סיסקו הקימה חטיבה חדשה של 500 עובדים
המטרה של ענקית התקשורת: שוק ה"אינטרנט של הדברים", אשר מוערך ב-14 טריליון דולר ושמוגדר כעתיד הרשת; תקציב החטיבה החדשה עומד על 200 מיליון דולר
- סמנכ"לית הטכנולוגיה של סיסקו: "מספר הנשים המנהלות בהייטק מאכזב"
- סיסקו תשקיע מיליון דולר בהרחבת תוכנית ההסמכות שלה בישראל
- ג'ון צ'יימברס: סיסקו תשקיע 15 מיליון דולר בחברות ישראליות
השוק נקרא האינטרנט של הדברים (Internet of Things), אף שבסיסקו מעדיפים להתייחס אליו כאינטרנט של הכל. החטיבה החדשה הוכרזה במהלך כנס שארגנה סיסקו בשבוע שעבר באורלנדו.
תחום "האינטרנט של דברים" מתייחס לשימוש בשבבים אלחוטיים וחיישנים כדי להפעיל דרך האינטרנט סוגים שונים של חפצים יומיומיים. אם התחום הזה יתפתח לפי התכנון, כל החפצים שבבית, במשרד ובחיים באופן כללי, יהפכו בבוא היום לחפצים "חכמים" וניתן יהיה לשלוט בהם באמצעות אפליקציה. ההתנהלות החכמה תשמש גם בשדות תעופה, רכבות, מפעלים, ערים וכן הלאה.
בסיסקו מעניקים לחטיבה החדשה חשיבות, והיא כבר מעסיקה 500 עובדים. בראשה עומד רוב סודרברי, שקודם לכן שימש כסגן נשיא בכיר בחטיבת הרשתות לארגונים (enterprise networking ) החשובה של סיסקו.
סודרברי גם היה האדריכל מאחורי אחת מהרכישות הגדולות ביותר של סיסקו ב-2012 – רכישתו של הסטארט – אפ מראקי תמורת 1.2 מיליארד דולר. ההכנסות של החברה עמדו באותה תקופה על 100 מיליון דולר, וסודברי הנדס את הרכישה עוד לפני שצ'יימברס הכריז כי אין בכוונתו להמשיך ולרכוש חברות אמריקאיות מכיוון שמסי החברות גבוהים מדי.
בכיר נוסף שעובר לנהל את החטיבה החדשה הוא ווים אלפרינק, סמנכ"ל גלובליזציה וסגן נשיא בחברה. אלפרינק היה אחראי על ביסוס הפעילות של סיסקו בהודו, ולמעשה רק חזר לארה"ב בשנה שעברה.
החטיבה החדשה נוצרה מכמה חטיבות המשרתות שווקים אנכיים כמו תחבורה, ייצור, רשתות חכמות וערים חכמות. החטיבה תנהל מוצרים קיימים כמו גרסאות תעשייתית לרשתות האלחוטיות של סיסקו, נתבים ואבטחה פיסית. במסיבת עיתונאים פירט סודרברי כי בשלב זה החטיבה כוללת 500 עובדים, ויש לה תקציב של 200 מיליון דולר, שכולל כסף המיועד למחקר ופיתוח ולמוצרים.