סין נועלת את הביטקוין בחוץ; ערך המטבע צלל ב-30%
הבנק המרכזי במעצמה הקומוניסטית הודיע כי מעתה אסור לחברות במדינה לסחור במטבע, להחזיק בו או לקבל תשלומים בביטקוין. בעקבות ההודעה, צלל ערכו של המטבע הווירטואלי והוא עומד כעת על 870 דולר
- לא לבד בשוק המטבעות הווירטואליים: ומה עם הפריימקוין?
- אז מה זה ביטקוין?
- הצד האפל של הביטקוין לא מפריע לו לנסוק
ההכרזה אומרת כי בנקים, קרנות וגופי השקעות לא יוכלו להחזיק במטבעות ביטקוין, לאפשר העברת כספים דרכם או לקבל תשלומים בביטקוין. הדבר גם יכול להקשות על אזרחים פרטיים להחזיק בחשבון בנק בו יופקד כסף שהגיע מבורסת חלפנות כספים.
הבנק המרכזי קבע כי לביטקוין "אין כל סטטוס חוקי או שווי ערכי". הממשל מגביל את ניידות היואן מול מטבעות אחרים, אבל קבע בעצם כי הביטקוין אינו מטבע אלא סחורה.
בעקבות ההכרזה, שווי המטבע צנח במהירות ב-30%, מ-1,240 דולר ל-870 דולר בבורסת חלפנות הכספים הסינית BTC China, שהיא כיום גם הבורסה הגדולה ביותר בעולם הביטקוין. הבורסה מאפשרת למשתמשים להחליף מטבעות ממשלתיים, כגון היואן, השקל או הדולר האמריקאי, לביטקוין – וחוזר חלילה.
בבורסה Mt. Gox, הנחשבת לפעילה ביותר בסחר בעולם המערבי, הביטקוין עומד כרגע על 920 דולר. בחודש האחרון, BTC China ביצעה חילופי כספים ל-2 מיליון מטבעות ביטקוין, בשווי של קרוב ל-2 מיליארד דולר בסך הכל.
קללה או ברכה?
למרות הירידה בשווי המטבע, בובי לי, מנכ"ל BTC China, שיבח את המהלך בראיון עם סוכנות הידיעות בלומברג. "אנחנו שמחים שהממשלה החלה לבצע רגולוציה לביטקוין. זה יהיה טוב לתעשייה ולצרכנים. אנחנו רוצים שהמטבע יחשב כאמצעי מוקבל לקניית שירותים ומוצרים". הקפיצה המשמעותית בשווי המטבע בחודש האחרון נרשמה לאחר שהסנאט האמריקאי החל לדון בשימושים לגיטימיים במטבע.
ביטקוין החל לתפוס תאוצה בסין לאחר שחברת האינטרנט באידו הודיעה שהיא תקבל תשלומים בביטקוין לחלק משירותיה. מספר מקורות בממשל הסיני אמרו לבלומברג כי ועדות הכספים, הרגולוציה והבנקים במדינה עובדים כעת על תקינה מסודרת למטבעות וירטואליים. במדינה כבר קיים חוק המגביל את השימוש במטבעות וירטואליים בעולמות מקוונים ומשחקי רשת – בין השאר, משתמשים חייבים להזדהות בשמם האמיתי ואינם יכולים להעביר מטבעות וירטואליים ביניהם.