$
אינטרנט

הפסקת אש: ארה"ב וסין ישתפו פעולה בתחום הסייבר

לאחר חודשים של מלחמת סייבר בצללים והאשמות דו צדדיות, לאט ובזהירות מתוכנן הסכם שאמור להביא סדר למצב הקיים. שתי המעצמות הודיעו כי הן מקימות צוות עבודה משותף לתחום הסייבר

רפאל קאהאן 09:2415.04.13

סין וארה"ב מקימות צוות עבודה משותף לתחום הסייבר ואבטחת המידע, כך הצהיר מזכיר המדינה האמריקאי ג'ון קרי במהלך ביקורו בסין. ההצהרה מגיעה לאחר חודשים של האשמות הדדיות ועלייה בכמות אירועי הסייבר שדווחו לאחרונה.

מאחורי ההצהרה עומדת כוונת של שתי הממשלות לפעול להרגעת הרוחות ולהסדרת יחסי המסחר ביניהן. "סייבר משפיע על הסקטור הפיינסי", הסביר קרי, "בנקים, תשלומים, העברות כספיות וכל פן אחר בחיי האומה המודרנית מושפע משימוש ברשתות תקשורת, וכמובן שלכול אומה יש אינטרס להגן על אזרחיה, זכויותיהם ועל תשתיותיה".

 

מוקדם יותר, דיווחה סוכנות הידיעות הסינית על כך ששר החוץ הסיני אמר לקרי שעל שתי המדינות להשקיע במאמצים משותפים להגן על המרחב הקיברנטי. "זהו מרחב בו שתי המדינות תוכלנה להגביר את האמון ואת שיתוף הפעולה", אמר וונג יי, שר החוץ הסיני. גם ראש ממשלת סין טען לאחרונה שיש לשים קץ לפעילות הסייבר הבעייתית.

 

לי קצ'יאנג', ראש ממשלת סין: לשים קץ למלחמת המילים בסייבר לי קצ'יאנג', ראש ממשלת סין: לשים קץ למלחמת המילים בסייבר צילום: בלומברג

 

הפסקת אש קיברנטית?

 

אירועי הסייבר בחודשים האחרונים איימו ליצור משבר בין ממשלת ארה"ב וסין, בעיקר לאחר שחברת אבטחת מידע אמרה בדו"ח ששוחרר בפברואר כי יחידה סודית ביותר של הצבא הסיני היא זו שעומדת מאחורי גל מתקפות הסייבר על ארה"ב.

 

בתגובה,

 האשימה סין כי ארה"ב היא שתוקפת אותה - אך לא סיפקה דוגמאות לכך. שר החוץ הסיני חזר על עמדת ארצו, כי זו מתנגדת באופן נחרץ לשימוש בהאקינג."זה חשוב לפתח דיאלוג בנושא", אמר גם תת-מזכיר המדינה לענייני מסחר, רוברט הורמטס, "אך חשוב ששיחות אלו יהוו אמצעי להשגת המטרה, שהיא הפסקת השימוש במהלכים מעין אלה".

 

הבעיה בהצהרות שני הצדדים היא שלא ניתן להתחקות באופן מוחלט אחר מקור מתקפות סייבר; האקר יכול לשבת במדינה אחרת, להשתלט על מחשב סיני ולתקוף דרכו את ארצות הברית. שני הצדדים יוכלו להמשיך לתקוף זה את זה ולגנוב מידע ולטעון שמדובר בהאקרים ממקורות לא ידועים.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x