$
IT בישראל

פיטורים בסיסקו: עובדי NDS ישלמו את המחיר

סיסקו צפויה לפטר מאות מעובדי NDS, שנרכשה לפני שנתיים ושבמהלכן כבר עזבו מאות עובדים נוספים. מנכ"ל סיסקו ג'ון צ'יימברס הכריז בעבר שהחברה תתרחב בישראל, אבל מודה כיום שאחת מכל שלוש רכישות שמבצעת סיסקו לא מצליחה

מאיר אורבך 13:1313.08.14
שנתיים אחרי שהוגדרה כהצלחה בטוחה מסתמנת מכירת NDS הישראלית־בריטית לסיסקו כעסקה שלא עלתה יפה. כפי שנחשף אתמול ב"כלכליסט", סיסקו תפטר מאות מ־1,800 עובדיה בישראל. רוב המפוטרים צפויים להגיע מג'נגו, שנרכשה על ידי NDS ב־2006, ומ־NDS עצמה.

 

לסיסקו כבר יש מסורת של עסקאות כושלות, והמנכ"ל של החברה העולמית ג'ון צ'יימברס הסביר בסוף השבוע ל"וול סטריט ג'ורנל" כי אחת מכל שלוש חברות שסיסקו רוכשת תיכשל בסופו של דבר: "אם אתה לא נכשל, זה אומר שאתה לא לוקח סיכונים", הסביר צ'יימברס. "ואם אתה נכשל, אתה חוטף על כך ביקורת".

 

המנכ"ל הבטיח הרחבה

 

NDS נרכשה על ידי סיסקו במרץ 2012. ענקית התקשורת האמריקאית שילמה 5 מיליארד דולר לקרן הפרייבט אקוויטי פרמיירה וחברת ניוז קורפ של רופרט מרדוק. העסקה היתה הגדולה ביותר בהייטק העולמי באותה שנה, סכום הרכישה נראה מוגזם והביא להרמת גבות גם בתעשיית ההייטק

המקומית.

 

ג'ון צ'יימברס מנכ"ל סיסקו ג'ון צ'יימברס מנכ"ל סיסקו צילום: רמי חכם

 

קופות המזומנים הענקיות שמחזיקות חברות דוגמתה הפכו את ההוצאה על רכישת חברות לשולית, אפילו אם היא במיליארדי דולרים. NDS, ששורשיה עמוקים בישראל והעסיקה כאן יותר מ־1,500 עובדים בזמן הרכישה, פיתחה את מערכת אבטחת השידורים הטובה ביותר לשידורי הלוויין והכבלים, שהתמודדה בעבר עם גניבות שידורים ופיראטיות.

 

הרכישות הרבות שביצעה הפכו את NDS למרכז משמעותי בתחום הטכנולוגיה לשידורים ולמתחרה של סיסקו ושל ענקיות אחרות. מומחים העריכו כי הרכישה ב־2012 נעשתה הן מרצון של סיסקו להתחזק בתחום שבו פעלה NDS, והן מרצונה להוציא מתחרה מהשוק.

 

לאחר הרכישה הגיע לישראל המנכ"ל צ'יימברס והדגיש את המחויבות רבת־השנים של החברה לישראל, שמתבטאת בין היתר ברכישה זו שהופכת את ישראל למרכז אסטרטגי של החברה. "אני בטוח שנתרחב כאן בצורה משמעותית בתקופה הקרובה. עד היום לא היתה לסיסקו מסה קריטית במדינה. הרכישה של NDS מוסיפה לנו כאן 1,500 עובדים חדשים ונותנת לנו מסה חשובה", אמר צ'יימברס במפגש עיתונאים שקיימה החברה ביוני 2012.

 

צ'יימברס הוסיף אז כי "כל מי שדיברנו איתו על הרכישה של NDS אמר לנו שזו הצלחה בטוחה. דיברנו עם הלקוח הגדול ביותר שלה, DirectTV, והם אמרו לנו שלא יכולה להיות רכישה מוצלחת יותר. עקב העובדה שזו חברה פרטית היתה לנו הפריבילגיה לשבת עם הנהלת החברה ולהכיר אותה היטב. בשיחות איתם הם הדגישו בפנינו את החשיבות של המרכז המקומי בירושלים".

 

מיזוגים רבים לא מצליחים

 

מאז הרכישה ומאז דבריו של צ'יימברס עברו ימים לא קלים על החברה. העיכול הראשוני של החברה לתוך סיסקו הביא לפיטורים של עשרות עובדים בסוף 2013, בטענה לכפילות. גל הפיטורים הקטן היה בבחינת סימן מבשר ולא סוף פסוק. החיבור בין הענקית האמריקאית שמעסיקה עשרות אלפי עובדים לחברה בעלת אופי ותרבות שונים התברר כלא איכותי במיוחד. לצד חוסר הצלחות עסקיות, שהתבטאו בביטולים של חוזים מרכזיים, החלו לעזוב את החברה עובדים ותיקים ומרכזיים — הבולט בהם היה יוראי פלדמן, הטכנולוג הבכיר של NDS, שעבד בה 20 שנה. לצדו עזבו לאחרונה ותיקים בכירים נוספים בחברה במחלקת משאבי האנוש ובכירים טכנולוגיים אחרים.

 

בועז מעוז מנכ"ל סיסקו ישראל בועז מעוז מנכ"ל סיסקו ישראל

 

סיסקו לא לבד: הסטטיסטיקה של מיזוגים ורכישות בעולם אינה מרשימה. מיזוג של חברות, בעיקר גדולות או בינוניות, לתוך חברות גדולות מהן נועד מראש פעמים רבות לכישלון. הבדלי התרבות, עזיבות של בכירים, פערים טכנולוגיים וסיבות נוספות מביאים לכישלון של המיזוג שמתבטא בסגירת הפעילות הנרכשת, הקטנתה משמעותית, פיטורים נרחבים ולעתים רק שינויים ארגוניים והתאמת הפעילות הנרכשת.

 

במקרה של NDS הכישלון אינו מהדהד, עדיין. סיסקו רכשה במהלך השנים עשר חברות בישראל, בעסקאות שבחלקן היו מוצלחות מאוד. אקטונה וריברהד שנרכשו ב־2004 כבר נסגרו, אבל באותה תקופה נרכשו גם שיר נטוורקס ופי קיוב, שעדיין פעילות בתוך סיסקו.

 

בעבר עלו חששות לרמת המחויבות של סיסקו לישראל, אבל העובדה שהחברה פעילה כאן כבר יותר מ־15 שנה מורידה ספקות אלו. ישראל היא עדיין מרכז אסטרטגי של החברה, אבל גם מרכז כזה עובר זעזועים קשים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x