תעשיית הסלולר מייצרת גיבורי IT
השימוש הגובר והולך במכשירים ניידים וטרנד ה-BYOD מחייבים היערכות מחודשת של מחלקות ה-IT, כיצד עושים זאת?
בסקר של רויטרס מתחילת השנה נמצא כי אחד מכל חמישה עובדים ברחבי העולם עובד מהבית לעתים קרובות וכמעט 10% עובדים מביתם מדי יום. עבודה מהבית, לוותה בעבר בחשש כבד שהעובדים יהיו פחות פרודוקטיביים, נמצאת כאן ועכשיו ומספר החברות המאמצות עבודה מהבית לצד אימוץ הפרדיגמה BYOD
לדוגמא: יותר מ-13,000 עובדים של חברת BT לעולם לא הגיעו למשרד ועל פי בלוג אחרון שנכתב על ידי למברט הופסטרה, מומחה אבטחה ויועץ בכיר בצוות הייעוץ של BT, "תופעת BYOD היא מסביבנו ויש לה יתרונות גם למשתמשי הקצה וגם לעובדים".
האתגר של מנהלי ה-IT
הטמעה מוצלחת של תכניות עבודה מהבית ו-BYOD המבטיחות הגנה על המידע הארגוני, מהווה אתגר גדול עבור מנהלי ה-IT. הבעיה אינה נוגעת רק לעובדים מהבית, אלא גם לכל עובד המתחבר מרחוק, וכיום, מדובר על רוב העובדים, במיוחד כאשר אנו חושבים על התדירות שבה כולנו בודקים דוא"ל כאשר אנו מחוץ למשרד.
בהתחשב בערך הרב שיש למידע הארגוני, ניתן להבין מדוע מנהלי ה-IT נראים לעיתים פרנואידים במקצת, (אולי אתם זוכרים את ספרו הידוע של אנדי גרוב: "רק הפרנואידים שורדים"), לכן המידע הארגוני מחייב מדיניות והגנות.
המגמה הסלולרית הנוכחית, שבה יש ליותר ויותר מכשירים ניידים הפועלים על גבי פלטפורמה פתוחה – כגון טאבלטים וסמארטפונים – גישה ליישומים ארגוניים, היא אחד הגורמים לכך שמנהלי ה-IT הפכו לסופר-פרנואידים.
העובדים, מצד שני, מרגישים שזו זכותם להשתמש בסמארטפונים ובטאבלטים שלהם ומאמינים כי זו אחריותה של מחלקת ה-IT לתמוך במכשירים אלו. במידה ולמחלקת ה-IT אין מדיניות של תמיכה במכשירים האישיים, הרי שמומחי ה-IT נתפסים כמעכבי תפוקה.
השאלה היא, אם כן, באיזו רמה מאבטחים מנהלי ה-IT את הטאבלטים והסמארטפונים המשמשים את העובדים לגישה למידע הארגוני? וכיצד מסייעת תעשיית הסלולר להפוך את מומחי ה-IT לגיבורים ביחס למכשירים הניידים שהם "Enterprise-Ready’'?
גיבורי ה-IT
כדי שמנהלי ה-IT הארגוני יהיו בשליטה, כל המערכת הסלולרית צריכה לאחד כוחות וליצור טלפונים ניידים שמלכתחילה הם "Enterprise-Ready". המכשירים הסלולריים לצרכנים יכללו מראש את רמת האבטחה, הניהול והביצועים הדרושים לצורך תמיכה ב-BYOD.
הטכנולוגיה החדשנית המוצעת כיום מאפשרת הקצאה וניהול של אזור ארגוני מאובטח במכונה וירטואלית נפרדת על פלטפורמת החומרה הקיימת. באמצעות טכנולוגיה זו יישומים והמידע הארגוני יכולים לפעול על מערכת הפעלה ייעודית, נפרדת ומאובטחת על המכשיר הסלולרי הפתוח של הצרכן. על ידי שמירת היישומים והמידע הארגוני על מערכת הפעלה נפרדת, יכולים מנהלי ה-IT לנהל את מערכת ההפעלה ולאכוף מדיניות ללא התערבות במערכת ההפעלה הפרטית האישית.
המשתמש עדיין יכול להוריד יישומים ולגשת לדוא"ל האישי שלו באזור אחד, הפרטי, ובתוך כך מנהל ה-IT יוכל להתקין, לעדכן, לפקח ולהסיר יישומים ומידע באזור האחר, הארגוני. טכנולוגיה זו אינה מוגבלת למערכת הפעלה אחת או למכשיר יחיד וניתנת לפריסה על סמארטפונים ועל טאבלטים.
עם הצמיחה במספר העובדים מהבית והעובדים מרחוק, התמיכה ב-BYOD היא הכרחית עבור מנהלי ה-IT. תעשיית הסלולר חייבת לשתף פעולה על מנת להעניק למנהלי ה IT את הכלים הנחוצים להם על מנת לאפשר תכנית BYOD יעילה, ולא להקשות על עבודתם.
על התעשייה להעניק את הבסיס להבטחה כי למכשירים חכמים הפועלים על גבי פלטפורמה פתוחה יהיו האבטחה, הניהול והביצועים הנדרשים על ידי מנהלי ה-IT. על ידי בנייה מראש של הדור הבא של הסמאטרפונים והטאבלטים כ-"Enterprise-Ready", יכולה תעשיית הסלולר להפוך לשותף מרכזי בטרנספורמציה של ה-IT הארגוני.
הכותב הינו מנהל שיווק מוצרים ברד בנד תוכנה