גוגל הכתה את התחזיות עם הכנסות של 16 מיליארד דולר ברבעון
מדובר בעלייה של 14% לעומת הרבעון המקביל אשתקד. גוגל גם רשמה גידול מתמשך בהכנסות שלה מגופים חיצוניים כגון אנדרואיד ומשווקים בינלאומיים. ההכנסות של גוגל מחוץ לארצות הברית עמדו על 9.33 מיליארד דולר, 58% מכלל ההכנסות של גוגל וצמיחה של 20%. סמנכ"ל המכירות הודיע על עזיבת החברה
גוגל גם רשמה גידול מתמשך בהכנסות שלה מגופים חיצוניים כגון אנדרואיד ומשווקים בינלאומיים. ההכנסות של גוגל מחוץ לארצות הברית עמדו על 9.33 מיליארד דולר, 58% מכלל ההכנסות של גוגל וצמיחה של 20%. הכנסות גוגל מחטיבות אחרות (כלומר, הכנסות שאינן מפרסום ובעיקר מגיעות מאנדרואיד) עמדו על 1.6 מיליארד דולר, צמיחה משמעותית של 53%.
גוגל אומנם פספסה את תחזיות האנליסטים לגבי רווח למניה, שעמד על 6.08 דולר למניה לעומת הערכות של 6.23 דולר. אבל המשקיעים עדיין מרוצים מהדו"ח בגלל שיפור משמעותי ומתמשך במדד הרווח של החברה, שהצליחה להוריד את שיעור עלויות התעבורה מכלל ההכנסות שלה מ-25% ברבעון המקביל אשתקד, ל-22.9 ברבעון הנוכחי. הדבר אפשר לגוגל להגדיל את תקציב המחקר שלה ועדיין לשמור על אותם אחוזי רווח.
הרבעון האחרון, ללא ספק, היה אחד העמוסים והמרגשים ביותר עבור גוגל. היא ערכה את כנס המפתחים השנתי שלה, I/O, בו היא הכריזה על גרסאות חדשות לאנדרואיד המיועדות למכוניות חכמות, טלוויזיות חכמות ומחשוב לביש. גוגל גם מתכוננת להשקה הרשמית והמלאה של המשקפיים החכמים שלה, גוגל גלאס, ופתחה לאחרונה עמדות הדגמה בכמה מהערים הגדולות בארצות הברית. היא עובדת על השקה של שירות האקספרס שלה ברחבי מדינת האם, הגיעה להסכמים נרחבים עם מתחרותיה בתחום הפטנטים, מתקדמת להשקה של פרויקט ARA המרתק שלה ליצירה של הטלפון המודולרי הראשון, השיקה מתחרה לאופיס, ואפילו בנתה בעצמה את המכונית האוטומטית הראשונה בעולם.
במהלך כל הפעילויות האלו, גוגל גם לא עצרה לרגע את מסע הרכש האגרסיבי שלה. היא רכשה כ-14 חברות ברבעון האחרון בלבד, ביניהן חברת הלווינים סקייבוקס, שירות המוזיקה סונגזה ויצרנית מצלמות האבטחה דרופקאם דרך חברת הבת החדשה שלה, נסט. במהלך כל הרכישות האלו ומאז תחילת השנה, מניית גוגל טיפסה מעלה באיטיות ב-5%.
למרות הרכישות המסוקרות היטב וההצלחות הרבות, זה היה גם רבעון לא פשוט בכלל עבור החברה: הרשויות האירופאיות חקרו את החברה מספר פעמים בנוגע להפרות הגבלות סחר, מקידום מוצריה במנוע החיפוש, דרך הקשרים שלה עם יצרניות מכשירי האנדרואיד ועד למאבק המשפטי סביב הזכות להשכח.
סמנכ"ל המכירות עוזב
בנוסף, גוגל הודיעה כי סמנכ"ל המחלקה העסקית וראש המכירות בחברה, ניש ארורה, עוזב את החברה. ארורה יצטרף לשורות ענקית התקשורת היפנית סופטבנק. הוא צפוי לתפקד שם כסגן היו"ר ומנכ"ל החברה.
סופטבנק היא אחת מחברות הטכנולוגיה הגדולות בעולם, עם פעילויות בתחום התקשורת, האינטרנט, מדיה ואף רובוטיקה. היא מחזיקה בין השאר בנכסים בחברות סלולר ברחבי העולם, כולל וודפון האירופאית ו-T-Mobile האמריקאית, והיא בעלת המניות המובילה בחברת האינטרנט הסינית עליבאבא שעומדת לצאת בקרוב להנפקה. באופן זמני, אומיד קורדסטני, יועץ חיצוני רב שנים לגוגל, יחליף את ארורה.