האנדרואיד יציל את תעשיית הסטארט־אפים של שירותי התשלומים במובייל
היחיד שצריך באמת להיות מאוים הוא אותו כרטיס פלסטיק מיושן שמאחסן את פרטי כרטיס האשראי שלנו
שירות התשלומים החדש של אפל, אפל פיי (Apple Pay), מהווה לכאורה איום על מספר גדול של סטארט־אפים וחברות ענק שמנסים לכבוש חלקה בשוק התשלומים המקוון, והשקתו מעלה את השאלה המתבקשת: האם יחסל את החברות שפועלות בתחום? התשובה, בפשטות, היא שגם אם הוא יהפוך להצלחה מסחררת ולשירות פורץ דרך, הגורמים שפועלים בתחום לא באמת צריכים לחשוש. הימים שבהם לאפל היה כוח לחסל חברות פשוט באמצעות השקת שירות מתחרה כבר רחוקים.
האייפון הוא אולי הסמארטפון הפופולרי בעולם, אבל עם יותר מ־80% מהשוק אנדרואיד היא מערכת ההפעלה הנפוצה ביותר בשוק המובייל. גם אם השירות של אפל יהיה כזו הצלחה מסחררת, ולאף אפליקציית ארנק סלולרי לא יהיה סיכוי להצליח מול האייפון, תמיד יהיה לה פונטציאל לזכות להצלחה מרשימה באנדרואיד.
ובכל מקרה, זה לא ששוק התשלומים במובייל הוא אקוסיסטם משגשג שמגלגל סכומים אדירים. אפל לא יכולה לאיים על התעשייה הזו פשוט מכיוון שלא מדובר בתעשייה, אלא לכל היותר שוק נישה שמתקשה לפרוץ.
כמו כן, אפל פיי לא מתחרה באפליקציות תשלום במובייל אחרות. אלו מתמקדות בעיקר בפונקציות מורכבות כמו העברת כסף בין משתמשים, ניהול כרטיסי מועדון ותווי קנייה או ביצוע תשלומים באמצעות האפליקציה.
אפל פיי לא מתיימר ולא מנסה להיות יותר מכרטיס אשראי בצורת סמארטפון. הוא לא כולל אפליקציה בכלל, וכמו כרטיס אשראי עושה דבר אחד בלבד: מאפשר ביצוע תשלום בקופת בית עסק. השירותים האחרים יכולים להמשיך לעשות את מה שהם עושים בלי חשש, אבל סביר שינסו לעבור למודל פעילות פשוט יותר שדומה לזה של אפל.
גם תעשיית כרטיסי האשראי לא צפויה לספוג מכה מהשירות, שעדיין מתבסס על הכרטיסים שהיא מנפיקה. סביר יותר שאפל פיי יזניק את תעשיית התשלומים במובייל, ויהפוך אותה למשהו שהמשתמשים רוצים - ובדרך יפתח אפשרויות חדשות להרבה חברות שפועלות בתחום.
היחיד שצריך באמת להיות מאוים הוא אותו כרטיס פלסטיק מיושן שמאחסן את פרטי כרטיס האשראי שלנו.