יאהו: קיבלנו כ-13,000 דרישות לחשיפת מידע מהממשלה
מאריסה מאייר, מנכ"לית החברה, פרסמה פוסט ובו היקף הדרישות למידע פרטי על משתמשיה שקיבלה מרשויות ארה"ב. בדומה לאפל, מיקרוסופט ופייסבוק - גם יאהו מכחישה שהעניקה לסוכנויות מודיעין גישה לשרתיה
אחרי מיקרוסופט, פייסבוק ואפל, חושפת גם יאהו את היקף הדרישות למסירת נתונים על גולשיה שקיבלה מרשויות המודיעין בארה"ב במסגרת פרויקט PRISM: בין 12 ל-13 אלף מהן הועברו לחברה בין ה-1 בדצמבר 2012 ל-31 במאי 2013, כך כתבה הבוקר (ג') מנכ"לית החברה מאריסה מאייר בבלוג יאהו.
- לאכול עם מריסה: מנכ"לית יאהו עורכת מכירה פומבית לארוחת צהריים במחיצתה
- ממשלת ארה"ב מקבלת גישה חופשית לשרתי מעצמות האינטרנט
- עסקת יאהו-טאמבלר: המייסד לוקח רבע מיליארד, העובדים - כרבע מיליון דולר
המספר כולל צווי FISA (צווי בית משפט סודיים בהם משתמשת ה-NSA) לצד דרישות למידע במסגרת חקירות פליליות רגילות. הסיבה לערבוב בין שני סוגי הצווים ולמספר הלא ספציפי במכוון הוא סעיף בחוק FISA שאוסר על חברות לפרסם את המספר המדויק של הצווים שהתקבלו.
יותר דרישות מאפל וממיקרוסופט גם יחד
בפוסט שפורסם קראה מאייר לממשלת ארה"ב לשקול מחדש את האיפול שהטילה על הנתונים. בשבועות הקרובים, לדבריה, תוציא החברה דו"ח שקיפות ראשון מסוגו שמציג בפירוט רב יותר את פעולותיה של החברה מול רשויות אכיפת החוק.
לשם השוואה, אפל קיבלה בין 4,000 ל-5,000 דרישות לנתונים מאז דצמבר, רובן מהמשטרה לטענתה. פייסבוק נתנה לרשויות גישה ל-19 אלף פרופילים, ואילו מיקרוסופט קיבלה 6,000-7,000 בקשות שהתייחסו לכ-32 אלף מלקוחותיה.
שרשרת החשיפות מגיעה בעקבות התפוצצות פרשת המעקב של ה-NSA אחר אזרחי ארה"ב ומדינות אחרות באמצעות מערכת PRISM, אותה חשף לפני שבועיים איש ה-CIA לשעבר אדוארד סנודן. בעקבות הפרסום הואשמו תשע חברות (ביניהן הארבע שהוזכרו לעיל) במתן גישה חופשית למאגרי המידע שלהן ל-NSA - טענה שהוכחשה על ידי כולן. כחלק מהנסיון לטהר את שמן, הן חושפות עתה את הנתונים על צווי בקשת המידע, להם הן מחויבות להיענות על פי החוק.