דו"ח טכנולוגי
הנשק הסודי של האייפון 6: טכנולוגיה מהמאה ה-17
מידע חדש על הטלפון הבא של אפל מגלה שהחדשנות שלה מתמצה בלדעת ממי כדאי להעתיק, מי באמת צריך את מסך ה-3D של האמזון-פון, צעיר שהחליט לנקום בפייסבוק מסבך אותה באירופה וה-FBI לא מבינה את טוויטר
פצצה מן העבר
אפל, פסגת החדשנות האנושית (אם אתם נמנים על מעריציה, או שמעולם לא ראיתם סמארטפון אנדרואיד), צפויה לטלטל קשות את שוק המובייל כשתחשוף את האייפון 6. לפי הערכות, יהיה בו רכיב שלשם שינוי, אין באף טלפון אחר בעולם. אתם יושבים? ברומטר.
כן, אותה טכנולוגיה מופלאה מהמאה ה-17 שמודדת לחץ אטמוספרי. העניין הוא שבדיוק כמו קורא טביעות האצבע של האייפון הנוכחי, גם הברומטר היה זמין באנדרואיד כבר זמן מה. הסיבה שלא שמעתם עליו יותר מדי היא שפשוט אין יותר מדי מה לעשות איתו; מד לחץ הוא לא רכיב שרלוונטי לצרכי המשתמש הממוצע.
אז כן, האייפון הבא לא יחולל מהפכה כנראה. הוא יהיה גדול יותר, דק יותר ויוצע במספר דגמים. החדשנות של אפל בתחום החומרה מתמצה כיום בלדעת ממי להעתיק.
האזיקים של אמזון
אמזון השיקה אמש (ד') את ה-Fire Phone, הסמארטפון הראשון שלה. לחברה יש היסטוריה של בניית מכשירים זולים ויעילים, כמו הקינדל והקינדל Fire, אבל הפייר פון הוא לא אחד מהם. הוא סמארטפון, במחיר רגיל של סמארטפון ועם רוב התכונות שיש בסמארטפון – ולא ברור במה הוא עדיף על המתחרים.
כן, יש לו מסך שמציג תמונה בתלת ממד בלי משקפיים - אבל כמה כבר יהנה מי שירכוש אותו מן העניין? בעוד שבמשחקים יכול המסך להרשים, רוב הזמן אתם מתכתבים בווטסאפ, מנווטים בווייז, מגיבים בפייסבוק או מצייצים בטוויטר - חוויות שממש לא מצריכות מסך 3D.
יכולת מעניינת אחרת שיש לטלפון היא Firefly. זו תכונה שמאפשרת לכם לכוון את מצלמת המכשיר על חפץ ומיד לקבל עליו מידע או קישור לעמוד באמזון שמוכר אותו. אה, אמזון לא עושה משלוחים מהירים במדינה שלכם? אתם הרוב; התכונה הזו רלוונטית בעיקר למשתמשים בארצות הברית. פיירפליי תספק לאמזון המון מידע שלא היה לה קודם על הרגלי הצריכה שלכם. המנכ"ל, ג'ף בזוס, הכחיש בכל תוקף שיש איזושהי כוונה נסתרת מאחורי איסוף המידע הזה, אבל בהתחשב בכך שאמזון נמצאת בחודשים האחרונים במלחמה פראית מול מו"לים ויצרני תוכן, שבה היא מנצלת לרעה את כוחה, צריך לפקפק בדבריו.
שירות חיובי אחד של המכשיר הוא "כפתור המצוקה" שלו, שבמקרה של תקלה מעלה מולכם מיד נציג של אמזון לווידאו צ'ט לקבל סיוע. עם זאת, מספר האפליקציות בחנות האפליקציות של אמזון מוגבל יחסית ונראה שקהל היעד של המכשיר הוא לקוחות אמזון מכורים, במיוחד מנויי שירות Prime שלה. המטרה שלו היא לכבול אותם לאמזון עוד יותר; בכך נראה שאמזון הולכת באופן מטריד בדרכה של אפל.
הצעיר שירה לפייסבוק ברגל
בית המשפט הגבוה של אירלנד העביר לעיונו של בית המשפט האירופי לצדק תלונה כנגד פייסבוק, לפיה שיתפה פעולה עם ה-NSA והעבירה לתכנית PRISM של האחרונה מידע על משתמשים אירופים בניגוד לחוק.
