עיתונאים ואקטיביסטים למיקרוסופט: די להאזנות הסתר בסקייפ
מכתב פתוח שהועבר להנהלות מיקרוסופט וסקייפ דורש מהן לא לאפשר ציתות לשיחות בשירות הפופולרי. לטענת הכותבים, מספר רב של שיחות סקייפ מיורטות על ידי גורמים ממשלתיים ואחרים
- גרטנר: סמסונג קטפה מידי אפל את תואר "צרכנית השבבים המובילה"
- המשבר של אפל נמצא רק בראש של המשקיעים
- הולנד לא רוצה להיות מקלט מס, ענקיות כגוגל ומיקרוסופט יתחילו לשלם
לשירות שיחות ה-VoIP, שנמצא בבעלות מיקרוסופט, יש 600 מיליון משתמשים והוא נחשב לפופולרי במיוחד בקרב פעילי אופוזיציה במדינות דוגמת סין, שכן הוא מאפשר לכאורה לנהל שיחות מחוץ לעינו הפקוחה של השלטון. ואולם, לפי דיווחים גם השיחות המתנהלות בסקייפ אינן חשאיות לחלוטין.
ארגון הגנת זכויות הגולשים EFF, ארגון עיתונאים ללא גבולות וארגונים נוספים שלחו מכתב פתוח להנהלות סקייפ ומיקרוסופט ובו על כך שמדיניות סקייפ בנוגע לחשאיות השיחות שמתנהלות בשירות הינה "לא ברורה ומבלבלת". הם שמו דגש על נושא הגישה של ממשלות וגורמי צד ג' לנתונים שעוברים בשירות ההודעות הפופולרי.
חלק ניכר מהחשש קשור ב-TOM-Skype, גרסה סינית של תוכנת סקייפ שכוללת שמצנזרת הודעות טקסט שהוגדרו כ"לא-ראויות למשלוח". התוכנה נראית ופועלת בדיוק כמו תוכנת סקייפ התקנית, מה שמעלה את החשש שמשתמשים רבים לא מודעים לכך שהתקשורת מנותבת דרך שרתים סיניים.
מאזינים למתנגדי משטר
רמת המעקב אחר שיחות הקול והווידאו שמתנהלות ב-TOM-Skype אינה ברורה, ואולם הארגונים ששלחו את המכתב חוששים כי היא משמשת לצורך ציטוט לשיחות של מתנגדי משטר. “עיתונאים ואקטיביסטים רבים דיווחו לנו שהתקשורת שלהם בסקייפ יורטה”, אמר ל-The Verge נציג עיתונאים ללא גבולות, גרגואר פוג'ה.
מרטין ג'ונסון, מאתר Greatfire.org, שעוקב אחרי מצב הצנזורה המקוונת בסין וחתום גם הוא על המכתב, הוסיף: “אנשים עדיין לא מודעים. מיקרוסופט לא פעלה לשיפור המצב, אז לפרסום המכתב יש חשיבות רבה". לדברי פוג'ה, ניתן אמנם להשתמש בשירותים אחרים מבוססי קוד פתוח, ואולם מספר המשתמשים בהם זעיר בהשוואה לסקייפ. “הבעיה היא שהרגלים משתנים לאט מאוד", הוסיף פוג'ה.