צבא ארה"ב נתפס בגניבת תוכנה וישלם 50 מיליון דולר פיצויים
מדובר על פחות מרבע סכום התביעה המקורי שעמד על כ-225 מיליון דולר. אם הצבא היה משלם את חובו לפי העלויות המקוריות היה מגיע סכום התשלום ל-180 מיליון דולר
מסתבר ששימוש פיראטי בתוכנה הוא לא נחלתם של האקרים בלבד. צבא ארה"ב ישלם כ-50 מיליון דולר על מנת לסיים תביעה שנוגעת לשימוש פיראטי באפליקציות זיהוי מיקום שהותקנו בכ-9,000 מכשירים וכ-100 שרתים של הצבא. אם הצבא היה משלם את מלוא העלות על פי מחירון יצרנית האפליקציות Apptricity, היה עליו להוציא כ-180 מיליון דולר. כך על פי דיווח של הוושינגטון פוסט מסוף השבוע (ו').
- מכה לפורצים: הופסק פיתוחה של אפליקציית Installous המפורסמת
- חטפת קנס על שיתוף קבצים? הצטרפי לקמפיין למניעת פיראטיות
- רוסיה וארה"ב משלבות זרועות במלחמה בתוכן הפיראטי
במקור קנה הצבא האמריקאי ב-2004 רישיונות שימוש ב-4.5 מיליון דולר, שנועדו להתקנה על קומץ שרתים ומכשירים. הצבא ביצע רכישה נוספת של רישיונות שימוש ב-2009, אולם על פי התובעת, ב-2011 התברר כי היקף השימוש בתוכנות עבר בהרבה את סך הרישיונות שהוענקו במסגרת העסקה.
החריגה התגלתה במהלך בדיקת מלאי שגרתית ולא דווחה במקור לתובעת. זאת ועוד, הצבא אף הואשם בניסיון לבצע הנדסה לאחור של התוכנה על ידי קבלן תוכנה אחר על מנת להחליף את החלקים בתוכנה בהם השתמש ללא תשלום.
בסופו של דבר דרשה Apptricity כ-225 מיליון דולר פיצויים מהצבא, אולם נענתה כאמור בהצעת פשרה של כ-50 מיליון דולר. על פי החישוב, על ידי כך חסכה ממשלת ארה"ב כ-73% ממחירם המקורי של רישיונות השימוש. מה שעלול להעלות תהיות בקשר למוסר התשלומים שלה לקבלני משנה.