למה הסלולרי נתקע בכל חמש דקות?
המשחק שנטשתם לפני חצי שנה והתמונות מהחופשה בתאילנד ממשיכים להעיק על הטלפון החכם שלכם. הפתרון הוא למחוק הכל מדי פעם
- על חתולים וטלפונים
- נוקיה נפרדת מסימביאן, הפעם באופן סופי
- גוגל: ישראלים משתמשים בטלפון החכם שלהם יותר מבכל מדינה אחרת
זוכרים את הפעם שבה המחשב שלכם קרטע וטכנאי המחשבים התקין עליו תוכנת ניקוי? הסמארטפון שלכם עובד בדיוק באותו אופן. במרוצת השימוש בו המכשיר צובר קבצים מיותרים, תוכנות ישנות והפניות שגויות. אם אתם רוצים שהוא יחזיק מעמד שנים לאחר הרכישה, צריך לעקור מדי פעם את העשבים השוטים.
היסטוריה מצטברת
באילו עשבים מדובר? האפליקציות שאתם מורידים צוברות היסטוריה ומידע ככל שעובר הזמן. יישומי הודעות מיידיות, למשל, שומרים את היסטוריית השיחות. בנוסף, המשתמשים נוטים להוריד אפליקציות חדשות ולא למחוק את הישנות. התוצאה היא יותר אפליקציות, ששוקלות יותר — ולכן עולות לאט יותר. רבות מהאפליקציות האלה פועלות ברקע, וחלקן אפילו ממשיכות להעיק גם לאחר מחיקתן, למשל בגלל קבצים שלא הוסרו כהלכה.
לכך מצטרפת רשימת אנשי קשר שהולכת וגדלה, היסטוריית הגלישה בדפדפן, תמונות שצילמתם ועוד. כתוצאה מכך יש פחות שטח אכסון פנוי עבור מערכת ההפעלה, שמשתמשת בו כזיכרון. פחות זיכרון אומר פחות משאבים, והמעבד נדרש להתאמץ הרבה יותר. פלא שהמכשיר עובד לאט?
הבעיה ניכרת במיוחד במכשירי אנדרואיד: זוהי מערכת פתוחה יותר מאשר iOS של אפל, ולכן גם חשופה יותר להתאמות ולשינויים.
לא לשכוח לגבות
אז מה עושים? שימוש נכון במכשיר הוא הצעד הראשון בדרך לפתרון בעיית האטיות. הקפידו לסגור אפליקציות שרצות ברקע אוטומטית, להסיר אפליקציות אחרי שסיימתם איתן, למחוק קבצים מיותרים ולאתחל את המחשב פעם ביום. חיפוש אחר המונח Cleaner באפסטור או בגוגל פליי יניב לא מעט אפליקציות שיעשו את העבודה המלוכלכת.
אבל גם משתמשים שמקפידים על תחזוקת המכשיר צפויים לסבול מאטיות אחרי תקופה מסוימת. לכן מומלץ לגבות ולאפס את המכשיר אחת לכמה חודשים. לאחר שתגבו באמצעות אפליקציה מתאימה, השתמשו באפשרות Factory Reset שקיימת בתפריט ההגדרות בכל טלפון חכם. פרמוט כזה יעזור למכשיר לפעול כמו ביום שקיבלתם אותו, או לפחות קרוב לכך.