$
המדריך

בדיקת כלכליסט

אסוס Transformer Book Flip 300: הרובוטריק שלא אהב את השמש

הלפטופ ההיברידי האחרון של היצרנית הטייוואנית מתבסס על עיצוב שמאפיין דווקא את מתחרתה הסינית לנובו. הוא אלגנטי, זול יחסית ונוח לשימוש במצב לפטופ אך כבד מדי בתצורת טאבלט, חדות התצוגה מאכזבת ובהירות המסך נמוכה

ניצן סדן 13:2728.07.14

אסוס מאוד אוהבת מחשבים היברידיים - ובצדק: בעידן בו הלפטופ הולך ונעלם ומשתמשים רצים לקנות להם טאבלטים, טובים סיכויי הישרדותו של לפטופ שיכול לתפקד גם כמחשב לוח.

רוב ההיברידיים של אסוס היו בתצורת המסך הנתיק - בה כל חומרת המחשב נמצאת במסך וניתן להפרידו מהמקלדת ולהפעילו כטאבלט לכל דבר. ואולם, יש עוד תצורות לפטופ היברידי שם בחוץ, כמו תצורת המסך המתהפך שמאפיינת את מחשבי לנובו (ממציאת הלפטופ ההיברידי). המחשב שמככב בסקירה זו, האסוס טרנספורמר בוק Flip 300, הוא ההיברידי הראשון של החברה בתצורה המתהפכת, שנחת בישראל ממש בשבוע האחרון. האם החברה מצליחה להתעלות על לנובו בזירת ההיברידי המתהפך?

 

גב שחור, שטביעות אצבע נראות עליו היטב גב שחור, שטביעות אצבע נראות עליו היטב

 

עיצוב ומבנה: מי צריך מצב אוהל? 

 

הפליפ 300 זמין במספר דגמים, כאשר בסקירה זו נבחן הדגם הבסיסי בעל מסך 13.3 אינץ'. גוף המחשב עשוי משתי יחידות - אלומיניום (הדפנות וסביבת המקלדת) ופלסטיק (תחתית המחשב). מדובר בבחירה לא רעה, שמבטיחה שתוכלו לעבוד עליו על הברכיים בלי לסבול מהתחממות. איכות ההרכבה טובה מאוד והציר הכפול נראה נוקשה ועמיד.

 

הפליפ 300 במצב תצוגה הפליפ 300 במצב תצוגה צילום: ניצן סדן

 

הציר מאפשר לשטח את המסך על חלקו התחתון של המחשב ולהשתמש בו כטאבלט, להעמיד את המחשב בתצורת אוהל לצפייה או להניח את המחשב על המקלדת ולהזקיף את המסך. לא נוח להשתמש בו כטאבלט אם לא מניחים אותו על משהו: הפליפ 300 שוקל 1.75 ק"ג - לא משקל שהייתם רוצים להחזיק ביד אחת.

 

המחשב במצב אוהל. נחמד, אם כי לא שימושי במיוחד המחשב במצב אוהל. נחמד, אם כי לא שימושי במיוחד צילום: ניצן סדן

 

בסך הכל, אלו אפשרויות נחמדות, אבל אני לא מתאר לעצמי שתשתמשו בהן - למעט תצורת הלפטופ הסטנדטית ותצורת הטאבלט. למה? כי אנחנו מוציאים מספיק מהתצורות המוכרות והאהובות הללו ולא באמת צריכים את שאר האפשרויות. משתמשים ארגוניים עשויים להתשמש גם בתצורת הצפייה או האוהל בעת מצגות וישיבות - אבל הפליפ 300 יועד לצרכן הקטן ולא לארגונים.

 

המחשב במצב טאבלט. גדול וכבד מכדי להיות נוח המחשב במצב טאבלט. גדול וכבד מכדי להיות נוח צילום: ניצן סדן

 

בסך הכל, מדובר במחשב נאה אבל לא באחד שיסחוט קריאות התפעלות. סביבת המסך קולטת היטב טביעות אצבע (בצורה בולטת אף יותר מבמחשבים אחרים) בשל הגימור השחור המבריק שלה. 

