$
הייטק והון סיכון

גוגל סוגרת את המרכז של מוטורולה מוביליטי בישראל

כשלושים עובדים מקומיים יפוטרו. זאת במסגרת גל פיטורים של 4,000 עובדים מרחבי העולם בעקבות רכישת יצרנית הסלולר על ידי גוגל

אסף גלעד 16:0719.08.12
מרכז המו"פ הישראלי של מוטורולה מוביליטי הוא אחד מ-30 המרכזים חסרי המזל של החברה בעולם שייאלצו להסגר. כך אישרו דוברי נציגי החברה בפני "כלכליסט". כתוצאה מהמהלך, יפוטרו 30 עובדי החברה בישראל, רובם אנשי מכירות העוסקים בשיווק ישיר של מכשירי מוטורולה בישראל. מאז שהחלה החברה
לשווק את מכשיריה בכל העולם, היא עושה זאת בעיקר באמצעות סניפים ישירים שלה ולא באמצעות מפיצים חיצוניים כפי שקורה אצל רוב יצרניות הסלולר.

 

גוגל, שרכשה את מוטורולה מוביליטי תמורת 12.5 מיליארד דולר, הודיעה בשבוע שעבר כי תקצץ כ-4,000 משרות - 20% מכלל המועסקים ביצרנית הסלולר. שני שליש מהקיצוצים יעשו מחוץ לארצות הברית. מתוך 90 מרכזי מוטורולה בעולם, כשליש ייסגרו או ייאוחדו - וכאמור, המרכז הישראלי אחד מהם.

 

את פעילות מוטורולה מובליטי מנהל קובי כליף, יחד עם סמנכ"ל השיווק יובל פרידן שאחראי על שיווק מכשירי הסמארטפונים והטאבלטים של מוטורולה בארץ. ככל הנראה, גוגל סגרה את המרכזים הקטנים יותר של מוטורולה בעולם, אלה שגודל השוק שלהם לא הצדיק כלכלית קיום מרכז מכירות עצמאי. טרם התברר למי יעבור זכיון שיווק מוצרי מוטורולה בישראל.

 

נוסף על כך, מעמדה של קרן ההון סיכון של מוטורולה מובליטי בישראל, נמצאת כעת בחוסר וודאות על רקע פעילותה של גוגל בתחום, גם בישראל. ממוטורולה מוביליטי טרם נתקבלה תגובה לידיעה. 

 

ריבוי המוטורולות

 

בינואר 2011 חברת התקשורת הותיקה מוטורולה החליטה לבצע ספין-אוף ולהתפצל לשתי חברות, דבר שהוביל לשינויים משמעותיים גם בהרכב הכוח בישראל. ב-2012, גוגל החליטה כאמור לרכוש את זרוע הסלולר.

 

בישראל, מוטורולה סולושיינס שולטת על החלק הארי של עובדי מוטורולה לשעבר בארץ. היא מעסיקה כיום למעלה מ- 1,500 עובדים, כמחציתם אנשי מו"פ.

 

הפעילות הישראלית של החברה השניה, מוטורולה מוביליטי, נבנתה על בסיס חטיבת הסלולר העולמית, והיא מרכזת את פעילותה של חברת ביטבנד, שאותה רכשה מוטורולה לפני כשנתיים. יחד עם אנשי המכירות והשירות, כללה החטיבה המקומית כ- 50 איש בשנה שעברה. השנה, כאמור, נותרו בה כ- 30 עובדים שצפויים לאבד את משרתם.

 

חלק מהשינוי האסטרטגי של מוטורולה מוביליטי כולל הפחתה ניכרת במספר המכשירים שצפויים לצאת לשוק, מ-27 דגמים שונים כיום לדגמים ספורים. ההשקעה במחקר ובפיתוח צפויה דווקא לגדול - גוגל משקיעה סכומי שיא בפיתוח. בין השאר, מוטורולה מוביליטי מעוניינת לפתח סוללות ארוכות טווח, מצלמות איכותיות יותר, ואפשרויות נוספות כגון זיהוי הנוכחים בחדר על פי זיהוי קולותיהם.

 

את פיתוח קו הטלפונים החדש לקחה על עצמה רגינה דוגאן, לשעבר מנהלת המחקר בפנטגון ובכירה ב-DARPA, שמונתה לתפקיד במרץ האחרון. מהלך הקיצוצים העולמי צפוי לחסוך לגוגל 275 מיליון דולר עד סוף השנה, ובנוסף ייתכנו קיצוצים נוספים בכדי להביא את החטיבה לרווחיות.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x