טקסס אינסטרומנטס מודיעה על פיטורים בעולם ובישראל
החברה תפטר 55 עובדים בישראל ויותר מ-1,700 בכל רחבי העולם. גם פנסוניק היפנית הודיעה מצידה על גל פיטורים משמעותי של 10 אלף איש
גל הפיטורים בטקסס אינסטרומנטס עליו דווח בכלכליסט לפני מספר שבועות מגיע לכדי מימוש. חברת השבבים האמריקאית הודיעה היום (ה') כי תפטר כ- 1,700 עובדים בעקבות רה-ארגון של חטיבת ה-OMAP, והפסקת הפיתוח של מעבדי הסלולר המיועדים לטלפונים חכמים וטאבלטים. גל הפיטורים גם יפגע ב-55 עובדים במרכז המו"פ המקומי ברעננה.
החברה תתמקד מעתה בעיקר בפיתוח שבבים לתחום הרכב והתעשייה וכן מערכות אלחוטיות שונות. TI מעסיקה כיום ברעננה כ- 300 עובדים. החברה בישראל אחראית על שיווק רכיבים אלקטרוניים כגון בקרים ומעבדים שונים לחברות ההייטק המקומיות, ובמקביל עוסקת בפיתוח טכנולוגיות אלחוט לרדיו, GPS, בלוטות' ו- WLAN. הפיטורים והקיצוצים יחסכו לחברה 450 מיליון דולר עד סוף 2013, ויעלו ל-TI כ-325 מליון דולר בפיצויים לעובדים, מרביתם יתבצעו עוד הרבעון הזה.
אבנר גורן, מנכ"ל משותף בטקסס אינסטרומנטס ישראל, והאחראי על חטיבת שבבי ה- OMAP, אמר: "לאחרונה הכריזה TI על כוונותיה למקד את פעילותה בתחום מעבדי ה- OMAP והקישוריות האלחוטית בשווקים חדשים ובמגוון יישומים תעשייתיים וצרכניים. במקביל, החברה בוחרת שלא להתמקד בתחום המובייל שבו ישנה מגמה הולכת וגוברת של חברות המפתחות פתרונות מבית ומייצרות בעצמן שבבים המותאמים לצורכיהן."
"שינויים אלו משפיעים לצערי גם על מרכז הפיתוח של TI בישראל. אני רוצה להדגיש שעל אף שאנו נאלצים לצמצם את מצבת כוח האדם ולהיפרד מעובדים, TI נשארת מחויבת למרכז הפיתוח המקומי שימשיך לקיים את פיתוח הקישוריות האלחוטית וניהול המכירות ללקוחות של החברה בישראל". החברה גם תפעל בתחום המוצרים המשולבים (embedded), וכן בתקשורת למוצרים אלקטרוניים ופיתוח Internet of Things.
פעילות TI בישראל מבוססת על כמה רכישות, הראשונה שבהן היא של ליבית מיסודו של פרופ' אודי וינשטיין, שנמכרה בשנת 1999 תמורת 365 מיליון דולר והפכה ליסודות מרכז החברה האמריקאית בישראל. בהמשך רכשה TI את באטרפליי של יאיר שוהם ב־50 מיליון דולר ובשנת 2010 מכרה לאינטל את חטיבת מודם הכבלים שלה והעבירה 40 מעובדיה לאינטל.
זהו גל הפיטורים הראשון ב-TI ישראל מאז 2009, אז פוטרו כ-50 איש. החברה מנהלת כעת מגעים למכירת מחלקת שבבי הסלולר לאמזון, כפי שנחשף ב"כלכליסט".
לא רק בטקסס, הפיטורים גם מעבר לים
גם פנסוניק מתכננת סבב קיצוצים משמעותי, וצפויה לפטר לא פחות מ-10 אלפים עובדים עד סוף השנה הפיסקלית, במרץ הקרוב. זאת, על רקע קשיים תפעוליים משמעותיים: כחמישית מ-88 היחידות העסקיות השונות של ענקית האלקטרוניקה היפנית מפסידות כסף, ורק מחצית מהן עמדו ביעד החברה של 5% רווח תפעולי.
"הבוס החדש שלנו (נשיא החברה קאזוהירו טסוגה, שנכנס לתפקיד ביוני השנה; ע"כ) אמר שהיחידות העסקיות צריכות להגיע לרווח תפעולי של 5% לפחות בתוך שלוש שנים", אמר סמנכ"ל הכספים של פנסוניק, הידאקי קאוואי, לסוכנות הידיעות רויטרס. “אבל לא נחכה כל כך הרבה זמן כדי להתמודד עם יחידות שצריך לטפל בהן".
בחודש שעבר, הזהירה פנסוניק שהיא עתידה לרשום הפסד של 10 מיליארד דולר בשנת הכספים הנוכחית. על מנת לקזז הפסד זה, בנוסף לפיטורים, מתכננת החברה גם למכור נכסים בשווי 110 מיליארד ין (כ-1.4 מיליארד דולר), ובראשם קרקעות ובניינים של החברה ביפן.