$
סטארט-אפים והון סיכון

מאז שנת 2004: 903 אקזיטים נרשמו בישראל, ההיקף - 50 מיליארד דולר

מחקר חדש שערכה פירמת דלויט מנסה למכור את ההייטק הישראלי למשקיעים אמריקאים. הוא מסביר ל־40 אלף חברות בארה"ב שלא פעילות בישראל מה הן מפסידות: "חדשנות טכנולוגית במחירים נמוכים משמעותית"

מאיר אורבך 12:3306.07.14
מאז שנת 2004 היו בישראל 903 אקזיטים בהיקף של 50 מיליארד דולר — כך עולה ממחקר שעשתה פירמת רואי החשבון דלויט בריטמן אלמגור זהר. המחקר, שנועד בעיקר לחברות אמריקאיות, הופץ בארה"ב לכ־40 אלף חברות שעדיין לא פועלות בישראל, ומנסה לנתח את הסיבות להצלחת ההייטק הישראלי. על פי המחקר, בישראל פועלות כיום 250 חברות רב־לאומיות, 66% מהן אמריקאיות ו־80 מהן נמצאות ברשימת פורצ'ן 500.

בדלויט מציינים כי רוב האקזיטים (692)היו בענפי הטכנולוגיה, מדיה ותקשורת, והם מהווים 75% מכלל האקזיטים, בשווי של 38 מיליארד דולר. על פי המחקר, 2013 היתה שנה ייחודית להייטק הישראלי בגלל העלייה המשמעותית בשווי החברות. בין השנים 2003 ל־2011 שווייה הממוצע של עסקת רכישה של חברה ישראלית עמד על 54 מיליון דולר, ב־2012 עלה השווי של עסקה כזו ל־68 מיליון דולר וב־2013 קפץ ל־83 מיליון דולר. הסיבה העיקרית לעלייה היתה העובדה שיזמים ישראלים לא ממהרים למכור חברות, אלא מעדיפים לטפח ולנסות להביא אותן למצב שהשווי שלהן במכירה יהיה גבוה הרבה יותר.

 

טל חן מדלויט. השקעה במחיר של התקשרות טל חן מדלויט. השקעה במחיר של התקשרות

 

לדברי טל חן, שותף וראש מגזר ההייטק בפירמת דלויט, בכל תאגיד אמריקאי גדול נושא החדשנות הטכנולוגית הוא ראשון במעלה. חברות מכל התחומים מחפשות כיום חדשנות טכנולוגית, ועבור רוב התאגידים האמריקאיים ישראל היא תחום חדש לגמרי בחיפוש הזה אחר החדשנות. "מי שמכיר את ישראל הם תאגידים טכנולוגיים או כאלו שקשורים אליה באופן הדוק. חברות מתחומים תעשייתיים ומסורתיים פחות יודעים על החדשנות בישראל", מסביר חן.

 

"דלויט עובדת עבור US Cellular, מפעיל מקומי אמריקאי שיישאר מקומי אבל מחפש כאן חדשנות", מסביר חן. "מחירי החברות הישראליות והטכנולוגיות שלהן עדיין נמוכים מאלה של חברות אמריקאיות. במחיר התקשרות עם חברה ישראלית אפשר גם להשקיע בה".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x