אמזון מתכננת סמארטפון משלה
על פי ידיעה שלא אושרה, פוקסקון כבר מרכיבה בימים אלו את הטלפון החכם של אמזון שמיועד להתחרות באייפון. בדומה לקינדל פייר, הטלפון צפוי לאפשר למשתמשים חוויית צריכת תוכן קלה
אמזון מתכננת להוציא לשוק סמארטפון פרי פיתוחה, המבוסס על מערכת ההפעלה אנדרואיד. כך דיווחה בסוף השבוע סוכנות הידיעות בלומברג, על סמך שני מקורות המקורבים לנושא. אמזון נמנעה מלהגיב על הידיעה. לפי הדיווח, חברת פוקסקון, הידועה בכך שהיא מרכיבה את רוב מוצרי האלקטרוניקה ברחבי
המקורות גם טוענים כי יצור הטלפון החל כבר וכי אמזון עסוקה בנסיונות לרכישת פטנטים הקשורים לתחום הסלולר, בין השאר כדי להגן על עצמה מפני תביעות הפטנטים שצפויות להופיע – בוודאי מצד אפל, שתובעת את כל יצרני מכשירי האנדרואיד. בין השאר, היא ניסתה לרכוש את הפטנטים של חברת InterDigital האמריקאית, אך זו הודיעה בתחילת יוני כי החליטה למכור את הפטנטים שלה במקום זאת לאינטל, שגם מקדמת את פתרונות הסלולר שלה. אמזון נמצאת, על פי הדיווחים, במגעים עם חברות נוספות שיש להן פטנטים בתחום.
יצוין כי לוח הזמנים לצאתו של הסמארטפון של אמזון איננו ידוע, אך לאחרונה רווחו דיווחים על כך שהיא עומדת שני טאבלטים חדשים, ביניהם דור המשך לטאבלט קינדל פייר. המגזין Wired העריך כי סביר שהחברה תודיע על שני המכשירים בו זמנית במהלך אוגוסט הקרוב.
אמזון מהדקת את השליטה שלה בשוק החומרה
במידה ואמזון אכן תבחר להשיק טלפון חכם, הדבר יכול להראות כצעד האחרון באסטרטגיה שלה לעבור מקמעונאית ליצרנית חמורה. בתחילת דרכה בתחום, היא הסתפקה בקוראים האלקטרוניים הפופולריים שלה מסדרת הקינדל, אך בסוף 2011 החלה לשווק גם את הטאבלט שלה, הקינדל פייר. בעוד שמכשירי הקינדל הראשונים רק אפשרו למשתמשים לרכוש את הספרים הדיגיטליים של אמזון – והחברה מכניסה הרבה יותר מתוכן דיגיטלי מאשר ממכירת המכשירים עצמם – הרי שהקינדל פייר איפשר לה להרחיב את מכירות התוכן שלה גם לתחום המוזיקה והסרטים.
ב-Wired ציינו שלאמזון יש היסטוריה של מכירת מכשירים במחיר נמוך יחסית, משום שעיקר הכנסותיה מגיעות מתוכן, וכי אם תמשיך במגמה הזו היא עשויה להתחרות ביצרניות הסמארטפונים המבוססות – אפל וסמסונג – באמצעות שיווק הטלפון החכם שלה במחיר אטרקטיבי במיוחד. הדבר גם יאפשר לה להרחיב גם את אחיזתה בתחום האפליקציות. לאחרונה החברה הודיעה על כוונה להרחיב את הגישה לחנות האפליקציות שלה גם לתושבי אירופה ובהדרגה לשאר העולם.