$
הייטק והון סיכון

צה"ל ומרכזי הפיתוח הופכים את ישראל למעצמה בתחום

רבים ממומחי האבטחה שהובילו מבול החברות של שנות התשעים, כמו ינקי מרגלית מאלדין, משמשים כמשקיעים וכיזמים בגל הנוכחי

מאיר אורבך 06:5326.02.13
ישראל היא לוחמת ותיקה בשדות אבטחת מידע, וחברות ישראליות פעלו בתחום זמן רב לפני שההתגוננות נגד התקפות הסייבר הפכה לתחום שוקק ופעיל. עולם אבטחת המידע הישראלי מתבסס על יחידות המודיעין השונות בצה"ל, שמוציאות מתוכן בכל שנה מאות מומחי אבטחה. בשנות התשעים היו אלו גיל שויד, מריוס
נכט ושלמה קרמר, יוצאי יחידת 8200, שהקימו את צ'ק פוינט, כיום אחת מחברות אבטחת המידע המובילות בעולם הנסחרת לפי שווי של כ־10.5 מיליארד דולר. קרמר, שעזב את צ'ק פוינט זמן לא רב לאחר שהחלה להיסחר בנאסד"ק, הקים גם את אימפרבה שהפכה גם היא לחברת אבטחת מידע מובילה עם שווי שוק של כ־857 מיליון דולר.

 

תחילת שנות התשעים היו שנות הפריצה הגדולה של תחום אבטחת המידע בישראל, ומלבד צ'ק פוינט בתקופה זו נולדו גם אלדין וממקו. רבים ממומחי אבטחת מידע שהיו מעורבים בפריצה שהתרחשה אז מובילים גם את הרנסנס המתרחש בימים אלו בתחום. הפעם הם משמשים כמשקיעים, כמו ינקי מרגלית, או כיזמים.

 

גורם נוסף שתרם להתפתחות תחום אבטחת המידע בישראל היה הקמת מרכזי פיתוח בארץ של החברות הגדולות בעולם. מרכזי הפיתוח הוקמו על בסיס רכש של חברות ישראליות. כך, ענקית התוכנה CA הקימה מרכז אבטחת מידע בישראל שהתבסס על רכישת ממקו ועוד כמה חברות אבטחת מידע קטנות בישראל. חברת RSA, שנקנתה על ידי EMC, רכשה כאן את סאיוטה ופתחה על בסיס רכישה זו את מרכז אבטחת המידע הגדול ביותר שלה מחוץ לארצות הברית.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x