חדש מאינטל: Quark - משפחת מעבדים זעירים למחשוב לביש
המעבדים החדשים הם הקטנים ביותר שמתכננת החברה ונועדו למשקפיים חכמים ומוצרים דומים - ואף לכלי אבחון רפואי שניתן יהיה לבלוע. המעבדים יהיו יעילים פי 10 מכל מעבד קודם של החברה
הכירו את קווארק: אינטל הכריזה אמש (ג') על משפחה חדשה של מעבדים המיועדים למכשירי מחשוב לביש, ממשקפיים חכמים ועד לשבבים כה קטנים שניתן לשזור אותם בתוך בגדים. המעבדים נחשפו במהלך אירוע המפתחים השנתי שלה.
- אינטל מפתחת בישראל מצלמת רשת שמפענחת רגשות
- שבוע טכנולוגי: מותחן טראגי במיקרוסופט, קומדיה רומנטית בגוגל
זאת הפעם הראשונה מאז 2008 שאינטל מכריזה על קטגוריה חדשה לחלוטין של מעבדים. אז, הכריזה החברה על סדרת מעבדי אטום, שיועדה במקור לנטבוקים וכיום - גם לטאבלטים וסמארטפונים, על בסיס פלטפורמת Bay Trail החדשה ואחרות.
ההכרזה המשמעותית על קווארק, אם כך, שקולה להכרזה על סדרת אטום, שהיא היום חלק אינטגרלי מהאסטרטגיה של החברה.
מבחינת אינטל, מדובר במותג כולל שיכלול בעתיד עשרות של מעבדים שונים, חלקם קטנים פי כמה וכמה מכל מעבד אינטל הקיים היום. המטרה היא ברורה - לגנוב מידי ARM הבריטית את ההובלה בתחום המעבדים החסכוניים והקטנים, ולהשתלט על תחום המחשוב הלביש ואינטרנט הדברים.
המעבדים הראשונים במשפחת קווארק יצאו כבר בשנה הבאה, וחלקם כה קטנים שניתן לשלב אותם בגלולות ולבלוע אותם - כלי חשוב במיוחד באבחון רפואי. רנה ג'יימס, נשיאת אינטל, אמרה כי החברה מחוייבת "לא לפספס את הדבר הגדול הבא". לפיה, מעבדי קווארק יהיו יעילים פי עשר מכל מעבדי אינטל הקיימים.
בעוד שהיום קיימים לא מעט מעבדים זעירים כאלו, המיועדים בעיקר לחיישנים ומערכות תשתית, רובם מיוצרים על ידי חברות שאינן אינטל ולא מבוססות על ארכיטקטורת x86 הנפוצה. מעבדי קווארק אומנם יהיו קטנים אבל יהיו מחשבי PC לכל דבר, המסוגלים להתמשק לכל מערכת מחשבים קיימת ובתיאוריה, גם להריץ את ווינדוס.