$
אינטרנט

החזון של זבלודוביץ' ושחר לחבר את אפריקה לאינטרנט הסתיים בכינוס

פוריס טלקום של פויו זבלודוביץ' ויעקב שחר רצתה לספק אינטרנט לאפריקה וגייסה כ־35 מיליון דולר, אבל נקלעה לחובות של 16 מיליון דולר. עורך דינו של זבלודוביץ': מקווים להיפרע מהמיליונים שהזרמנו

מאיר אורבך 06:5314.09.14

בית המשפט המחוזי בתל אביב מינה לאחרונה את עו"ד עופר שפירא לכונס הנכסים הקבוע של חברת פוריס טלקום, ספקית האינטרנט של פויו זבלודוביץ', ויעקב שחר, ששאפה לחבר מיליוני בתים באפריקה לאינטרנט. על פי דו"ח שהגיש הכונס לבית המשפט, נקלעה פוריס למצוקת מזומנים, וחובותיה מסתכמים ב־16 מיליון דולר. "החברה נמצאת במצב מובהק של חדלות פירעון עמוקה", כתב הכונס לבית המשפט, "לחברה ולחברות־הבנות שלה יש חובות עתק שלא הוסדרו".

פוריס הוקמה ב־2007 ונמצאת בבעלות מלאה של טושירה, חברה הנשלטת על ידי טמרס של זבלודוביץ' ועל ידי חברת מאיר של שחר (על פי דו"ח רשם החברות, כל אחת מהחברות השקיעה בטושירה כ־54 מיליון שקל). בעלי מניות נוספים הם חברת ליעד תקשורת, שהשקיעה בחברה כ־19 מיליון שקל, משפחות סלוק ושושן, ואלון נתן, מנכ"ל ומבעלי חברת הבנייה צ. לנדאו הנמצאת בהקפאת הליכים.

 

למרות בעלי הבית המפורסמים של פוריס, היא הצליחה לפעול בשנים האחרונות מתחת לרדאר. החברה פעלה במדינות שונות באפריקה, ובהן קמרון, מוזמביק ואוגנדה, ואף שגייסה לאורך השנים 35 מיליון דולר, ייצרה הכנסות חודשיות נמוכות של מאות אלפי דולרים בלבד.

 

פיו זבלדוביץ' ויעקב שחר פיו זבלדוביץ' ויעקב שחר צילום: ראובן כהן

 

על פי הדו"ח שהגיש הכונס, במוזמביק ייצרה החברה הכנסות של כ־200 אלף דולר בחודש, מה שאפשר לה לשמור על תזרים חיובי של כ־40 אלף דולר בחודש, ובאוגנדה ייצרה החברה הכנסות של 145 אלף דולר בחודש, מה שייצר לה תזרים מזומנים שלילי.

 

החברה נקלעה לקשיים לפני כמה חודשים, ובסוף אוגוסט הגישה אחת הנושות שלה, קרן ויולה קרדיט, בקשה למינוי כונס נכסים זמני לחברה, עקב חוב של כ־10 מיליון דולר. בשבוע שעבר פנתה הקרן שוב לבית המשפט וביקשה למנות את עו"ד שפירא לכונס הנכסים הקבוע של החברה, בקשה שנענתה על ידי השופטת חנה פלינר. חברות נוספות שלהן החברה חייבת כספים הן גילת הישראלית וסיסקו האמריקאית.

 

עו"ד עופר שפירא עו"ד עופר שפירא צילום: אוראל כהן

 

על פי הדיווח של הכונס לבית המשפט, עובדי החברה לא קיבלו את משכורות יולי ואוגוסט ולא בוצעו עבורם הפרשות לפנסיה. הכונס ציין כי בביקור במשרדי החברה הוא מצא אותם מוזנחים ומאובקים, וללא סימן המעיד על פעילות החברה במקום.

 

עורך דינה של טמרס אבנר כהן מסר בתגובה: "החלטת בית המשפט נותנת מענה למה שרצינו. אנו מעוניינים בהצלחת הכינוס והמימוש בתקווה שנוכל להיפרע מחלק מעשרות המיליונים שהזרמנו". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x