דיווח: מייסד בלקברי מייק לזרידיס מבקש לקנות את החברה
לזרידיס מנהל מגעים ראשוניים עם הקרנות בלקסטון וקרלייל, במטרה לגייס את סכום הרכישה. בתוך כך, פרסמה בלקברי אזהרת רווח, לאור צלילת מנייתה לאחר שנודע כי הכנסותיה ברבעון הפיסקלי השני היו נמוכות משהוערך
תפנית בפרשת ניסיונות המכירה של בלקברי: מייק לזרידיס, אחד ממייסדי החברה ששימש כמנכ"ל משותף עד 2012, פנה לשתי קרנות השקעה פרטיות בהצעות למימון רכישת החברה.
- בלקברי פרסמה אזהרת רווח, מניית החברה נפלה ב-17%
- בלקברי מסנג'ר מגיע לאייפון ולאנדרואיד
- אין קונים לבלקברי - יתכן שהחברה תאלץ להתפצל
לפי דיווח של הוול סטריט ג'ורנל, לזרידיס פנה בנפרד לשתי הקרנות - בלקסטון וקרלייל - ומקיים עמן מגעים לרכישה משותפת. פרטי ההצעות לא פורסמו, ולדברי המקורות המו"מ מצוי בשלב ראשוני בלבד. לזרידיס הקים את RIM (ששינתה את שמה בינואר האחרון לבלקברי), ב-1984 יחד עם שותפו ג'ים באלסילי.
השניים כיהנו כמנהלי החברה עד ינואר 2012, עת הוחלפו ביד תורסטון היינס בשל לחץ בעלי המניות - שאיבדו 80% מערכן במהלך 2011. בעוד באלסילי פרש מהחברה לחלוטין לאחר סיום כהונתו כמנכ"ל, לזרידיס המשיך לכהן כסגן יו"ר הדירקטוריון עד מרץ האחרון. הוא מחזיק 5.7% ממניות החברה, שצללו ביום ו' האחרון לשפל של 8.73 דולר למניה.
מכשירי הדגל לא הניבו רווח משמעותי
הירידה במניית החברה הגיעה בעקבות דיווחים בסוף השבוע לפיהם מצבה אף גרוע משסברו אנליסטים ומשקיעים: הפסדיה ברבעון הפיסקלי השני של 2013, שהסתיים ב-31 באוגוסט, צפויים לנוע בין 950 ל-995 מיליון דולר, לאחר הכנסות של 1.6 מיליארד דולר בלבד. תחזיות האנליסטים לרבעון עמדו על הכנסות של יותר משלושה מיליארד דולר.
עיקר ההפסדים נובעים ממכירות איטיות מהצפוי של מכשיר הדגל Z10, שהושק בתחילת השנה והיה אמור להחזיר את חטיבת הסמארטפונים של החברה לפסים של צמיחה. החברה עומדת לפטר כ-4,500 עובדים, 40% מכוח העבודה שלה, במטרה לצמצם את הוצאותיה התפעוליות ב-50% עד סוף הרבעון הפיסקלי הראשון של 2015. במהלך 12 החודשים האחרונים כבר פיטרה החברה יותר מ-7,000 עובדים.
במהלך החודשים האחרונים התרבו הדיווחים על נסיונותיה של בלקברי למצוא קונה לחברה או לחלקים ממנה, על רקע מצבה שהולך ומחריף. לפני שבוע דווח כי מספר קרנות הביעו עניין ברכישת מערכת ההפעלה ופטנטים הקשורים במקלדת ה-QWERTY שלה, כאשר שווי החברה בשלמותה הוערך ב-5.4 מיליארד דולר, ושווי הנכסים שלה לאחר פירוק החברה הוערך בסכום שצפוי לנוע בין 8 ל-10.5 מיליארד דולר.