EMC ישראל מקימה קבוצת פתרונות סייבר
ד"ר יניב הראל, לשעבר ראש קבוצת הסייבר במשרד הביטחון וזוכה פרס ביטחון ישראל ימונה כמנכ"ל הקבוצה. הפעילות החדשה שולבה במרכז המחקר ופיתוח של EMC בבאר שבע
- רווחי EMC מתמוטטים: ירדו ב-16% ביחס לרבעון המקביל אשתקד
- האם EMC תפורק לגורמים?
- 25 עובדי RSA התפטרו עקב צמצומים בחברה
ד"ר יניב הראל, לשעבר ראש קבוצת הסייבר במשרד הביטחון, מונה למנכ"ל הקבוצה, וייכנס לתפקידו בתחילת החודש הבא. הראל מגיע ל-EMC לאחר קריירה במערכת הביטחון, בעמדות ניהוליות וטכנולוגיות שונות. הוא זכה בפרס ביטחון ישראל ובפרס ראש מפא"ת לחשיבה יוצרת. להראל תואר לימודי הנדסה בטכניון, והוא בעל תואר שני במנהל עסקים מאוניברסיטת מנצ'סטר ודוקטורט באסטרטגיה מאוניברסיטת תל-אביב.
לדברי הראל, "בתקופה בה הסייבר מחייב מערכות מסתגלות אשר לומדות את המצב ומזהות שינויים ואיומים באופן עצמאי, ארגונים מחויבים להתבסס יותר ויותר על מודיעין מעודכן, על טכנולוגיות למידה אוטומטית ועל יכולות תובנה עסקית (BI) מתקדמות, תוך הקפדה על פרטיות ועל זיהוי ברמה הגבוהה ביותר".
קבוצת פתרונות הסייבר ב- EMC ישראל, תמקד את פעילותה בפיתוח פתרונות ייעודיים עבור ארגונים בסקטור הציבורי, הפרטי, הצבאי והממשלתי, על בסיס טכנולוגיות מתקדמות של חברות קבוצת EMC, הכוללת את EMC, VMWARE, PIVOTAL ו-RSA. הקבוצה תנהל שיתופי פעולה מחקריים עם חברות מובילות בתחום הסייבר, כדוגמת הפעילות המשותפת עם לוקהיד מרטין, עליה הכריזו שתי החברות לפני מספר חודשים. כמו כן, בחברה מתכוונים להוביל שיתופי פעולה עם גופי מחקר באקדמיה כמו אוניברסיטת בן גוריון בנגב, עם מטה הסייבר הלאומי ועם משרד הביטחון.
בדצמבר 2013, במהלך ביקור בארץ, הכריז מנכ"ל ויו"ר החברה ג'ו טוצ'י, בפגישה עם ראש הממשלה בנימין נתניהו, כי EMC תירתם, תתמוך ותסייע למאמצי הממשלה לקדם את ישראל בכלל ואת באר שבע בפרט כמרכז הסייבר העולמי. ל-EMC בישראל פעילות מכירות ומו"פ המשתרעת על פני שבעה אתרים שונים בארץ. EMC מעסיקה בחברות הפדרציה שלה בישראל – EMC, Pivotal, VMware ו-RSA - יותר מאלף עובדים.