$
המדריך

בדיקת כלכליסט

אלקטל Onetouch Idol X: הסיני שעושה בית ספר לקוריאנים

החברה מציגה סמארטפון זול במיוחד בעל עיצוב נוח למדי ומסך שאיכותו לא נופלת משל הגלקסי S4. הממשק מעט איטי והמצלמה מאכזבת - אך באמתחתו טריק שהופך אותו מחכם ל"טיפש" בעת הצורך - ומשדרג את זמן הסוללה

ניצן סדן 16:4212.02.14

שוק הסמארטפונים בישראל עשיר ועמוס בדגמים, כאשר היקרים והבולטים בהם מתהדרים במסכים גדולים (למעט האייפון, שטרם העפיל לפסגת חמשת האינץ') וחדים במיוחד.

מי שרוצה טלפון דק, קל, חזק וגדול יצטרך לשלם יותר מ-2,200 עבורו - סכום לא מבוטל. הפשרה היא מכשירי הביניים, שעולים פחות אבל חלשים וקטנים יותר. בשנה האחרונה הגיעו לארץ אלטרנטיבות מסין - בדמות מכשירי חואווי ו-ZTE. אליהם מצטרפת גם אלקטל - שמציעה עתה סמארטפון חדש ומעניין, במחיר נגיש במיוחד, ה-Idol X.

 

נוח לאחיזה ולשימוש. איידול X נוח לאחיזה ולשימוש. איידול X צילום: ניצן סדן

 

עיצוב ומבנה: דק ועדין

 

האיידול X הוא אחד הטלפונים הכי דקים שהגיעו למערכת "כלכליסט". עוביו 6.9 מ"מ ומשקלו 130 גרם - נתון מרשים למדי עבור טלפון בעל מסך של חמישה אינץ'. גופו עשוי מתכת בשוליו ופלסטיק בגבו. מסגרת המסך דקיקה מאוד, מה שאיפשר למהנדסי אלקטל לתכנן טלפון צר ונוח לאחיזה על אף גודל המסך. ואולם, שולי הגוף בולטים קצת על פני חזית המכשיר - מה שמעט דוקר בזוויות אחיזה מסוימות.

 

דק וקל. איידול X דק וקל. איידול X צילום: ניצן סדן

 

איכות ההרכבה טובה מאוד וסותרת את הדעה הרווחת על מכשירים סיניים. סבכת הרמקול האחורי קצת שברירית לטעמי וכנראה לא תשרוד מכה או נפילה. כנראה שאלקטל מודעת לעניין: ביחד עם הטלפון, תמצאו באריזה שלו גם שני כיסויי גומי.

 

חריצי כרטיס ה-SIM והזיכרון הם מגנטיים, מה שמאפשר פתיחה קלה בהרבה מאשר במכשירי אפל, HTC, סוני ונוקיה - בהם יש להשתמש לשם כך בחולץ-כרטיסים או קיסם.

 

החריצים המגנטיים של האיידול X החריצים המגנטיים של האיידול X צילום: ניצן סדן

 

ממשק ומערכת הפעלה

 

ל-Idol X יש מסך ברזולוציית 1,920 על 1,080 פיקסל, ולו צפיפות של 441 פיקסלים לאינץ' - נתון מכובד מאוד שזהה לשל הגלקסי S4 מבית סמסונג וגבוה משמעותית משל האייפון 5S. הצבעים בו חיים ועשירים וזווית הצפייה טובה; מי שאיכות התצוגה חשובה עבורו כנראה שלא יתאכזב.

 

איכות תצוגה טובה, גם בתאורה בעייתית איכות תצוגה טובה, גם בתאורה בעייתית צילום: ניצן סדן

 

ממשק האנדרואיד (גרסה 4.2.2) של הטלפון הוא פשוט למדי, בדומה לשל יצרניות סיניות אחרות. מסך הנעילה כולל אייקון מנעול שנע בהתאם לג'ירוסקופ של המכשיר, כמו חרוז בתוך כוסית - עיצוב חביב למדי. תוכלו להיכנס דרכו להודעות, חיוג או למצלמה. יש בו גם תצוגת שעה, מזג אוויר והודעות נכנסות. ניתן גם להציג עליו יומן, נגן מוזיקה ועוד.

 

תצורת תיקיות מסך הבית מאטה את המכשיר תצורת תיקיות מסך הבית מאטה את המכשיר צילום: ניצן סדן

 

הממשק פועל בצורה סבירה, אך חלק מהבחירות של מהנדסי אלקטל גררו פגיעה בביצועים. למשל, כאשר פותחים תיקיה על אחד ממסכי הבית, התצוגה כולה נמתחת מטה במקום להרחיב רק את מה שבתוך התיקיה. זה אמנם נאה, אבל גורם להשתהות קצרה אך מורגשת.

 

מולטימדיה ואפליקציות: חכם זה לאו דווקא טוב

 

איכות השמע החיצונית ירודה; הרמקול לא יודע להתמודד עם עוצמת השמע המקסימלית וישמיע חריקות ותקתוקים מעצבנים. איכות השמע בשיחה דווקא לא רעה, לעומתה. 