התלונה הגיעה ממקס שרמס האוסטרי, סטודנט שהפך את פייסבוק לנמסיס שלו. הוא גילה לפני כמה שנים שהרשת החברתית לא מחקה את המידע שלו כשסגר את החשבון ושהמידע הזה מגיע לאלפי עמודים - ומאז הוא רודף את הלווייתן הצוקרבורגי בכל הזדמנות. בסיבוב הראשון, נציב המידע האירי דחה את התלונה של שרמס, בטענה שהוא א. לא הוכיח שפייסבוק שתתה את המידע האישי שלו והעבירה אותו ל-NSA וב. שהחוק האירופי - עקרון הנמל הבטוח שהוכר בשנת 2000 - מאפשר העברת מידע חלקה לחברות אמריקאיות.
שרמס - שפנה לאירלנד כי שם מחזיקה פייסבוק את המשרד האירופי שלה, מטעמי העלמת מס - ערער ובית המשפט במדינה קיבל זאת. הוא מצא ששרמס לא צריך להוכיח שפייסבוק העבירה את המידע שלו לשפיונים האמריקאים ולו משום שמטבע הדברים הוא לא יכול להוכיח את זה - וחשוב מכך, הוא מצא שההסכם משנת 2000 עשוי להיות מבוטל בשל החשיפות האחרונות.
הסכם הנמל הבטוח, אמר בית המשפט, התייחס לתקופה "תמימה יותר", לפני פיגועי ה-11 בספטמבר ולפני תכנית PRISM, שבית המשפט מצא שהיא מנוגדת לחוק האירי. עם זאת, מאחר והסכם הנמל הבטוח הוא כלל-אירופי, בית המשפט האירי העביר את התיק לבית המשפט של האיחוד.
המשמעויות, מבחינת חברות הרשת האמריקאיות, יכולות להיות קטסטרופליות: אם בית המשפט האירופי ימצא שהן שיתפו פעולה עם תכנית שמנוגדת לחוק האירופי, והעבירו מידע של משתמשים אירופים ל-NSA (משהו שעליו אין מחלוקת שאכן קרה) הן לא רק חשופות לקנסות עצומי - אלא גם לתביעות יצוגיות מצד משתמשים אירופיים. יתכן מאוד שבחודשים הקרובים, תגיע עת נקם ושילם לפייסבוק, גוגל ושאר החברות ששיתפו פעולה בחדווה עם המרגלים של ממשלתם.
קצרצרים
1. בית משפט בקולומביה הבריטית הוציא פסיקה יוצאת דופן שמורה לגוגל לחסום שורה של קישורים במנוע החיפוש שלה בכל רחבי העולם. הסיבה לכך, כמסתבר, היא שחברה כלשהי טוענת שעובדים לשעבר שלה מפרסמים את סודות המסחר שלקחו איתם. בגוגל ניסו להסביר לבית המשפט הנכבד של הפרובינציה הקנדית שעם כל הכבוד (ואין הרבה) אין לו סמכות כלל-אוניברסלית ושהסמכות שלו מוגבלת לקנדה במקרה הטוב, לבריטיש קולומביה במקרה הרע. גוגל הודיעה שהיא תערער ויש לקוות שהיא תנצח, לפני ש"בית משפט" סעודי יאסור על פרסום קישורים לאתרים שמקדמים שוויון זכויות לנשים ברשת כולה.
2. טוויטר החזירה לפעולה שורה של חשבונות טוויטר פקיסטנים שהיא הקפיאה לפני כחודש. החברה אמרה בהודעתה שהיא צייתה לדרישה של פקידי משרד התקשורת שם, שלכאורה נראתה כעונה על תנאי השימוש של החברה. לאחר מכן, ביקשה מהם פרטים נוספים והסברים על בקשת החסימה. משאלה לא הגיעו, החסימה בוטלה.
3. ה-FBI, הבולשת הפדרלית של ארה"ב, השקיע זמן ומאמץ, שלא לדבר על כספי מסים, בהכנת רשימה של קיצורים שאף אחד לא מכיר בטוויטר. אז אם אתם נתקלים בביטוי WOMBAT, דעו שהוא מציין "בזבוז של כסף, מוח וזמן", שזה סיכום לא רע של הכנת רשימת הקיצורים של ה-FBI. בבולשת מסבירים שהרשימה מיועדת "לסייע בעבודה" כמו גם "להבין את הילדים או הנכדים שלך". אנחנו מדברים על אותו הארגון, נזכיר, שלא מזמן התוודה שהוא מתקשה לגייס האקרים בגלל מדיניות המריחואנה שלו, שפוסלת כל מועמד שאי פעם עישן סמים. בקצב הנוכחי של הסתיידות העורקים הארגונית שם, כנראה שהם יצליחו לתפוס רק את המומיה של פרופסור מוריארטי.