דוקטור סקייפ: צפוי זינוק של 400% באבחון הרפואי המקוון
מחקר שערכה חברת דלויט מגלה כי רופאים בעולם מבצעים יותר ויותר אבחונים מרחוק, באמצעים טכנולוגיים שונים. המגמה, שתגיע לשיא חדש השנה, חוסכת כסף לתעשיית הבריאות ומאפשרת לרופאים לעמוד בעומס המטופלים
- גוגל תשקיע 250 מיליון דולר במאבק בתרופות מזוייפות
- עובדים עליכם: 45% מחוות הדעת באינטרנט אינן אמינות
- ארה"ב: יוטל איסור על שיחות טלפון במטוסים
דלויט מגדירה ביקור וירטואלי כאבחון רפואי שמתבצע מרחוק וללא הנוכחות הפיזית של הרופא והחולה באותו חדר, דרך האינטרנט, טלפון, מייל, מצלמות רשת ועוד. גם כאשר אבחון רפואי מתבצע לכאורה דרך אמצעי טכנולוגי פשוט כגון שיחת טלפון, הוא עדיין צריך להעזר בשירותי ענן ורשתות מאובטחות על מנת לגשת לתיק הרפואי של החולה.
חברת הפיננסים טוענת כי השנה יבוצעו 100 מיליון ביקורים וירטואליים - 75 מיליון בארצות הברית, ו-25 מיליון בשאר העולם. זהו פער משמעותי לטובת ארצות הברית, במיוחד לאור העובדה שלפי דלויט, רק רבע מכל ביקורי הרופא בטכנולוגיה הנוכחית יכולים להתבצע מרחוק. לפיכך, הדבר אומר כי בארצות הברית מחצית מכל הביקורים שיכולים להיות וירטואליים אכן מתבצעים מרחוק.
מדי שנה, מיליוני הרופאים המורשים בארצות הברית מבצעים 600 מיליון ביקורי רופאים. לפי דלויט, העלות הכוללת מוערכת בעשרות מיליארדי דולר בארצות הברית בלבד, ו-175 מיליארד דולר בכל העולם. החברה טוענת כי המעבר לביקורים וירטואליים יכולה לחסוך כסף רב, עד 5 מיליארד דולר בארצות הברית בלבד.
אבחון מהבית תוך חצי שעה
נטשה סוקולוביץ, דוברת המכון הרפואי של אוניברסיטת פיטסוברג, אמרה כי אבחון מקוון חוסך 87 דולר על כל חולה. היא גם ציינה שהחולים עצמם מביעים שביעות רצון גבוהה ומאובחנים במהירות, בתוך פחות מחצי שעה. "החולים מתחילים להתרגל לטכנולוגיה הזו ולצפות לה", אמרה,והוסיפה כי עם האוכלוסיה המערבית המתבגרת, המעבר לטיפולים מרחוק הופך להיות הכרחי כדי להתמודד עם העומס.
לפי דלויט, "מדובר בעיקר במקרים של מחלות כגון סינוסיטיס, אלרגיות, זיהומים בבלוטת שתן ועוד". היא אומרת כי במקרים האלו, החולים יכולים לקבל אבחון וירטואלי ואף להדפיס מרשם לתרופות בביתם או לבקש לשלוח את תרופות המרשם לביתם.