 

הציר הכפול של הפליפ 300 הציר הכפול של הפליפ 300 צילום: ניצן סדן

 

ממשק: שמש? לא תודה

 

לפליפ 300 יש מסך 13.3 אינץ' ברזולוציית תצוגה של 1,366 על 768 פיקסל - נמוכה משמעותית מהממוצע בקטגוריה. זה אמנם לא לפטופ פרימיום, אבל כיום ניתן להשיג במחירו גם דגמים באותו הגודל ועם מסך חד יותר. בעוד שהרזולוציה היא מגרעה שתפריע בעיקר לחובבי סרטי HD ופיינשמקרים למיניהם, בעיה אחרת בתצוגה תבלוט גם למשתמשים לא מנוסים: הבהירות שלו נמוכה בצורה מורגשת.

 

המשמעות היא שהמסך, בעל זכוכית מבריקה, משקף היטב את סביבתו ולכן כמעט בלתי אפשרי לעבוד עליו בסביבות מוארות מאוד. אני לא מדבר אפילו על עבודה תחת אור השמש - מבחן שרוב המחשבים נכשלים בו, כי אם על עבודה תחת אור ניאון חזק במשרד או בקרבת חלון. אם לא תכוונו את הבהירות למקסימום (מה שמשפיע בצורה משמעותית על זמן הסוללה של המחשב) - יתמלא המסך שלכם בהשתקפויות.

 

על אף הרזולוציה והבהירות, בתאורה מאוזנת המסך מציג איכות צבע מצוינת וגוונים עשירים, שנוטים להיות קרים. כשהסביבה אינה מוארת מדי, איכות התצוגה טובה ומספקת. משוב המגע של המסך מצוין והוא תומך במגע של עשר אצבעות.

 

מקלדת המחשב נוחה מאוד לעבודה מקלדת המחשב נוחה מאוד לעבודה צילום: ניצן סדן

 

פריסת מקשי המקלדת היא הסטנדרטית של אסוס וטובה מאוד. למקשים משוב טוב וגודל סביר (עדיין, הייתי מצמצם את גודל מקש Caps Lock כדי להגדיל את האנטר). בנוסף, פונקציות קריאת עמודים (PgUp/Dn, Home/End) שולבו כתפקודים משניים במקשי החיצים. בחירה טובה מצד מהנדסי אסוס, לטעמי. משטח העכבר גדול מאוד ותופס כשליש מהגוף שמתחת למקלדת. הוא מדויק מאוד ונוח לעבודה ואף תומך במחוות רב-מגע לגלילה, תקריב ועוד.

 

לפליפ 300 יש שלושה שקעי usb (מהם שני usb 3), חריץ לכרטיסי SD בגודל מלא (תצורה שהולכת ונעלמת - וראויה להיות מוחלפת בחריץ לכרטיסי מיקרו SD), שקע HDMI בגודל מלא וחריץ מנעול קנזינגטון (שמוזר שעדיין קיים, בהתחשב בכך שמשתמשים רבים כלל לא נוגעים בו). בדופן השמאלית של הגוף תמצאו כמה כפתורים פיזיים - הפעלה, כפתור בית ולחצני שמע. מיקום כפתור הבית מוזר; בדרך כלל מעדיפות היצרניות לשים אותו על המסך עצמו, מתחת לדופן התחתונה - אך אסוס העדיפה לשים שם את הלוגו שלה. באותה מידה, יכלה להפוך את הלוגו לכפתור בית ולפתור את העניין הזה.

 

השקעים בדופן המחשב השקעים בדופן המחשב צילום: ניצן סדן

 

מולטימדיה ואפליקציות: מבחר עשיר

 

כל עוד צופים במסך בתאורה סבירה, האיכות טובה וכנראה תאכזב רק את המפונקים שבמשתמשים. המחשב אמנם לא יכול להריץ משחקי תלת ממד כבדים, אבל כיף לשחק בו במשחקי פנאי למיניהם, במיוחד כאלה שמנצלים את מסך המגע שלו. איכות האודיו היא ממוצעת ללפטופ שכזה: שני הרמקולים של הפליפ, שממוקמים בדפנות בקרבת המשתמש, מפיקים צלילים גבוהים שצורמים ונבלעים אך צלילים נמוכים צלולים ומדויקים למדי. עוצמת השמע נמוכה יחסית לקטגוריה, על אף מפענחי אודיו יעודיים שהתקינה אסוס במחשב. 

