה אפשרי. לראייתי, על אף מגבלות העיצוב, הממשק הנוח והתכונות המיוחדות שלו עושות אותו לשעון החכם הטוב ביותר.
מה שמחזיר אותנו לשורות בהן נפתחה סקירה זו: עדיין קשה להסביר מדוע אתם צריכים אחד כזה, במיוחד כשמחירו עומד על 2,100 שקל, מחיר בו ניתן לקנות סמארטפון נקסוס 5 או שני סמארטפוני אסוס זנפון 5.
עבור חובבי הגאדג'טים, אין פה שום שאלה: הגיר S מגניב אפילו יותר מהגיר 2, תומך ביותר אפליקציות, מציג נתוני כושר ובריאות בצורה טובה יותר ופשוט מחכה להם בחנות. עבור המשתמש הממוצע, מתאר השימוש היחיד בו מציג הגיר S יתרון מהותי, הוא מצב בו אין להם צורך בסמארטפון אך עדיין מעוניינים לנהל שיחות והודעות. וכאן קיים פיתרון בדמות טלפונים פשוטים מיושנים, שעולים מאות שקלים בלבד ועושים את העבודה. עבור רוב המשתמשים, לא מציגים השעונים החכמים כל יתרון - וביניהם גם הגיר S.