$
IT בעולם

גוגל תוקפת את מיקרוסופט אופיס 365 - משיקה את Drive for Work

הענן מתחמם עם השקתו של שירות אפליקציות דרייב החדשות של גוגל לעסקים. ההכרזה מאפשרת לגוגל להציע לראשונה שירותי אופיס, מייל ואחסון ענן בתשלום סביר תחת קורת גג אחת. כל מה שנותר לה לעשות זה להציע את אנדרואיד כמערכת הפעלה עסקית

רפאל קאהאן 07:0426.06.14

זו כנראה ההכרזה החשובה ביותר של גוגל בתחום הארגוני מאז השקת מערך מחשוב הענן שלה לציבור לפני כשנה וחצי. החברה הודיעה במהלך כנס I/O אתמול (ד') בערב על השקת שירות Drive for Work - חבילת אפליקציות ארגוניות במנוי חודשי לארגונים ועסקים. האפליקציות כוללות: חבילת אופיס עם תאימות מלאה לקבצי אופיס של מיקרוסופט, שטח אחסון ענן ללא הגבלת גודל וכמובן התממשקות מלאה עם גרסת ג'ימייל לעסקים, הצפנה מובנית ויכולות ניהול IT.

 

ההכרזה תוקפת ישירות את שירות אופיס 365 של מיקרוסופט וממצבת את גוגל כספקית אפליקציות קצה. שוחחתי עם שי מורגן, מנהל הפעילות האזורית של גוגל על מנת שיסביר לנו את מה שעומד מאחורי המהלך של החברה. "הרעיון הוא לספק שירותי משרד נייד לארגונים ועסקים במחיר סביר", אומר מורגן, "השירות יעלה 10 דולר לחודש ויכלול את כל מה שהעובד זקוק לו. בלי צורך להתעסק עם התקנות תוכנה, עדכוני גרסאות, תשלום עבור גרסאות חדשות או כל דבר כזה".

 

שי מורגן מנהל פעילות איזורית גוגל אנטרפרייז שי מורגן מנהל פעילות איזורית גוגל אנטרפרייז

 

אפליקציות האופיס של דרייב עברו שדרוג משמעותי והתווספה להן סוף סוף אפליקציה למצגות בשם Slides שתואמת לפאוור פוינט הוותיקה. "כל אפליקציות האופיס מכילות בחלקן Quickoffice (אפליקציית אופיס לאנדרואיד שגוגל רכשה לפני מספר שנים, ר"ק) והן עברו מקצה שיפורים", אומר לי מורגן, "היתרון של שילוב קוויקאופיס הוא באפשרות לבצע עריכה על גבי התקני מובייל כמו טאבלטים וסמארטפונים, משהו שלא היה קיים לפני כן".

 

אפליקציות, מנוע חיפוש, מייל ורשת חברתית בחבילה אחת 

 

מעבר לנוחות שבשימוש באפליקציות בדפדפן, החבילה כוללת עוד מספר יתרונות שעדיין אין באופיס 365. למשל הדרייב החדש יאפשר התקנה של מנוע חיפוש ארגוני מבוסס גוגל Search אך מותאם לסביבת הארגון. כמובן שניתן יהיה גם לקבל את תוצאות החיפוש החיצוניות. "אנחנו בעצם מעמידים את מנוע החיפוש שלנו לרשות המשתמש הארגוני", מסביר בגאווה מורגן.

 

גוגל מציעה את מנוע החיפוש לשימוש פנים ארגוני גוגל מציעה את מנוע החיפוש לשימוש פנים ארגוני צילום מסך: Google

 

ומה עם הפרטיות? מורגן מסכים איתי שזאת השאלה הראשונה שהוא נשאל בכל הזדמנות. "מדובר בעולם תוכן שונה לחלוטין", הוא מסביר, "בעולם הארגוני הלקוח משלם והוא מצפה למידה מסויימת של פרטיות. אין לנו צורך במידע של הלקוח". למרות זאת אי אפשר שלא לתהות אם החברה לא תנצל את המשתמש העסקי לצבירת מידע - גם אם אנונימי. צריך לזכור שגוגל כבר נתפסה בכל מיני פרשיות כאלה ואחרות, כגון ניצול גישה לנתבים פרטיים על מנת להעתיק מידע אישי או שיתוף פעולה עם סוכנות ה-NSA שנחשפה במהלך פרשת סנודן. 

