הזוכה בתחרות היזמות של 8200: Econcrete, שמשקמת את חופי ארה"ב
החברה פיתחה בטון מיוחד המשמש למיגון נמלים מפני סערות במסגרת פרויקט אמריקאי של עשרות מיליוני דולרים. בתחרות, שנערכה בכנס בוגרי היחידה, שפטו בכירים מתעשיית הייטק המקומית
Econcrete, סטארט-אפ ישראלי צעיר שעוסק בשיקום חופי הים על ידי אספקת בטון ידידותי לבעלי חיים, הוא הזוכה בתחרות הסטארט-אפים של עמותת בוגרי 8200 שנערכה אתמול (ב') בנמל תל אביב.
- למכירה: סטארט-אפים למחשוב ענן במיליארד דולר
- גלגולו של סטארט-אפ: "יכולת ביצוע חשובה מרעיון"
- המדען הראשי מקדם את חוק האנג'לים
החברה גברה על שלוש מועמדות נוספות שהגיעו לשלב הגמר: Zeekit, אפליקציה שמתאימה בגדים מכל רחבי הרשת למשתמשים שהצטלמו והעלו תמונה שלהם לאפליקציה והגיעה למקום השני בתחרות; Breezometer, שפיתחה אפליקצית מפה המציגה את רמת זיהום האוויר בכל נקודה על גבי המפה, שהגיעה למקום השלישי בתחרות, וחברת LifeGraph, תוכנה לגילוי מחלות פסיכיאטריות המסופקת לבתי חולים ולחברות ביטוח רפואי, שנותרה מחוץ לשלישיה הזוכה. הזוכה בתחרות קטפה מענק של 20,000 שקל מתנת קרן מאגמה. הזוכה במקום השני קיבלה 10,000 שקל, מתנת יאהו.
התחרות נערכה במסגרת הכנס השנתי של עמותת בוגרי 8200, בה נכחו כ-1,500 בוגרי היחידה הגדולה בצה"ל, הנחשבת לאחת היוקרתיות בו. צוות השופטים בתחרות כלל שורת אישים בולטים בהייטק הישראלי: חיים מר, יו"ר קבוצת מר; יהל זילכה, שותף מנהל בקרן ההון סיכון מאגמה; אבישי אברהמי, מנכ"ל WIX; תומר פסקל, סמנכ"ל בפריון; לינת ווגר, ראש מחלקת הסטארט-אפים והחדשנות ביאהו ישראל; אשר עסיס, שותף בנשיץ ברנדס אמיר; איציק לב, שותף ב-Nextage וד"ר יעקב רובינסקי, מנהל המו"פ בתעשייה האווירית.
מבצרים את קו החוף של ניו יורק
Econcrete היא חברה אלמונית בישראל, אך בארה"ב היא עשתה היסטוריה כאשר לפני מספר שבועות נבחרה לאשכול של חברות אמריקאיות שזכו בפרויקט שיקום בחוף המזרחי בארה"ב שניזוק בעקבות הסופה סנדי לפני כשנתיים.
החברות זכו בתקציב של 60 מיליון דולר לשיקום החופים, שהועבר להם מטעם משרד הבינוי והשיכון האמריקאי. הסטארט-אפ הישראלי אמנם לא יקבל את כל הקופה לידיו, אך יקח חלק בפרויקט היוקרתי, כאשר תחת אחריותו בניית שוברי גלים אקולוגיים לשיקום קו החוף של ניו יורק. הפרויקט לא רק אמור לסייע לשקם את קו החוף, אלא גם ליצר חיץ גבוה יותר עם מי הים כדי להתמודד עם עלייה עתידית במפלס מי הים. מנכ"לית החברה, ד"ר שמרית פרקול-פינקל, אמרה כי בתוך שנתיים תגיע החברה להכנסות שנתיות של כ- 3 מיליון דולר. החברה כבר התקינה מערכות בטון בנמלי חיפה, אשדוד ואילת, ובנמלים בניו יורק, פלורידה וסוואנה שבמדינת ג'ורג'יה בארה"ב.
אקונקריט פיתחה בטון מיוחד לבטון לבניה ימית, המכיל תערובת חומרים המעודדים התיישבות של בעלי חיים ימיים המסייעים בטיהור המים באזור ומעודדים השבה של הסביבה האקולוגית לאזורים בנויים שבהם אבדה הסביבה הזו. החברה מספקת גם יחידות בטון מוכנות שמחקות צורות סלע טבעיות כמו בריכות גאות ושפל. בנוסף, פיתחו בחברה טכנולוגיות ליצירת אלמנטים מבטון לבנייה ביבשה המעודדים צמיחה של צמחייה מטפסת, טחבים, חזזיות ואצות אנדוליטיות.