הטכניון ישתף פעולה עם אוניברסיטת סידני בפיתוח מחשבי הדור הבא
ממשלת מדינת ניו-סאות' וויילס תתרום 300 אלף דולר לפרויקט מחקר בפוטוניקה, בו ישתפו פעולה הטכניון וקונסורציום CUDOS שבאוניברסיטת סידני
הטכניון ואוניברסיטת סידני חתמו על הסכם שיתוף פעולה לפרויקט מחקר בפוטוניקה, כך הודיע היום (ה') המוסד החיפאי. תכלית הפרויקט: פיתוח של מערכות תקשורת חדשניות למחשבי הדור הבא. בתוך כך הודיעה ממשלת מדינת ניו-סאות' וויילס (NSW) כי תתרום 300 אלף דולר לפרויקט המחקר בו ישתפו פעולה הטכניון וקונסורציום CUDOS שבאוניברסיטת סידני.
- "השלוחה בניו יורק תחזיר מרצים ישראלים לטכניון"
- מהנדס אלקטרוניקה מרוויח כפול ממהנדס אזרחי - מי מהם יותר מבוקש בשוק?
- דירוג האוניברסיטאות העולמי: ארבעה מוסדות ישראליים התברגו לרשימה
הפרויקט הושק היום (ה') על ידי ג'יליאן סקינר, חבר פרלמנט המכהן כשר הבריאות והמחקר הרפואי של NSW, ולורנס ג'קייר, שהינו יו"ר הקורטוריון הבינלאומי של הטכניון, בטקס רשמי באוניברסיטת סידני. בראש הפרויקט עומדים פרופסור-מחקר מוטי שגב מהטכניון ופרופסור בן אגלטון מאוניברסיטת סידני.
"אני מאמינים באמת ובתמים כי עלינו להפיץ אור לעולם, וכי עלינו להשתמש בידע שבידינו לטובתה של האנושות כולה," אמר מר ג'קייר. "הפרויקט עם אוניברסיטת סידני הוא מאמץ מוחשי לשיתוף ידע באמצעות חיבור לאוניברסיטה חשובה אחרת. בכך אנו יוצרים שלם שהינו גדול מסך חלקיו."
פוטוניקה ואופטיקה משמשים ברשתות תקשורת – להעברת מידע באמצעות קרינת לייזר וסיבים אופטיים. חיבורים אופטיים רותמים את הפוטוניקה ליצירת תקשורת במחשבים ובשבבים, ומאיצים את מהירות החישוב – שיפור שהוא צורך חיוני כיום.
"השותפות תאפשר לנו לעבוד יחד על היבטים בסיסיים של ננו-פוטוניקה לקראת מימוש של חיבורים אופטיים מבוססי-שבב, שעשויים לחולל מהפיכה בתחום המיחשוב – להגדיל באופן דרמטי את רוחב-הפס הזמין וכך להגביר את המהירות," אמר פרופסור בנג'מין אגלטון, ראש הקונסורציום. "בכוונתנו לחקור תחומים חדשים בחזית הפוטוניקה, שיסייעו בהרחבת התכונות של פוטוניקה על-שבב ובשיפור הביצועים בתחום זה."
CUDOS הוא קונסורציום מחקר שבו שותפות שבע אוניברסיטאות אוסטרליות. הוא ממוקם בסידני ומהווה גורם מוביל בפוטוניקה על-שבב. באחרונה דורג הטכניון במקום השישי בעולם ביזמות ובחדשנות, וממשלת ישראל החליטה להקים בו את מרכז המצוינות למחקר בפוטוניקה.