 

חוץ ממנוע החיפוש, גם הרשת החברתית הכושלת גוגל+ עברה התאמה והיא כעת מוצעת כרשת חברתית לעסקים עם אפשרות להתאים אותה לכל ארגון או עסק שיבחר בכך. מהלך שאמור להוציא אותה מתהום הנשייה אליה נזרקה לפני מספר חודשים, לאחר עזיבתו של ויק גונדוטרה שהוביל את הפרויקט מאז השקתו ב-2011.

 

מערך הדרייב יכלול גם שטח אחסון בלתי-מוגבל עם שטח אחסון בלתי-מוגבל גודל קובץ מקסימלי של 5 טרה בייט; תאימות מלאה למסמכי אופיס (ללא המרה, כולל עריכה), ומתן אפשרות לשימוש בישומים המקוריים במקביל לממשק גוגל Drive. בנוסף יתווספו יכולות ניהול משתמשים עבור מחלקות ה-IT, יכולות תיעוד ואחזור (audit and discovery) המאפשרות לעמוד בהתניות משפטיות,רגולטוריות ואחרות. כל זאת יבוצע עם הצפנה של הקבצים לכל אורך התהליך. גוגל גם שדרגה את הגיבוי דרך שירות גוגל Vault - שהורחב לכל סוגי הקבצים בדרייב (קודם לכן תמך בארכוב מיילl וצ'ט בלבד).

 

גן סגור א-לה גוגל

 

הרעיון של שילוב כל שירותי גוגל והתאמתם לסביבה ארגונית אינו חדש, שירות ג'ימייל לעסקים ושירות האחסון של דרייב מוצעים כבר זמן רב לארגונים ולעסקים. אך זו הפעם הראשונה בה גוגל מבצעת זאת כמהלך אסטרטגי מובנה, ולא תוך אריזה מחדש של שירות קיים. מרבית השירותים שמוצעים דרך הדרייב החדש הופכים את עולם התוכן של גוגל לדף הבית של העובד וכמובן יסייעו לה להפוך אותו ללקוח גם בספירה הפרטית.

 

האם הכרומבוק יהיה המחשב הארגוני הנפוץ בעתיד הקרוב? האם הכרומבוק יהיה המחשב הארגוני הנפוץ בעתיד הקרוב?

 

מעבר לכך ישנו עולם ההתקנים של גוגל עם כרום OS ומכשירי האנדרואיד. מחשבי הכרומבוק למיניהם הופכים ליותר פופולריים עם נתח שוק שמתקרב ל-20% בארה"ב. מורגן הסביר לי שהחברה מתכוננת להציג מחשבים ניידים חדשים ואף להביא אותם באופן רשמי לישראל. עם כרום OS הארגון בעצם משתחרר מהתלות במערכות הפעלה קנייניות עם השדרוגים והגרסאות השונות. מעבר לחיסכון העצום בעלויות, המודל הזה מהווה גם יתרון גדול למחלקות התמיכה שלא יצטרכו להזכיר לכם לבצע אתחול כל אימת שהמחשב יציג הודעת שגיאה.

 

המודל העסקי של גוגל לוקח קצת מכל המודלים של המתחרות - ממיקרוסופט גוגל "השאילה" את קונספט חבילת האופיס; מאפל היא למדה לבנות גן סגור ומפתה עליו יהיה קשה למשתמש הקצה לוותר ומאמזון היא לקחה את הגמישות של מודל הענן. בסך הכל החבילה שבנו לארי פייג', אריק שמידט וסרגיי ברין הופכת את החברה, שהתמקדה בעולמות התוכן עבור הצרכן הפרטי לכזו שיודעת להוות מתחרה ראויה גם בעולם המחשוב הארגוני.     

 

מה שנותר כעת לגוגל הוא למזג את אנדרואיד לעולם הארגוני ולהפוך אותה לאלטרנטיבה ראויה לשימוש. זאת אומרת שהיא תצטרך לספק לה יכולות ניהול, אבטחת מידע ופרישה. משיחות שהיו לי עם מספר גורמים, אני מאמין שיכול מאוד להיות שגוגל כבר עוסקת במרץ בשילוב עולמות המובייל והמחשוב הנייח - כך שכמו אפל היא תוכל לשמר את משתמש הקצה בתוך העולם של גוגל. 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x