בלעדי לכלכליסט
המשקיעים מוותרים על Cloudshare - ועל 26 מיליון דולר
החברה, שגייסה 26 מיליון דולר ופיתחה כלים לבדיקות יישומים ארגוניים, נמכרה ליזם צבי גוטרמן. בעקבות קשיים אליה נקלעה, העדיפו המשקיעות - ג'מיני, סקויה ואחרות - לוותר על אחזקותיהן בה. המהלך הוביל לפיטורי עובדים
חברת הסטארט-אפ הישראלית קלאודשר (Cloudshare) עוברת לידי יזם החברה צבי גוטרמן וקבוצת משקיעים פרטית שגייס. החברה, שגייסה לאורך השנים כ-26 מיליון דולר, נמכרה לגוטרמן וקבוצת המשקיעים שלו בתמורה למיליוני דולרים בודדים כאשר הקרנות שהחזיקו בחברה - ג'מיני, סקויה גלובספאן וצ'ארלס ריבר - וויתרו על אחזקותיהם בה לנוכח קשיים עסקיים שאליהם נקלעה.
- Nucleix גייסה 5 מיליון דולר מקרן אורבימד
- Exabeam גייסה 10 מיליון דולר
- אומות הסטארט-אפ: הדרך שונה, חלום האקזיט זהה
עם זאת, העברת הבעלות לידי היזם מנעה סגירה של החברה. במסגרת ההעברה, פוטרו כמה עובדים מהחברה, שכעת מעסיקה 30 עובדים, מהם 15 בתל אביב והשאר בארה"ב.
בדיקות לפני פרישת יישומים ארגוניים
בעבר רשמה קלאודשר קצב גידול מואץ אך על פי ההערכות גודל זה נעצר והחברה נקלעה לקשיים שהביאו את משקיעי החברה ובראשם ומייסדיה להעביר מתפקידו את גורי שטרק, המנהל האמריקאי-ישראלי שמונה ב-2011 לאחר שכיהן כנשיא אוטודסק.
שטרק היה סגן נשיא בענקית התוכנה האמריקאית אוטודסק ומינויו לתפקיד עורר ציפיות להתפתחות מהירה. באפריל 2013 עזב שטרק את החברה, וגוטרמן חזר לתפקיד המנכ"ל, והחל להוביל מהלך של שינוי אסטרטגי במסגרתו הפכה קלאודשר לחברה העוסקת בפיתוח סביבת בדיקות ליישומים ארגוניים על גבי הענן, ביניהם אפליקציות אורקל, SAP ומיקרוסופט.
המודל העסקי של קלאודשר, בדומה לחברת פרפקטו מובייל הישראלית, מאפשר לחברות ענק כמו אלקואה או סללום לבדוק אפליקציות ארגוניות בטרם פרישתן לעובדי הארגון. בשבועות האחרונים, כאמור הפך גוטרמן לבעל השליטה בחברה.
בין הקרנות שהשקיעו בחברה ניתן לציין את ג'מיני הישראלית שלאחרונה הודיעה כי לא תגייס ולמעשה לא תוכל לבצע השקעות חדשות; קרן סקויה ישראל, גלובספאן קפיטל וצ'ארלס ריבר ונצ'רס .
קלאודשר נוסדה ב-2006 על ידי צבי גוטרמן, מייסד סייפנד, ואבנר רוזנן, ששימש בכיר בחברה, יחד עם אופיר קרא-עוז, ממנהלי הפיתוח הבכירים בצ'קפוינט. קרא-עוז, ששימש כסמנכ"ל המוצרים בתחילת דרכה של החברה, עזב את החברה לפני מספר שנים ועבר ל-EMC לנהל את מרכז הפיתוח של החברה בבאר שבע ומשם עבר לגוגל. מייסד החברה השני, אבנר רוזנן, לשעבר סמנכ"ל הטכנולוגיות, עזב את החברה בחודש מרץ האחרון לאחר 7 שנים בחברה.
הסכמים עם ענקיות תוכנה עולמיות
מקורבים לחברה אמרו ל"כלכליסט" שהחברה נמכרה לגוטרמן לאחר שמשקיעי החברה הבינו שהדרך שאותה הציעה היזם להמשך דרכה של החברה עדיפה על מכירתה. "החברה יכולה היתה להימכר בסכומים נמוכים אבל המשקיעים בחרו להעבירה לידי היזם. החברה מחזיקה בלקוחות, מוצרים והזמנות ובדרך החדשה שלה יש לה סיכוי להצליח".
במהלך שנות פעילותה, זכתה קלאודשר במספר הסכמים עם חברות תוכנה עולמיות דוגמת SAP , אימפרבה ו-VMware בזכות יכולתה להציע את התוכנות שלהם על גבי הרשת, בדומה למודל המתרחש בחנות אפליקציות דוגמת האפסטור, שבה ניתן להוריד תוכנות דרך הרשת. בהמשך, הוסיפה פעילות הדרכות ואימונים עבור אפליקציות ארגוניות. , כאמור, כיום היא מאפשרת לחברות מעבדות בדיקה וירטואליות הבוחנות אפליקציות ארגוניות בטרם השימוש. לפי ההערכה, מכניסה החברה כיום מיליוני דולרים בודדים, היא צפויה להגיע לרווחיות בסוף השנה.
גוטרמן אמר ל"כלכליסט": "זמן רב אני עובד על ההזדמנות לרכוש את החברה, והפעם הצלחתי לעשות זאת, כשאני רוכש אותה מקבוצת המשקיעים הפרטית. בפני קלאודשר עומדות הזדמנויות גדולות, כאשר כבר כיום לחברה 200 אלף משתמשים מ- 60 חברות המצויות ברשימת המאה הגדולות, בהן סיסקו, מק'אפי, אינטל ו-SAP. יש לנו צוות של מהנדסים מקצוענים, פוטנציאל צמיחה אדיר ואני שמח להיות חלק מחברה שממשיכה לגדול".