$
הייטק והון סיכון

קוואלקום תשקיע ב-Medisafe הישראלית, זוכת תחרות QPrize

בתחרות, שנערכה על ידי קרן קוואלקום, שפטו בכירים בקהילת ההון סיכון הישראלית. החברה פיתחה אפליקציית תזכורות לחולים, שמבטיחה שייטלו את תרופותיהם בזמן - וקיבלה מקוואלקום הלוואה המירה המירה למניות בסך 100 אלף דולר

אסף גלעד 17:0425.05.14

אפליקציית נטילת התרופות הישראלית Medisafe זכתה בפרס הראשון של תחרות הסטארט-אפים של קרן קוואלקום בישראל, QPrize - ותקבל 100 אלף דולר בהלוואה המירה למניות.

הפרס מעיד, למעשה, על כך שקוואלקום תשתתף בסבב הגיוס הקרוב של האפליקציה הישראלית שיעמוד על 4-6 מיליון דולר לפי שווי חברה דו ספרתי. בעוד יותר משבועיים תתחרה מדיסייף שוב, הפעם בגמר העולמי של QPrize שייערך בסן פרנסיסקו - שם תתחרה על פרס של 150 אלף דולר.

 

מדיסייף היא אפליקציה לניהול נטילת תרופות שמאחוריה עומדת תשתית ענן המחברת בין הרופא, החולה וקרובי משפחתו. האפליקציה נועדה לסייע לחולים ליטול את התרופות בכמות ובתדירות שבה התבקשו ליטול אותן על ידי הרופא. המערכת של החברה מקבלת את המידע על מרשם התרופות מהרופא ומזכירה למטופל על התרופות שהוא צריך לקחת.

 

 

עומרי שור, מנכ"ל ומייסד החברה, אמר ל"כלכליסט" כי 30% מהמטופלים שאינם נוטלים תרופות בזמן פשוט שוכחים לעשות זאת. מדיסייף שולחת להם תזכורות ומטופל שנטל את התרופה ינער את הטלפון או יקיש על מסר שמופיע על גבי המסך. בנוסף, 25% אינם נוטלים את התרופה פשוט מפני שהם חסרים בתמיכה חברתית בנושא. מדיסייף כוללת תזכורות קוליות והודעות מיוחדות - ואם חלפה חצי שעה והמטופל לא נטל את התרופה לה הוא נדרש, המערכת מתריעה בפני קרוב משפחה שיכול להתערב בתהליך.

 

אחת מתוך 60

 

בקרוב, תשיק מדיסייף שיתוף פעולה עם חברת ואיקה מדיקל הישראלית, שפיתחה קופסת תרופות הכוללת רכיבי תקשורת בלוטות'. בצורה כזו תינתן התראה מדויקת יותר וללא התערבות בכל פעם שהמשתמש נוטל תרופה. כיום, מחזיקה מדיסייף בבסיס נתונים על נטילת 30 מיליון מנות תרופות, מה שמספק לה ידע מסחרי על אופן נטילת תרופות שונות, מידע יקר מפז עבור קופות החולים וחברות התרופות. האפליקציה צברה עד כה כחצי מיליון הורדות.

 

מימין לשמאל: מוני חסיד ומירב וינרב מקוואלקום וונצ'רס, עומרי ורותם שור ממדיסייף מימין לשמאל: מוני חסיד ומירב וינרב מקוואלקום וונצ'רס, עומרי ורותם שור ממדיסייף צילום: איל מרילוס

 

בתחרות, שנערכה במתחם SOSA, השתתפו 60 סטארט-אפים, ומהם עלו רק 10 לשלב הגמר. בין השופטים שקיבלו את ההחלטה נמנים מוני חסיד ומירב וינרב מקרן קוואלקום, מודי רוזן ויהל זילכה מקרן מאגמה, יצחק הלל מפיטנגו, אביחי ניסנבאום ויניב גולן מקרן לול, יואב צרויה מ-JVP, ג'וני סאקס מקרן ג'נסיס פרטנרס והמשקיע הפרטי גיגי לוי.

 

עד כה גייסה מדיסייף מיליון דולר מקרן לול, וכן מהקרנות טריוונצ'רס וורטיאס ומהמשקיעים איל גורה ויובל בר גיל, לשעבר מנכ"ל אירוסקאוט. שור מקווה שלאחר הזכיה, הוא יזכה לשתף פעולה עם חברות פורטפוליו נוספות של קוואלקום, בהן FitBit, יצרנית צמיד הכושר ומערכת ניהול המטופלים בענן פרקטיס פיוז'ן.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x