"גוגל ופייסבוק חומקות מאחריות - ומתכחשות לפשעי הפרת הפרטיות"
כך טען ג'יי תומאס רוש, בכיר בנציבות הסחר הפדרלית בארה"ב. לדבריו, הפשרות שהשיגו פייסבוק וגוגל עם ה-FTC מאפשרות לחברות להמשיך לפעול כרצונן - על אף הפגיעה בפרטיות הגולשים
נציבות הסחר הפדרלית (ה-FTC) אישרה בסוף השבוע רשמית את הפשרות שאליהן הגיעה עם גוגל ופייסבוק בשל הפרות הפרטיות של שתי החברות. לאור זאת, מתח אחד מחמשת הניצבים של ה-FTC ביקורת נוקבת על המצב. לטענתו, החברות פשוט משלמות קנסות ומגיעות לפשרות עם הנציבות - ואז מתכחשות לפשעיהן.
ג'יי תומאס רוש התנגד לסעיפי הפשרה עם שתי החברות. לדבריו, הסעיפים מנוגדים לתקנות ה-FTC, ומאפשרים לפייסבוק וגוגל להתחמק מאחריות בפרשות איסוף מידע פרטי ללא אישור ומעקב חשאי אחר הגולשים. אף ששלושה נציבים אחרים מתוך חמישה לא קיבלו את טענותיו של רוש, ה-FTC מסרה לניו יורק טיימס שבקרוב ייערך דיון מחדש במדיניות זו.
המתווה של הפשרה עם פייסבוק פורסם כבר בנובמבר 2011, והיא אושרה בסוף השבוע סופית אחרי שהובאה לעיון הציבור. פייסבוק לא תוכל עוד לבצע שינויי פרטיות בשיטת opt-out, כלומר מבלי לקבל מראש את הסכמת המשתמש לשינוי, ותיאלץ ליידע את המשתמשים מראש על כל שינוי עתידי ולקבל את הסכמתם.
ה-FTC מצאה בשעתו שפייסבוק מסרה למשתמשים מידע שקרי בשורה של מקרים, בעיקר כשאמרה להם שהמידע שלהם יישאר פרטי, בעודה חולקת אותו עם מגוון רחב של גופי צד שלישי. פייסבוק תהיה תחת ביקורת של ה-FTC במהלך 20 השנים הבאות.
במקביל, אישרה ה-FTC סופית את הפשרה עם גוגל, שעקפה את הגנות הפרטיות של משתמשי ספארי ועקבה אחריהם באייפון למרות שהגדרות הפרטיות שלהם אסרו זאת במפורש. מאחר וגוגל הפרה בכך את הפשרה שאליה הגיעה עם ה-FTC בשנה שעברה (בשל הפרות הפרטיות של גוגל באזז), הטילה ה-FTC על גוגל את הקנס הגדול בתולדות הנציבות: 22.5 מיליון דולר.