$
הייטק והון סיכון

המדען הראשי בחר ב-Bioboost כחממת תחום הביוטכנולוגיה במשרדו

את החממה החדשה תקים ותנהל קרן אורבימד, לצד החברות ג'ונסון אנד ג'ונסון וטקדה היפנית. הזכיון של החממה הוא לשמונה שנים, במהלכן תהיה זכאית למענק ממשלתי של 6.9 מיליון שקל לקידום חברות פארמה

מאיר אורבך 17:3512.08.13
המדען הראשי במשרד הכלכלה הודיע היום (ב') על בחירת ביובוסט (Bioboost) כחממה החדשה של תחום הביוטכנולוגיה. החממה תוקם ותנוהל על ידי קרן הון הסיכון אורבימד והחברות ג'ונסון אנד ג'ונסון וטקדה היפנית. הזכיון לחממה היא לשמונה שנים והיא תשב בפארק המדע בנס ציונה.

בשיחה עם "כלכליסט" אמר אבי חסון שזהו הצעד הראשון של חברת הפארמה היפנית בארץ. "שיתוף הפעולה בין שתי ענקיות הפארמה הוא נדיר לצד קרן הון סיכון. המכרז משתלב במאמץ שלנו ושל אגף התקציבים באוצר להגדלת פעילות חברות הפארמה הבינלאומיות בישראל וזו היתה דרישה שלנו במכרז".

 

"אנחנו ממשיכים בדיאלוגים עם חברות פארמה אחרות ומציעים להן מגוון דרכים לפעילות בישראל", הוסיף חסון. "יצאנו בקריאה לחברות הבינלאומיות בתחום כאשר גם מודל הדומה לתחום של הטכנולוגיה הפיננסית".

  

המדען הראשי מקדם פיתוח תרופות וטיפולים. אילוסטרציה המדען הראשי מקדם פיתוח תרופות וטיפולים. אילוסטרציה צילום: shutterstock

 

למכרז ניגשו מספר קבוצות ולבסיומו נבחרה על ידי וועדה בראשות המדען הראשי אבי חסון. החממה הביוטכנולוגית החדשה תפעל לעידוד יזמות טכנולוגית בתחומי הביו-פארמה וכן יישום תעשייתי של טכנולוגיות בתחומים אלו, משלב המחקר והפיתוח דרך שלב הוכחת ההיתכנות ועד ניסויים קליניים, תוך שיתוף פעולה בין מוסדות המחקר בארץ, ובין החממה הביוטכנולוגית והתאגידים הרב לאומיים שמעורבים בה.

 

מיזמים שיתקבלו לחממה יהיו זכאים למענק ממשלתי בסך של עד 6.9 מיליון שקל למשך שלוש שנים שמהווה 85% מסך התקציב שיאושר למיזם. את יתרת הסכום תשקיע החממה בעצמה. המענק הממשלתי למדינה יוחזר למדינה על ידי החברה רק במקרה של הצלחה וזאת באמצעות תמלוגים מהכנסות שיתקבלו ממכירת המוצר שפותח. החממה תהיה גם זכאית לקלוט בתנאים מסוימים גם מיזמים נוספים מתחום מדעי החיים כמו מכשור רפואי, אולם עיקר ההשקעות יהיו בהקמת חברות ביו-פארמה חדשות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x