סיקר סקיוריטי נמכרת ב 10 מיליון דולר במניות
החברה, היושבת ברצליה פיתוח נמכרה לידי קווטיום הצרפתית. עובדי החברה ישארו בארץ. סיקר פיתחה מערכת אוטומטית לאיתור פרצות אבטחה במערכות ארגוניות גדולות
מיני-אקזיט בענף אבטחת המידע: חברת הסטארט-אפ הקטנה סיקר סקיוריטי (Seeker Security), המפתחת תוכנת אבטחה כנגד האקרים לארגונים גדולים, נמכרת לחברת התוכנה הצרפתית קווטיום (Quotium) תמורת מניות. שווי עסקת המיזוג מוערך ב-10 מיליון דולר, ובמסגרתה תהפוך סיקר סקיוריטי למרכז הפיתוח
כל 20 עובדי החברה הממוקמים כיום במשרדיה בהרצליה פיתוח צפויים להשאר בתפקידם הנוכחי. המנכ"ל והמייסד של סיקר, עופר מאור, ימונה לתפקיד סמנכ"ל הטכנולוגיות של קווטיום וימשיך לנהל את הפעילות הישראלית של סיקר בישראל.
לדברי מאור, בעקבות המיזוג יגייס המרכז הישראלי 10 עובדים נוספים במהלך השנה הקרובה. "היה חשוב לנו לכל אורך המשא ומתן לוודא שהטכנולוגיה שפיתחנו תישאר בישראל ותעזור למיצוב של ישראל כמובילה טכנולוגית", אמר מאור.
בסיקר הושקעו עד כה כמיליון דולר בלבד על ידי המשקיע הסדרתי אריק לוקאץ', וכן על ידי חברת האנרגיה הסלובקית Green Energy. קווטיום השקיעה בעצמה בחברה לפני כשלוש שנים והחזיקה ב-7% מהמניות. סיקר וקווטיום שיתפו פעולה במשך השנים האחרונות בפיתוח ובשיווק מוצר אבטחה מבית סיקר. בהמשך, זכה המיזם המשותף לקבל מימון מתכנית יוריקה לחדשנות של האיחוד האירופי וכן להשקעות מהמדען הראשי בישראל ובצרפת.
סיקר סקיוריטי הוקמה בשנת 2004 כחברת אבטחה בשם האקטיקס על ידי היזמים רון פורת, טל מוזס, ועופר מאור. היא פיתחה שירות לבדיקת מערכות מידע ארגונית כנגד התקפות האקרים, וכן זיהוי פרצות אבטחה וייעוץ כיצד לכסותם. בשנה שעברה החברה מכרה את פעילות הייעוץ שלה לארנסט אנד יאנג תמורת סכום לא ידוע, ובעקבותיה עבר מוזס, יחד עם כעשרה עובדים, אל הרוכשת במשרדיה בתל אביב.
לאחר מכן עזב פורת להקמת מיזם חדש, ואילו מאור נותר מנהל הפעילות החדשה של הקטיקס. שם החברה שונה לסיקר סקריוטי והיא החלה להתמקד בפיתוח מערכת אוטומטית לבדיקת פרצות אבטחה, אותה פיתחה כאמור במשותף עם קווטיום הצרפתית.
המערכת של סיקר מאתרת פרצות, מאמתת אותן ומתעדת את תהליך ההתקפה בוידאו - וכל זאת באופן אוטומטי לחלוטין, כך שלא נדרשת מומחיות בהפעלתו. המוצר מאפשר לאנשי פיתוח ללא כל הכשרה באבטחת מידע לבנות יישומים מאובטחים החל מהשלב הראשון, ובכך להוזיל את עלויות אבטחת המידע.