ההאקר הפרו־פלסטיני זמין יותר ומשוכלל יותר
דנור כהן, האקר בחברת האבטחה אבנט משרטט קווים לדמותו של ההאקרים הפלסטינים: "צעירים בגילי העשרה המוקדמים שהמודעות שלהם לסכנה נמוכה. הם לא מחפשים איך להגן על עצמם ולשמור על אנונימיות"
- ההאקרים הסיניים יירטו את כיפת ברזל
- ההאקר הפלסטיני: צעיר, אנרכיסט, ללא יכולות סייבר
- בעקבות מתקפת האקרים: שובשה הגישה לאתרים ישראליים
"העולם היחיד שהם מכירים הוא הרשתות החברתיות", אומר דנור כהן, האקר בחברת האבטחה אבנט. "אלו צעירים בגילי העשרה המוקדמים שהמודעות שלהם לסכנה נמוכה. הם לא מחפשים איך להגן על עצמם ולשמור על אנונימיות. אלו בדיוק אותם האקרים שאחרי שהם יגנבו כרטיס אשראי, הדבר הראשון שהם יעשו יהיה להזמין פיצה".
לגבי ההאקרים המקצועיים יותר מוסיף כהן: "האקרים ברמה גבוהה לא צריכים עזרה של אף אחד, הם לא צריכים לפעול בקבוצה. הם יודעים איך לעבוד ויודעים איך להסתתר", מסביר כהן.
"הדבר היחיד שמשותף להאקרים הפרו־פלסטינים הוא שהם לא אוהבים את מה שקורה בעזה. הם לא חלק מיחידה או צבא. אין מחתרת שאוספת פעילים ומלמדת אותם איך לפעול ואיך להסתתר. התיאום הוא רק דרך הרשתות החברתיות".
כהן מדגיש שאין לזלזל בהאקרים הפרו־פלסטינים. "הם עדיין לא ברמה גבוהה טכנולוגית, אבל רואים שהם לומדים. הם בונים את ההיררכיה יותר נכון ונהיים יותר מאורגנים".
דוגמאות למתקפות סייבר מהשנים האחרונות
- בתגובה לפרשת המרמרה נפרצו אלפי אתרים ובהם של סטימצקי, אונ' בן־גוריון ועיריית תל אביב
- האקר סעודי פרסם את פרטי כרטיסי האשראי של מאות אלפי ישראלים
- במהלך עמוד ענן שיא במתקפות על אתרים ישראלים: 44 מיליון מתקפות. בהן אתר מכבי האש ואתרים ממשלתיים
- במהלך צוק איתן השתלט חמאס על שידורי הלוויין לאלפי מנויים ועל דפי פייסבוק רבים. שרתי איגוד האינטרנט הישראלי נפלו לכמה שעות