דיווח: אובמה יאסור על ה-NSA לחטט לכם במיילים
הודות לחשיפות של אדוארד סנודן, זכתה ממשלת ארה"ב לביקורת קשה ונפגעו עסקי חברות האינטרנט האמריקאיות באירופה ובאסיה. על כן, צפוי הנשיא להודיע על מגבלות בתחום פעילות ניטור הרשת של סוכנות הביון
- דיווח: ה-NSA מפתחת מחשב קוונטי שיוכל לפצח כל הצפנה
- נחשפו "כלי הנשק" של סיירת ההאקרים שמפעילה ה-NSA
- מאזינים לנתניהו, פורצים לבלקברי: נחשפה "סיירת ההאקרים" של ה-NSA
מבין ההצעות שהגישה הועדה שהוקמה לבדיקת הנושא, אובמה נוטה לקבל שלוש: הרחבת תחולת "חוק הגנת הפרטיות" שהועבר ב-1974 גם לאנשים שאינם אזרחי ארה"ב, בעקבות הביקורת שהושמעה מצד כמה ממשלות ידידותיות על הגילוי כי ארה"ב מרגלת אחר אזרחיהן; יצירת תפקיד חדש של "פרקליט למען הפרטיות" שייקח חלק בדיוני בית המשפט הסודי שמאשר את צווי ההאזנה, ה-FISA, ויפעל לביטול האזנות במקרים של חשש לפגיעה מיותרת בפרטיות של אזרחים; והפסקת אגירת המידע על שיחות טלפון בבסיסי הנתונים של ה-NSA. במקום זאת, הציעה הועדה כי המידע יישמר בידי חברות הטלפון או צד ג' שאינו עוסק בפענוח שלו.
פגיעה בחברות אמריקאיות
מזכיר הבית הלבן אישר בסוף השבוע כי הנשיא מתקרב לסיום תהליך קבלת ההחלטות בנושא, אבל עדיין זקוק לזמן להתייעצות עם קבוצות רלוונטיות ומומחים משפטיים לפני שיגיע למסקנות סופיות. בימים הקרובים צפויים שורה של בכירי חברות טכנולוגיה להגיע לפגישות בבית ולהציג את עמדתם. ראשי חברות כמו גוגל, מיקרוסופט ויאהו היו בין המתנגדים הפומביים הקולניים למדיניות הממשלתית בנושא לאחר חשיפות סנודן, בשל הפגיעה הקשה בתדמיתן, והן אף החלו לקדם קמפיין להגברת הפיקוח והשקיפות וצמצום היקף איסוף המידע.
חשיפות סנודן עוררו ביקורת קשה על חברות האינטרנט האמריקאיות, אשר נתפסות במידה רבה כעושות יד אחת עם הממשל; גוגל, למשל, איבדה לאחרונה חוזה גדול בהודו. חברות באירופה החלו להציע שירותי מייל מאובטחים במטרה לצמצם את הסכנה שבשימוש בג'ימייל ואאוטלוק. באוגוסט שעבר הוערך כי חברות כאפל, גוגל, פייסבוק, מיקרוסופט, יאהו ואחרות צפויות להפסיד כ-35 מיליארד דולר בשל הנזק שנגרם לתדמיתן.