 

תוכנת עריכת אודיו בפליפ 300 תוכנת עריכת אודיו בפליפ 300 צילום: ניצן סדן

 

החברה בחרה לשלב בפליפ כמה אפליקציות ייעודיות לעריכת תמונות וקליפים. הן פשוטות ונוחות לשימוש ומספקות פיתרון חינמי למי שלא רוצה להתחיל להתעסק עם פוטושופ או פרימיר כדי לעבד תוכן. בנוסף, תמצאו במחשב גם את Zinio, חנות המגזינים המקוונת, את תוכנת עריכת המוזיקה Music Maker Jam, את חנות המשחקים המקוונת WildTangent ואפליקציות רשמיות של Line, טוויטר וסקייפ. מעניין למה פייסבוק נשארה בחוץ. בסך הכל, רשימת אפליקציות לא רעה.

 

ביצועים וקישוריות: מתעורר לאט

 

הפליפ מונע במעבד אינטל מהדור הרביעי, מדגם Core i5 4210u ולו שתי ליבות במהירות של 1.7 גיגה-הרץ. יש לו גם 4 גיגה-בייט של זיכרון פעולה, מעבד גרפי אינטל 4400HD וכונן קשיח של 500 גיגה-בייט. החומרה הזו פועלת לא רע, למעט השתהויות בהפעלה ובחזרה ממצב שינה. מוזר, בהתחשב ברזולוציית התצוגה הנמוכה. ככל הנראה שלפחות חלק מההשתהויות נובעות מהכונן הקשיח מתוצרת, בעל מהירות פעולה של 5,400 סל"ד - נמוכה ביחס לממוצע בקטגוריה.

 

המחשב נמכר במספר תצורות חזקות משמעותית, עם מעבדי i7 שילוב של כונן דינמי וכונן SSD ואפילו כרטיס מסך עצמאי שיכול להריץ משחקים כבדים, אבל אלו יקרות משמעותית מהדגם שנסקר. רכיבי התקשורת של המחשב פועלים היטב ואנטנת ה-WiFi שלו הפגינה מהירות חיבור גבוהה וזיהתה רשתות בטווחים גדולים מהממוצע.

 

סוללה והתחממות: עיצוב שמגביל חום

 

המחשב לא מתחמם בצורה בולטת בפעולתו, בשל שילוב של מעבד יעיל, גוף שמשלב פלסטיק שמפזר חום היטב ומאוורר שפועל באופן קבוע. המאוורר אמנם אינו מרעיש, אך עדיין אפשר לשמוע אותו אם מתאמצים כך שכנראה תמצאו בשוק מחשבים שקטים מהפליפ 300. הסוללה הספיקה לקצת יותר משש שעות של שימוש סביר, שכלל גלישה, האזנה למוזיקה וצפייה בסרט. בסך הכל נתון לא רע ביחס לקטגוריה. מי שיוכל להסתדר עם תאורת תצוגה מוחלשת יוכל לסחוט מהפליפ זמן פעולה נוסף.

 

סיכום ואלטרנטיבות: לפטופ נהדר וטאבלט? 

 

הטרנספורמר בוק פליפ 300 הוא מחשב היברידי לא רע. מחיר הדגם הבסיסי הוא 3,900 שקל. המחשב אמנם כולל כמה פשרות בולטות בדמות היכולת להשתמש בו תחת תאורה ישירה, אבל לא חסרים משתמשים שלא עובדים על הלפטופ מחוץ לבית או למשרד. החיסרון הכי גדול שלו הוא במצב טאבלט: מחשבי לוח לא אמורים לשקול 1.7 קילו ולהיות בגודל של 13 אינץ' משום שבכך, נפגעת משמעותית חוויית השימוש.

 

כשמשווים אותו ליוגה 2, המתחרה מבית לנובו שמעוצב באותה התצורה, רואים שהפליפ חלש ממתחרהו הסיני אך זול ממנו ועם זמן סוללה ארוך יותר. זאת, בעוד היוגה שוקל 300 גרם פחות (וגם הוא כבד מכדי להיות נוח במצב טאבלט). לפטופים היברידיים בתצורת מסך מתהפך הם נכון להיות כבדים מכדי להוות תחליף טאבלט ראוי. למי שמחפש מחשב נייד שהוא הטוב שבשני העולמות, אמליץ על לפטופ בתצורת המסך הנתיק. למי שמעוניין במחשב היברידי בתצורה המתהפכת, אמליץ על הפליפ 300 - אך בתצורות בעלות איכות תצוגה משופרת.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x