$
חדשות טכנולוגיה

מנכ"ל אריקסון מציג: כך ייראו רשתות הדור החמישי

בעוד שבישראל הושקה היום רשת דור רביעי, בעולם כבר נערכים לקפיצה הבאה. מנכ"ל ענקית התקשורת השוודית הציג את השינויים שתעבור הרשת, בעיקר על רקע חיבור מכשירים במסגרת מגמת אינטרנט הדברים

רפאל קאהאן 15:3215.07.14

אם בישראל השיקו רק היום (ג') את האינטרנט הסלולרי מהדור הרביעי (LTE) ברשת של פרטנר, הרי שבעולם כבר מתכננים את הדור החמישי. מנכ"ל חברת אריקסון, האנס וסטברג, חשף גרסת פיתוח של הדור החמישי במהלך כנס שנערך אתמול (ב'). לדבריו, ההבדל העיקרי בין מה שאנחנו מכירים כיום לדור החמישי הוא ביכולות ה"חכמות" שלו.

ה-5G אמור לתמוך בתקשורת בין התקנים שונים שאינם בהכרח טלפונים או טאבלטים. מילת המפתח כאן היא אינטרנט הדברים - זאת אומרת תקשורת שמתבצעת בין התקנים שמוטמעים בכלי רכב, מקררים, ארונות חשמל ועוד. באריקסון מעריכים כי הדור החמישי לא יושק באופן מסחרי לפני 2020 ושייקח לו לפחות חמש שנים נוספות להתבסס.

 

אינטרנט הדברים יאפשר להתקנים שונים לתקשר אחד עם השני אינטרנט הדברים יאפשר להתקנים שונים לתקשר אחד עם השני

 

התכונות החכמות שלו נדרשות כדי שניתן יהיה להבחין בין ההתקנים השונים המחוברים לרשת, "אם יש הרופא עוקב אחר מטופל ברשת, חשוב שהוא לא יעקוב בטעות אחר נתונים של חולה אחר במשפחה. בנוסף יש ליצור תיעדוף של סוגי התקשורת השונים, כך שהורדה של שיר לא תפריע לצמיד המעקב הרפואי להודיע על אירוע לב או תאונה למשל", הסביר וסטברג.

 

לדבריו, המהירות של הרשתות החדשות תהיה גבוהה משמעותית מהתקשורת כיום או בשנים הקרובות. הדרישה היא להעמיד רוחב פס של גיגה-ביט עבור כל התקן. זאת בעיקר בשביל לצמצם את ההשהיה, עניין חשוב בתחומים כגון שליטה מרחוק על כלי רכב או בפעולות רפואיות למשל. לבסוף, מכיוון ש-70% מהאוכלוסיה תתגורר בערים עד שנת 2019, צריך גם להתאים את האנטנות הסלולריות למצב בו לא יהיו יותר שטחים להתקנה שלהם.

 

"אנחנו צריכים לבזר את הרשת", אמר וסטברג, "אנחנו לא יכולים להתקין עוד אתרי אנטנות גדולים בערים". הפתרון של ארקיסון שהיא מפתחת עם פיליפס, יהיה להרכיב אנטנות ממוזערות בתוך עמודי תאורה ברחוב, שהיתרון שלהם יהיה ברמות קרינה נמוכות ובחיסכון עצום באנרגיה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x