$
אינטרנט

לראשונה בארה"ב: ה-FBI חסם אתרי אפליקציות אנדרואיד פיראטיות

הרשויות חסמו שלושה אתרים ופרסמו בהם איומים נגד הפרת זכויות יוצרים. בדיקת "כלכליסט" גילתה שחלק מהאתרים עדיין זמינים למורידי האפליקציות

עומר כביר 17:3422.08.12

רשויות החוק בארה"ב השתלטו על הדומיינים של שלושה אתרים שלפי החשד הפיצו אפליקציות אנדרואיד פיראטיות; כך מסר אתמול (ג') ממשרד המשפטים האמריקאי בהודעה לעיתונות.

 

לטענת המשרד, מדובר בפעם הראשונה שבה ננקטת פעולה שכזו נגד חנויות אפליקציות פיראטיות. ואולם, למרות ההודעה

לפחות אחד מבין האתרים המדוברים מסוגל להמשיך ולפעול כמעט ללא הפרעה.

 

במבצע, שבו היו מעורבים האף-בי-איי, משרד המשפטים האמריקאי וכן גורמי אכיפת חוק בהולנד ובצרפת, השתלטו הרשויות על הדומיינים של שלושה אתרים - applanet.net, appbucket.net ו-snappzmarket.com. לגולשים לכתובות אלו מוצגת הודעה שמבשרת: “הדומיין נתפס על ידי האף-בי-איי... הפרת זכויות יוצרים ביודעין הינה פשע פדרלי שנושאת עונשה של עד חמש שנות מאסר וקנס של 250 אלף דולר".

 

במסגרת המבצע, סוכני אף-בי-איי הורידו מהאתרים שנסגרו אלפי עותקים פיראטיים של אפליקציות פופולריות בתשלום, שהופצו כמובן ללא הסכמת המפתחים. ברוב המקרים, השרתים עליהם אוחסנו האפליקציות נמצאו מחוץ לארה"ב, ורשויות החוק במדינות אלו סייעו בהשגת ראיות שנשמרו בשרתים אלו.

 

באתר Android Police צוין שהפופולרי מבין שלושת האתרים, Applanet, סיפק גישה ל-15 אלף אפליקציות, וצבר 80 אלף לייקים בפייסבוק ו-21 אלף עוקבים בטוויטר. 

 

האתרים נחסמו, התוכן עדיין זמין

 

מבדיקת "כלכליסט" עולה שהמבצע רשם הצלחה חלקית, ולפחות במקרה אחד נראה שכל שהצליחו לעשות רשויות החוק הוא לחסום את הגישה לאתר אך לא לתפוס את השרתים או להוריד את התוכן שמאוחסן בו מהרשת.

 

נכון לכתיבת שורות אלו, אתר applane.net זמין בגלישה מישראל וניתן להוריד ממנו אפליקציות. בגלישה מכתובת IP הנמצאת בארה"ב, לעומת זאת, מוצגת אותה הודעת אזהרה שניתן למצוא באתרים האחרים.

 

המשמעות היא שלפחות במקרי זה שרתי האתר עדיין פעילים, ושכל שהצליחו הרשויות בארה"ב היה להשתלט על דומיין האתר ולמנוע את ניתוב המשתמש לאתר עצמו. הדבר יאפשר, למעשה, לאתר להמשיך ולפעול כרגיל באמצעות דומיין חדשה אליה יוכל לשלוח את המשתמשים. ייתכן שזה המצב גם בעבור שני האתרים האחרים.

 

"פעילות נגד תוכן פיראטי - כולל אפליקציות פופולריות - נמצאת בעדיפות עליונה", אמר לני ברואר, המשנה לתובע הכללי של ארה"ב. “אפליקציות הפכו לחלק חיוני בכלכלה ובתרבות היצירה של המדינה שלנו, ואנחנו מחויבים להגן על יוצרי האפליקציות מאלו שמבקשים לגנוב אותן. חוקי זכויות היוצרים תקפים לאפליקציות מובייל בדיוק כמו שהם תקפים לתוכנה אחרת, למוסיקה וליצירות כתובות".

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x