$
הייטק והון סיכון

בקשת פירוק הוגשה נגד טקטיום של פיטנגו ויעקב שחר

חברה מהונג קונג טוענת כי טקטיום, שמפתחת התקנים לטעינת טלפונים ומכשירים ניידים, חייבת לה כ־300 אלף דולר וכי היא חדלת פירעון

אסף גלעד 08:2813.11.12

חברה מהונג קונג חושפת את מצבה הרעוע של חברת המטענים החשמליים של יעקב שחר, בעליה של קבוצת הכדורגל מכבי חיפה, וקרן פיטנגו. נטביט, יצרנית ספקי כוח למכשירים ניידים מהונג קונג, הגישה אתמול בקשת פירוק לטקטיום (Techtium) מרמת החייל בתל אביב, מאחר שהחברה לטענתה חדלת פירעון ותהיה חייבת לה 1.8 מיליון דולר אם תממש נכסים.

מהבקשה, שהוגשה לבית המשפט המחוזי בתל אביב באמצעות עו"ד אסף ביגר ממשרד עמית פולק מטלון, עולה כי טקטיום לא שילמה את כל חובותיה לנטביט לטענתה, למרות בקשות חוזרות. החוב הנוכחי שאותו דורשת נטביט הוא 280 אלף דולר, אך לפי ההסכם בין טקטיום לנטביט, אם טקטיום תיאלץ למכור את הקניין הרוחני שלה, כפי שעשוי לקרות עקב פירוק או כינוס נכסים, היא תצטרך לשלם סכום נוסף של 1.5 מיליון דולר.

 

לעו"ד אסף ביגר, שותף במשרד עמית פולק מטלון ושות' לעו"ד אסף ביגר, שותף במשרד עמית פולק מטלון ושות' צילום: אייל פרידמן

 

טקטיום נוסדה ב־1995 על ידי גיא וינשטיין ודרור מנור. החברה פיתחה מתקן שמאפשר לטעון סוללות של מכשירים ניידים על ידי שימוש בסוללות אצבע, ובהמשך שיתפה פעולה עם חברת הסוללות אנרג'ייזר בפיתוח המתקן. טקטיום, שמעסיקה כ־30 עובדים, מומנה בימיה הראשונים על ידי שחר, עם המשקיע הסדרתי גיא גמזו, איש העסקים דן ויסמן, לשעבר בכיר בפקארד בל, ואיש העסקים אריה עובדיה, לשעבר חבר במליאת רשות ני"ע, מנכ"ל חברת הסיגריות דובק ויו"ר קבוצת הפניקס.

 

ב־2006 רכשה ענקית הסוללות אנרג'ייזר נתח של 10% מהחברה תמורת 5 מיליון דולר, ושנה לאחר מכן הצטרפו למשקיעים בה פיטנגו ופועלים ונצ'רס. לפי אתר החברה, טקטיום גייסה 25 מיליון דולר בהשקעות הון סיכון עד 2007, אך ל"כלכליסט" נודע כי מאז העבירו קרן פיטנגו ושחר מיליוני דולרים רבים לחברה. למעשה, מדי חודש מעבירים המשקיעים מאות אלפי דולרים כדי להותירה בחיים. תגובת החברה לא נמסרה בבקשה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x