משרד הגנת המולדת האמריקאי: "לא ניתן לעצור נשק מודפס"
שירות המודיעין של משרד הגנת המולדת האמריקאי דיווח בתזכיר כי לא ניתן יהיה לעצור נשק שהודפס במדפסות תלת ממד. בכיר במשרד: "זה איום רציני"
דו"ח של משרד הגנת המולדת האמריקאי מטיל צל כבד על מפעילי מדפסות תלת הממד. בדו"ח של שירות המודיעין של המשרד נטען כי לא ניתן לעצור הדפסת נשק במדפסות תלת ממד, וכל שכן להעבירו דרך נקודות ביקורת ביטחון, כמו בשדות התעופה למשל. כך מדווח האתר של רשת פוקס ניוז האמריקאית.
- MakerBot לא לבד: Cubify הציגה מדפסת תלת ממד ב-1,300 דולר
- המהפכה התעשייתית
- ממקלחת ועד קפה: 10 דברים שלא ידעת שסמארטפונים עושים
הדו"ח מתייחס באופן ספציפי לסוג מסויים של כלי נשק מודפס: אקדח ה-Liberator שעשוי כולו מפלסטיק למעט הנוקש והכדור. האקדח המודפס, שנקרא על שמו של אקדח ממלחמת העולם השנייה וששימש לוחמי מחתרות ברחבי אירופה, יכול לירות כדור בודד ולא ניתן להשתמש במכשירי גילוי מתכות על מנת לזהותו.
את האקדח ניתן להדפיס על ידי הורדת קובץ בן 2 מגה-בייט משירות החלפת קבצים כגון ביטורנט והטענתו למחשב שמחובר למדפסת תלת ממד.
זה איננו הנשק המודפס הראשון ששוחרר לרשת, קדם לו דגם מודפס של ה-AR-15 המקוצר (הגרסה האזרחית של ה-M16 המוכר), אולם הרובה עדיין כלל חלקי מתכת כגון הקנה וחלק מהמכלול, כמו כן הוא לא איפשר ירי יעיל עקב עוצמת התחמושת.
האקדח תוכנן על ידי סטודנט מאוניברסיטת טקסס שאף הקים מלכ"ר בשם Defense Distributed על מנת להפיצו. קרוב ל-100 אלף קבצי של האקדח הורדו מהאתר שלו לפני שהרשויות האמריקאיות הכריחו אותו להפסיק בתחילת החודש.
האקדח מדאיג את הרשויות בעיקר עקב היכולת להבריחו לכל מקום או אירוע, "מדובר על איום ממשי על ביטחון הציבור" מציינים מחברי הדו"ח. "הדרך היחידה למצוא את האקדח על אדם הוא דרך חיפוש גופני, ואני לא בטוח שאמריקה מוכנה לכך", מוסיף מקור ביטחוני אמריקאי בכיר.
הדו"ח מסכם את המצב כך: "הצעות חוק בנוגע לאיסור על הדפסת נשק יכולות להגביל אך לא למנוע לחלוטין את הייצור", נכתב בסיכום הדו"ח, "אפילו אם החוק יעבור האפשרות לאכוף אותו תהיה קשה כמו אכיפת חוקי זכויות היוצרים על קבצי מוזיקה, סרטים או תוכנה."