 

יישומי המדיה של האיידול X סטנדרטיים מאוד - נגן מוזיקה בסיסי שמזכיר את זה של דגמי סמסונג ישנים, נגן וידאו פשוט ויישום פתקים. החריגה החיובית היא תכונת עריכת התמונות, שכוללת אפקטים כמו מיקום נקודות טשטוש לפי בחירה ושלל אפקטים. חבילת האפליקציות של הטלפון גדולה יחסית. תמצאו בו פנס וסורק QR, ארבעה משחקים חביבים מאוד (אספלט 7, Kingdoms and Lords, Wonder Zoo וגרסת דמו של Uno and Friends), יישומי פתקים, גיבוי, פורטל שכולל חיבור לווייבר, סקייפ, לינקדאין ואחרים, רשמקול ועוד.

 

מסך הנעילה של המכשיר (מימין) ומצב החיסכון האולטימטיבי מסך הנעילה של המכשיר (מימין) ומצב החיסכון האולטימטיבי צילום: ניצן סדן

 

לטלפון יש מצב פעולה שנקרא חיסכון אולטימטיבי בסוללה - ובו חוזר הטלפון החכם לשורשיו: אף אפליקציה לא תפעל, למעט החייגן ורשימת אנשי הקשר, מרכז ההודעות והיומן. הרעיון הוא מעולה: כשהופכים את הטלפון החכם ל"טיפש" כשהסוללה חלשה במיוחד, אפשר להוציא ממנו עוד זמן שימוש בסיסי לא מבוטל.

 

ביצועים: זנב לאריות

 

לאיידול X יש מעבד מדיה-טק בעל ארבע ליבות במהירות 1.5 גיגה-הרץ, מעבד גרפי PoweVR SXG544 וזיכרון פעולה של שני גיגה-בייט. בנוסף, יש לו מרחב אחסון של 16 גיגה-בייט (ניתן להרחבה ב-32 גיגה-בייט נוספים בכרטיס זיכרון). בתור טלפון מוזל (עם חומרה תואמת), ביצועיו כלל לא רעים.

 

אפשר להגיש בהשתהויות בזמני טעינה של אפליקציות ומשחקים מפעם לפעם, בהפעלה ראשונית ובאיתור רשתות WiFi, אבל בסך הכל לא מדובר בפגיעה משמעותית בחוויית השימוש. הנקודה היחידה בה מפריעה ההשתהות היא בעת הפעלת המצלמה. צילום תמונות הוא אחד השימושים התכופים ביותר של טלפון חכם וקצת מעיק לשלוף את הטלפון מהכיס ואז לפספס את הפריים שרציתם בגלל שהמצלמה לא החלה לפעול די מהר.

 

מצלמה: ייצוב תמונה? לא בדיוק 

 

עדיין לא הגיע לידי סמארטפון סיני שהמצלמה שלו השתוותה לשל יצרניות מקוריאה, טייוואן, ארה"ב או פינלנד - והאיידול X אינו יוצא דופן. יש לו מצלמה בעלת חיישן של 13 מגה-פיקסל, אשר מציגה איכות בינונית ומטה. נראה שחסרות כמה שורות באלגוריתם ייצוב התמונה שלה, שכן רבות מהתמונות כללו טשטושים גם בתנאי צילום אופטימליים, בהשוואה למצלמות של שני מכשירים אחרים (סוני וסמסונג).

 

המצלמה מציגה איכות בינונית ומטה המצלמה מציגה איכות בינונית ומטה צילום: ניצן סדן

 

סוללה והתחממות: מחזיק הרבה, נטען לאט

 

ל-Idol X יש סוללה של 2,000 מיליאמפר-שעה, שמספיקה לקצת פחות מיום עבודה, במיוחד אם תשתמשו בשירותי מיקום. יישום החיסכון האולטימטיבי יכול להוציא מהטלפון עוד זמן שימוש ממושך, אבל לא בתור סמארטפון.

 

אלמנט נוסף שתפס את תשומת לבי הוא זמן הטעינה עצמו. חיברתי אותו לשקע כשלצידו מחובר גם סמארטפון של סוני, בעל סוללה גדולה יותר (2,330 מיליאמפר-שעה) - וקצב הטעינה של האלקטל היה איטי בצורה בולטת. בגלל עוביו, התחממות הטלפון מורגשת - במיוחד במשחקים ובהצגת סרטים באיכות גבוהה.

 

סיכום ואלטרנטיבות: משתלם במיוחד

 

ה-Idol X הוא מכשיר שיענה על צרכי המשתמש הממוצע בצורה טובה מאוד. הוא משלב מסך גדול ואיכותי שלא נופל בהרבה משל מכשירי העילית של סוני, סמסונג, LG ו-HTC עם מחיר זול אף משל מכשירי קטגוריית הביניים - 1,800 שקל. לפיכך, הוא אלטרנטיבה מצוינת למכשירי הדגל. המתחרים שלו, שמתאפיינים בשילוב דומה, הם ה-P6 של חואווי והנקסוס 4 של גוגל ו-LG - ולשניהם מסך מעט קטן יותר וברזולוציה נמוכה משלו. בסך הכל, מדובר במכשיר משתלם ומומלץ על אף נקודות החולשה שלו.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x