עובדים לשעבר בסורפס מנסים לעצור את האקזיט
בעלי מניות בחברה טוענים כי מכירת החברה נעשתה ללא ידיעתם ושיאבדו את זכויותיהם אם תושלם. חברת הציוד הרפואי הישראלית תימכר לסטרייקר האמריקאית ב-135 מיליון דולר עד סוף השנה
כמה מבעלי המניות בחברת הציוד הרפואי הישראלית-אמריקאית סורפס מדיקל מנסים לעצור את מכירתה לידי חברת סטרייקר האמריקאית. שלושה בעלי מניות בחברה, אדם האוורד, ניר מרום ורועי ורצברגר הגישו היום (ב') בקשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב לעצור את עסקת המכירה שלה לסטרייקר שפורסמה בחודש שעבר
לפי פרטי העסקה, 100 מיליון דולר היו אמורים לעבור למייסדים הישראלים ולבעלי המניות במזומן ועוד 35 מיליון דולר בהמשך הדרך על פי עמידה ביעדים עסקיים. התובעים מבקשים לעצור את עסקת המכירה, כמו גם כל העברת מניות או תשלום, או נכסים כלשהם.
האוורד, מרום ו-ורצברגר, טוענים שעל אף שהם בעלי מניות בחברה מאז 2007, לא נמסרה להם כל הודעה בדבר מכירתה. לטענתם, סורפס התכוונה לשלול מהמבקשים את זכויותיהם בחברה. את ההודעה על העסקה, הם למדו מהתקשורת. על פי חששם, החלק שלהם בחברה יאבד אם תושלם העסקה. לטענתם, הם מחזיקים ב- 5% ממניות החברה שהגיעו להם על שירותי פיתוח עסקי שנתנו לחברה, וכי הם זכאים לקבל 5% נוספים במידה והחברה תימכר ביותר מ-9 מיליון דולר.
השותפים שנזנחו
שלושת התובעים הם יועצים לשעבר בחברת מקינזי אשר פרשו ממנה והפכו ליועצים עצמאיים. לטענת השלושה, הם קיבלו פניה מיגאל גראד, שהקים בשנת 1998 חברה בשם מיינדגארד שנוסדה על מנת לטפל בשבץ מוחי. היא גייסה מיליוני דולרים אך נסגרה ב-2005 לאחר כשלון בפיתוח הטכנולוגי. גראד, ממקימי מיינדגארד רכש את הזכויות לקניין הרוחני של החברה בתמורה ל-150 אלף דולר והקים את סורפס כדי להמשיך ולפתח את הטכנולוגיה, ולאחר מכן צירף אליו את המייסדים בארי ליבר ואיג'יי קומאר. על פי רשם החברות, מחזיקים גראד, ליבר וקומאר 75% ממניות החברה.
לטענת השלושה, גראד שלח להם מייל בשנת 2007 ובו הוא מספר להם שהוא מחפש שותפים לפיתוח החברה, ולאחר משא ומתן הגיעו להסכם לפיו השלושה יקבלו 5% ממניות החברה ועוד 5% במידה וזו תמכר בסכום העולה על 9 מיליון דולר. למרות זאת, השלושה מודים בבקשה שהוגשה לבית המשפט, כי לא נחתם הסכם רשמי, וזו רק כי "במועד הפגישה לא היה בידי הצדדים עותק פיזי לחתימה והעותק היחיד היה על מחשבו של הווארד".
לטענתם, הם יזמו פגישות רבות עם גורמים רלונטים בחו"ל, נפגשו עם נציגים של ג'ונסון אנד ג'ונסון ובוסטון סיינטיפיק, היו אחראים על הכנת תכנית עסקית לחברה, על יישומה בפועל, כתבו פרוטוקולים לביצוע ניסויים קליניים, ושימשו כנציגי הקשר של החברה עם ספקי ציוד ומשרדי עורכי פטנטים. לטענתם, החברה אף הנפיקה להם כרטיסי ביקור. לטענתם, בשנת 2007 שימש הווארד כמנכ"ל בפועל של החברה וזאת לאחר שלפי כתב הבקשה, גראד לא מילא את תפקידו כמנכ"ל באופן שנדרש ממנו. גראד סירב להגיב לידיעה. מעורכי הדין של גראד, סורפס וסטרייקר, לא התקבלה תגובה.
מחקר רפואי שעלה לארה"ב
סורפס מדיקל (Surpass Medical) פעילה בארה"ב לאחר שמייסדיה הישראלים העבירו לשם את פעילותה מישראל. סטרייקר האמריקאית כבר הודיעה על העסקה לפני כשבועיים וציינה כי היא צפויה להחתם סופית עד סוף הרבעון האחרון של השנה. על פי הבקשה שהוגשה לבית המשפט, משיחה שקיימו התובעים עם אחד מבעתי המניות בחברה נמסר כי טרם הועברו תשלומים כלשהם כך שהעסקה טרם הושלמה.
על פי חברת המחקר IVC, סורפס הוקמה בשנת 2005 ויש לה 5 עובדים בתל אביב ומרכז פיתוח בפלורידה, ארה"ב. החברה מפתחת סטנטים וטכנולוגיות שמונעות היווצרות של דימום מוחי, בטכניקת ניתוב זרימת דם שאינה מצריכה ניתוחים. ב-2008 סגרה חברת סטרייקר את הפעילות של חברת סייטליין, אותה רכשה בשנת 2006 תמורת 150 מיליון דולר.